Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

katiaxx 13:06, 29 cze 2016

edit ; przeniosłam wpis na watek o fitoremediacji, nie będę Ci zaśmiecac
kasja83 21:46, 29 cze 2016

Polinko ale masz cudne trawy!!!Wypasione okazy!I donice też boskie.A co do podstawy parasola-lubię inwencje twórcze w stylu pomysłowego Dobromira
TeresaSz 21:36, 03 lip 2016

Chciałam się po raz pierwszy przywitać, przydreptałam do Twojego pięknego ogrodu za radą Toszki. Chciałam zapytać o trawki, które rosną przed red baron, chodzi mi o nazwę i czy Twoim zdaniem nie są zbyt ekspansywne. Miałam już m.in. the beatles i tak się rozłaziły, że musiałam je szybko usunąć, zresztą do tej pory łażą mi po skarpie. Tak więc nie chciałabym traw, które mają duże rozłogi.
polinka 22:00, 04 lip 2016

Moniq napisał(a)
Paulinko boskie trawy i cudny kacik wypoczynkowy.
U mnie gipsówka w gruncie; tworzy takie kopki, a ja myslałam kiedys że to wysoka roslina .

Moniko , dziękuję.
Gipsowa jestem zachwycona! Po miesiącu od posadzenia pięknie się rozrosła i zapełnia prawie całą betonowa donice.
Ja również myślałam , że gipsowka to wysokie lodyzki takie jakie dodaje się do bukietów.
polinka 22:01, 04 lip 2016

Kasya napisał(a)
przelecialam ostatnich 20 str
naogladalam sie slicznych trawek, powzdychalam na mysl o moich...
i pozdrowienia zostawiam

Kasiu cieszę się, że trawki zachwycają nie tylko mnie

Pozdrawiam serdecznie.
alis 22:04, 04 lip 2016

polinka napisał(a)

Z przykrością muszę napisać, ze w najbliższym czasie nie mogę planować żadnych wyjazdów Mamy poważną chorobę w najbliższej rodzinie i żyję na dwa domy i dwa ogrody.
Mam wielką nadzieję, że jesienią będą dysponować większą ilością wolnego czasu jak i nastrojem do spotkań.

Buziaki

Poli ściskam mocno, rok temu przeżywałam podobną sytuację

Trawki przepiękne!
polinka 22:05, 04 lip 2016

aga_pe napisał(a)

Trudno, może jednak coś samodzielnie zrobię

Jakbyś nie znalazła czasu na własne tworzenie to mam dwie doniczki i jeden maly swiecznik do oddania. Kazda jest z lekkim defektem ale nie jest to az tak bardzo widoczne , tylko musialabys do mnie podjechać.
polinka 22:08, 04 lip 2016

ren133 napisał(a)
Dobrze, że doczytałam o gnojówce, a chciałam zaszaleć z nią ... jednak widać, że co za dużo to niezdrowo

Reniu i tu umiar oczywiście wskazany.
U mnie jeszcze pokrzywa się robi ale przy rozcienczaniu wieksza ilość to skrzyp.
polinka 22:21, 04 lip 2016

AniMa napisał(a)

Witaj Polinko
Mieszkam w pierwszej m. od Trzebnicy w kierunku Milicza
Przyznam się szczerze, że jak jechałam do chwalonej przez Ciebie Średziny to wypatrywałam płotu przy którym rosną umbrelki z nadzieją, że trafię na Twoje.
Ja też nie za bardzo lubię ,multikoloru w ogrodzie i na razie kwiaty mam jednoroczne w doniczkach. Trawy uwielbiam, uważam że są i romantyczne i eleganckie, ale na naszej glinie ciężko je pielęgnować. W zeszłym roku wylałam hektolitry a i tak były mizerne. W tym roku trochę lepiej, ale daleko mi do Twoich.
Dla mnie ogród to odskocznia od nerwów codzienności, nawet jak bolą plecy i pot zalewa oczy to się w nim relaksuję (no chyba, że znowu coś padnie)
Z zaproszenia chętnie skorzystam i zapraszam wzajemnie do siebie chociaż nie ma co oglądać, ale kawę dobrą umiem parzyć
U AgiPe wirtualnie oczywiście już byłam, w większości ogrodów z okolic Wrocławia też
Pozdrawiam gorąco.

Aniu chyba w sredzinie będę musiała upomnieć się o jakąś znizke
U mnie umbrelek brak , mam śliwy wiśniowe na przedplociu i mieszkam w trochę innej części doliny baryczy
Dobra kawa mnie kusisz,oj bardzo...kocham kawe
Jak tylko będziesz miała czas i chęć, zapraszam do mojego ogrodu. Kawy dobrej nie mam ale może zielonym koktajlem i falujacymi na wietrze trawami Cię skuszę ?
Pozdrawiam.
polinka 22:22, 04 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Polinko...trawy masz nieprzyzwoicie wysokie, jak na czerwiec!!!

Kasiu, też jestem zaskoczona , oczywiście bardzo pozytywnie.