Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 07:52, 20 kwi 2019

Margarete napisał(a)
I ja miałam okazję zobaczyć katedrę w całej okazałości trzykrotnie. Ale mój syn na przykład mimo że "światowiec" i wiele miejsc odwiedził czasem nawet bardzo egzotycznych i odległych to w Paryżu nie był. I już takiej pięknej, niezniszczonej nie zobaczy. No chyba że za jego życia odbudują ale to i koszt ogromny i czasu potrzeba....
Żal wielki i szkoda dla kultury światowej...

Moje wnuki mino że na miejscu, też nie widziały. Szkoda, zwłaszcza dwóje starszych, bo mały to jeszcze nie kumaty w takich sprawach
yolka 07:53, 20 kwi 2019

Gocha napisał(a)
Jolu bardzo szkoda magnolii a czy hortensje to tylko tak po wierzchu zmrożone- czy pąkom kwiatowym nic się nie stało? Mam nadzieję że tak właśnie jest.
Też mam gdzieś zdjęcia pamiątkowe spod Katedry i nawet byłam kiedyś na Rezurekcji w Katedrze- piękne przeżycie. Dzisiaj słyszałam że Władze Francji obiecały odbudowanie w ciągu 5 lat i mają już sporo pieniędzy zgromadzonych w większości od prywatnych darczyńców.
Jolu ja w tym roku pierwszy raz mam zamiar posadzić ziemniaki po pierwsze w specjalnych walcach wypełnionych materią organiczną i kompostem . I też postaram się posadzić w takiej odstałej ziemi która nie była uprawiana żeby polepszyć jej strukturę. To takie moje eksperymenty.
Pozdrawiam gorąco

5 lat to możliwe, że zbyt krótki termin.
Będę śledzić Twój eksperymet
yolka 07:55, 20 kwi 2019

Radosnych Świąt Wielkanocnych życzę wszystkim forumowiczom.
hanka_andrus 19:42, 21 kwi 2019

Jolu, mam nadzieję, że odpoczywasz? Zdrowia życz e i zadowolenia, mimo przeciwności losu.
Ktoś kiedyś powiedział, że jak los w ciebie rzuca nożem, to zawsze masz wybór: Łapać za ostre czy za rękojeść!

Powodzenia.
yolka 21:22, 21 kwi 2019

hanka_andrus napisał(a)
Jolu, mam nadzieję, że odpoczywasz? Zdrowia życz e i zadowolenia, mimo przeciwności losu.
Ktoś kiedyś powiedział, że jak los w ciebie rzuca nożem, to zawsze masz wybór: Łapać za ostre czy za rękojeść!

Powodzenia.

Dobre powiedzenie Za bardzo nie odpoczywam, najechali mnie zza granicy, ale do 4 maja przetrzymam

paniprzyroda 21:43, 21 kwi 2019

Jolu, to masz rodzinne święta, tylko się cieszyć Buziaki.
Bogdzia 21:46, 21 kwi 2019

Super zdjecie z katedrą. Miłej zabawy z wnuczkami.
yolka 08:30, 22 kwi 2019

Wiosennie

yolka 08:34, 22 kwi 2019

Mala_Mi 15:24, 23 kwi 2019

ryska napisał(a)
Jola tak z ciekawości. Ile razy już Ci tak wymroziło magnolie?
Smutny to widok.
Fajne te tulipanki strzępiaste.

Łącze siew bólu z magnoliami..w tym roku nie ma nawet niedobitków ..

U mnie sprawdziłam na ostatnie 3 lata co roku upierdzieliło kwiaty i pokazu nie było.. jak to się brzydko mówi wujek bombki strzelił i choinki nie będzie

A tsk wogle to przyszłam oglądać szpaki i widziałam tylko sójkę