Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

Urszulla 19:59, 11 mar 2014

renatamama3 napisał(a)
Dzisiaj ,robota ogrodowa średnio szła ,ale liście przy ogrodzeniu od lasu wygrabione ,skarpa różana oplewiona i obsadzona ,przenosiłam różaną skarpę na bylinową ,a bylinową na różaną ,na ławeczce z gazetką Mój Piękny ogród posiedziałam gości ugościłam ,koleżankę i moją siorkę z pociechami .
Miałam też innych cudnych gości -motyle ,oraz ptaszki mi nad głową ćwierkały .
pozdrawiam wszystkich wiosennych pracusiów

wspaniały opis dzisiejszego dnia
pozdrawiam gorąco.
yolka 21:15, 11 mar 2014

Renatko, pisześz u Joasi , że masz patyki hortensji w wodzie. Powiedz, kiedy wkładać do wody i jakie długie?
renatamama3 08:27, 12 mar 2014

JoannA napisał(a)

Motylkoów u mnie narazie brak ale ptaszki coraz radośniej śpiewają.
Widzę Renatko że robota pali Ci się w rękach, a i na chwile relaksu w ogrodzie znajdujesz trochę czasu. Miło tak posiedzieć na słoneczku i podziwiać swoje dzieło.
pozdrawiam

Asiu ,oj miło pierwsze promyki słońca łapać na pyszczek .Asiu ,chce zrobić jak najwięcej teraz w marcu ,to może w kwietniu człowiek ,troszkę posiedzi i po delektuje się ogrodem co ? pozdrawiam
renatamama3 08:28, 12 mar 2014

Urszulla napisał(a)

wspaniały opis dzisiejszego dnia
pozdrawiam gorąco.

Ula pozdrawiam ,Twój opis jeszcze fajniejszy ,bo z fotami .
renatamama3 08:30, 12 mar 2014

yolka napisał(a)
Renatko, pisześz u Joasi , że masz patyki hortensji w wodzie. Powiedz, kiedy wkładać do wody i jakie długie?

Joluś ,na drugi dzień jak ogołociłam wsadziłam do wody ,po ścięciu o nic zapomniałam i leżały biedne na ogrodzie ,moje są ok 20 cm .pozdrawiam
laurowisnia 10:06, 12 mar 2014

renatamama3 napisał(a)

Klony ,mi się podobają ,tylko cały czas się gryzę czy ,do mojego lasu pasują ,ale może kupię jednego czerwonego chociaż.U mnie krokusy też w większości w pąkach ,tylko ta kępka w rozkwicie ,bo w słonku.
Fajnie ,że Ci się podoba kącik z ławeczką ,mi też powiem nie skromnie ,pergola do wymiany za jakiś czas na drewnianą ,obsadzona różami pnącymi ,mam tam trawy ,czosnki ,tulipany ,bodziszki ,szałwie oraz bluszcz ,za jakiś czas powinno być ładnie .
pozdrawiam

To może dosadź obok kosodrzewiny tak z trzy małe na skarpie, będą ją dodatkowo umacniać, co myślisz? Kącik plus lista roślin już sobie to wyobrażam, będzie pięknie, ale tam za ławeczką jest chyba jakieś drzewko?
A o patyczkach jakiej hortensji piszecie?
kasiek 15:58, 12 mar 2014

I ja dziś pierwszego cytrynka zobaczyłam! Choć przyznam że byłam w szoku - o tej porze, a jeszcze zapowiadają ochłodzenie. Kiedy obsadzasz oczko?
renatamama3 18:56, 12 mar 2014

laurowisnia napisał(a)

To może dosadź obok kosodrzewiny tak z trzy małe na skarpie, będą ją dodatkowo umacniać, co myślisz? Kącik plus lista roślin już sobie to wyobrażam, będzie pięknie, ale tam za ławeczką jest chyba jakieś drzewko?
A o patyczkach jakiej hortensji piszecie?

Agatko ,właśnie czytasz chyba w moich myślach ,bo też właśnie myślałam o kosodrzewinach ,mam tam kilka roślin ,na górze lawendę ,trzmieliny ,róże pnącą i trochę bylin ,ale myślę o czym zimozielonym .
Za ławeczką i obok są brzozy .pozdrawiam
renatamama3 19:05, 12 mar 2014

kasiek napisał(a)
I ja dziś pierwszego cytrynka zobaczyłam! Choć przyznam że byłam w szoku - o tej porze, a jeszcze zapowiadają ochłodzenie. Kiedy obsadzasz oczko?

U mnie Kasiu ,też dzisiaj latał ,psinka go goniła.
Oczko prawie obsadzone ,4 doniczki irysów błotnych ,pałka ,kaczeńce ,lilia .W koło oczka też prawie ,czekam aż się troszkę roślinki pokażą ,bo to byliny ,to wtedy ewentualnie dosadzę .
pozdrawiam
kasiek 20:47, 13 mar 2014

No to czekam na fotki! I dzięki za namiary latarenki, niedawno przyszła i jest fantastyczna!