Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

aga_pe 23:56, 04 lip 2016

polinka napisał(a)

Jakbyś nie znalazła czasu na własne tworzenie to mam dwie doniczki i jeden maly swiecznik do oddania. Kazda jest z lekkim defektem ale nie jest to az tak bardzo widoczne , tylko musialabys do mnie podjechać.

Hi hi hi....jutro chyba będę w Twojej miejscowości...służbowo.. Zadzwonię, jak będę pewna na 100%
aga_pe 00:08, 05 lip 2016

AniMa napisał(a)

Witaj Polinko
Mieszkam w pierwszej m. od Trzebnicy w kierunku Milicza
Przyznam się szczerze, że jak jechałam do chwalonej przez Ciebie Średziny to wypatrywałam płotu przy którym rosną umbrelki z nadzieją, że trafię na Twoje.
Ja też nie za bardzo lubię ,multikoloru w ogrodzie i na razie kwiaty mam jednoroczne w doniczkach. Trawy uwielbiam, uważam że są i romantyczne i eleganckie, ale na naszej glinie ciężko je pielęgnować. W zeszłym roku wylałam hektolitry a i tak były mizerne. W tym roku trochę lepiej, ale daleko mi do Twoich.
Dla mnie ogród to odskocznia od nerwów codzienności, nawet jak bolą plecy i pot zalewa oczy to się w nim relaksuję (no chyba, że znowu coś padnie)
Z zaproszenia chętnie skorzystam i zapraszam wzajemnie do siebie chociaż nie ma co oglądać, ale kawę dobrą umiem parzyć
U AgiPe wirtualnie oczywiście już byłam, w większości ogrodów z okolic Wrocławia też
Pozdrawiam gorąco.

Ooo.... to koleżankę puścimy na zwiady . Aniu, od Ciebie skręcając w prawo ( zapomniałam nazwy miejscowości) podobno jest jakaś szkółka. Nawet tam kiedyś dzwoniłam, ale nie dojechałam. Kilka traw, które poszukiwałyśmy mieli. Byłaś może?
beta 08:05, 05 lip 2016

Poli, kiedy cięłaś swoje wiśnie te na przedpłociu?...chyba musze ten sam zabieg zastosować przynajmniej na jednej bo strasznie wiotka jest....
MirellaB 08:13, 05 lip 2016

Poli jakie to są czarne jeżówki?
Wstaw fotkę, podaj odmianę
Konieczki 08:18, 05 lip 2016

Pitu pitu ble ble ble ... a zdjęcia gdzie?
Ładnie proszę
Konieczki 08:18, 05 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Poli jakie to są czarne jeżówki?
Wstaw fotkę, podaj odmianę

Wiem że masz taką szkółke i wszyscy Ci jej zazdroszczą
MirellaB 08:32, 05 lip 2016

Trawy masz obłędne, ale to wiesz
Ja chyba zacznę z nich rezygnować. W tym sezonie wymieniłam 30 sztuk m.in. Carex Ice Dance, Evergold, Miskanty ML i rozplenice. Nie chodzi mi o koszty tylko o czas. Nie mam pojęcia z jakiego powodu tak kiepsko u mnie rosną. Są dobrze posadzone, należycie pielęgnowane i takie miernoty.
AniMa 10:08, 05 lip 2016

Ooo.... to koleżankę puścimy na zwiady . Aniu, od Ciebie skręcając w prawo ( zapomniałam nazwy miejscowości) podobno jest jakaś szkółka. Nawet tam kiedyś dzwoniłam, ale nie dojechałam. Kilka traw, które poszukiwałyśmy mieli. Byłaś może?

Witaj Aga. Odpowiem Ci u Polinki, bo pewnie Was obie zainteresuje....że nie mam pojęcia o jakiej szkółce mówicie. Może napisz mi na priv. Chętnie, wręcz obowiązkowo pojadę i sprawdzę. Sama mam zapędy na powiększenie "Trawnika", bo pogoda lepsza się zrobiła.
Pozdrawiam
AniMa 10:34, 05 lip 2016

Polinko masz rację co do umbrelek - mój błąd. Sama mam śliwy wiśniowe, ale nie szczepione i nie takie ładne. Mus je przyciąć na wiosnę... Ogrodowisko uczy
A z tą kawą to chętnie... w przyszłym tygodniu dzieci jadą na kolonię to będzie trochę luzu i nie ważne z której strony Doliny
AniMa 10:35, 05 lip 2016

Oczywiście nie musisz Mnie już w kalendarzyk wpisywać... ale wyskoczyłam