Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Juzia 19:47, 15 maj 2016

No to pokaż te szarości
iwonkap 10:22, 16 maj 2016

polinko warzywny zakątek super Wlasnie planuje u siebie coś w tym stylu Czy mozesz mi powiedzieć jakie masz tam wymiary, bo wygląda ze wygodny i wszystko sie mieści. I jeszcze jaki kolorek użyłaś do malowania
Kawa 10:30, 16 maj 2016

Polinko
warzywnik super
świetna metamorfoza
trawy tfu tfu
piękne ale Ty to wiesz
malwes 12:29, 16 maj 2016

Polinko, witam się u Ciebie w ogrodzie...jak pięknie. Czytam tak powoli od początku i kibicuję mocno!
polinka 11:18, 17 maj 2016

Jagodaa napisał(a)

Dolomit generalnie odkwasza glebę. Ja mieszałam z nim podłoże pod lawendę, ale Ty jej nie masz, przynajmniej tak mi się wydaje .

Dobra rada z cisami, nie pomyślałam o tym. Kiedyś tylko pani w ogrodniczym mi mówiła, że dolomit sypie się jesienią, ale chyba nie przeszkadza teraz. Chodziło właśnie o to, że on się wolno rozkłada, bo to sproszkowana skała.

Ja już sobie myślałam, że przy zakładaniu nowej donicy w kącie wymieszam z nim glebę.

Dzięki za info. Doczytałam o Dolomicie i tak naprawdę można jego używać pod wszystkie rośliny aby lepiej przyswajały wszystkie minerały.
polinka 11:21, 17 maj 2016

Jagodaa napisał(a)
Rewolucja warzywnikowa wyszła fantastycznie. Świetnie ten szary rozświetlił i unowocześnił, uporządkował . Całkowicie zmienił charakter miejsca.

Dziś też myślałam rano o kompostowniku, ale chyba jeszcze nie jestem gotowa, nie wiem gdzie by miał stać... w sumie wiem, ale na ten moment już trochę za późno .

Dorodne wszystko masz, Wy to macie tam klimat, nie ma co!

Jagoo, dziękuje.

Kompostownik przydatna rzecz ale jednak najlepsze miejsce dla niego gdzieś na uboczu.

Klimat chyba dzisiaj mamy podobny U nas tylko 9 st. i zimnawica.
polinka 11:23, 17 maj 2016

leon60 napisał(a)
wpadłam pogapić się znów na warzywniczek cudnie to wyszło naprawdę, czekam na kolejne zmiany
a ludźmi się nie przejmuj... ja to już dawno brzydko mówiąc olałam i dobrze mi z tym

Olik, ja jeszcze nie doszłam po widokach u Ciebie... Jestem w szoku

Kolejne zmiany wywołały wielkie zamieszanie bo zamiast szarej opaski wyszła niebieska
polinka 11:24, 17 maj 2016

beta napisał(a)
Poli to Park Oliwski w Gdańsku
buźka

Dzięki Betko. Plany cały czas sie zmieniają Miało być morze ale chyba kolejny rok Biesy i Czady wygrają
polinka 11:26, 17 maj 2016

inag napisał(a)
Jak patrzę na Twoje ML to szlag mnie trafia na te moje U mnie mają po kilka źdżbeł a Twoje są suuuuuuper gęste! Co Ty im robisz?

Ilonko, moje trawy dostają duuużo wody i co dwa tygodnie gnojówkę z pokrzywy

Nawet teraz mimo przelotnych opadów podlewam ID i widzę już wiele nowych przyrostów wychodzących ze środka kępy.
polinka 11:29, 17 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Korki rozumiemy sie bez słów

Zgapiłam sobie Twoja bakopę, wsadziłam w nogi białych roz w donicach

Gdzieś też czytałam o połączeniu Bakopy z różami Fajnie może wyglądać.

Przez chwilę zastanawiałam się czy Bakopy też nie dać do buksów w donicach ale mam nowy plan na bukszpany i Bakopa nie będzie pasować