Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

Selly 08:03, 11 cze 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Mam rodzine z Koszalina mówili, ze burza była okrutna. Szwagierki wilk nie chciał wyjść od niej z łóżka i spał pod kołdra
Zdjęcia cudne! Armageddon...

A nasz pies ilekroć jest burza uważa, ze należy bronić swojego stada przed tym czymś z nieba i zawsze szczeka zawzięcie, biegając od jednego do drugiego okna. Zatem zawsze mamy kongo : nie dość , że walą pioruny to jeszcze nasz pies ujada na całego Ech, no cóż taka natura owczarka , musi bronić stada i już ! Śmieszy mnie ta psia logika
Selly 08:07, 11 cze 2014

anula_wn napisał(a)
burza nie okropna , a piękna (na fotach ) widziałam je na fb, cudnie uchwycone !
mam nadzieję, że szkód nie narobiła.... dobrze oglądać w necie
pozdrawiam krajankę !

Odpozdrawiam A co to znaczy " krajankę " ? Czyżbyś urodzona w Koszalinie ?
Selly 08:07, 11 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)

Paprotko, kiedy będziesz w ogrodzie? Przyjdę pomóc.

Ja też
Selly 08:14, 11 cze 2014

paprotka napisał(a)
U mnie też wszystko chwastem zarosło Pieleniu nie ma końca, a porządku ani za mną, ani przede mną.
Dalia Franz Kafka to śliczna odmiana, uwielbiam pomponowe. A róża to chyba Caribia.

Prawda , że śliczna i jeszcze mi się tak fuksnęło, że w nogi trafiły się jej surfinie o podobnym kolorze ( nie wiedziałam, jak zakwitną, bo sadziłam małe sadzonki, niekwitnące jeszcze.)Podsadziłam ją również bakopą i lobelią. Będzie busz w donicy , jak wszystko zakwitnie. W przyszłym roku podzielę sobie tę dalię na 2 i też będę na nią chuchać od marca, żeby wcześnie zakwitła.

Magdalena25 10:12, 11 cze 2014

Jestem wreszcie u Ciebie z rewizytą. Bardzo się u Ciebie ładnie robi . ja też walczą na swoich przyszłych rabatach z chwastami, ale u mnie jest strasznie dużo perzu ( tak to nazwała sąsiadka). Ma straszne korzenie i bardzo się trzeba namęczyć z usunięciem tego. Zdjęcia burzy cudowne . Pozdrawiam i będę oglądać.
Selly 10:48, 11 cze 2014

Witaj, Magda. Pozdrawiam i życzę Ci dużo zapału do pracy w ogrodzie
anula_wn 21:12, 11 cze 2014

Selly napisał(a)

Odpozdrawiam A co to znaczy " krajankę " ? Czyżbyś urodzona w Koszalinie ?

urodzona.... nieopodal, bo w Słupsku, miszkałam tam 10 lat, kolejne 10 w Koszalinie, potem Wawa. Ale rodzice zostali w Koszalinie i bywam tam regularnie
hanka_andrus 21:32, 11 cze 2014

I w moim ogródku też była! Kiedy teraz?
paprotka 22:04, 11 cze 2014

Selly napisał(a)

Ja też

W życiu! U Was za mało roboty? Niemniej dziękuję, aż się wzruszyłam.
hanka_andrus 22:11, 11 cze 2014

Ale wespół w zespół, jest weselej i szybciej idzie. No nie bój się, naciągać na flaszkę nie będziemy