Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Moniq 21:14, 30 mar 2017

Piekne te silvery. Podlewasz trawki gnojówka z pokrzywy?
U mnie jeszcze malutkie coby nazbierać.
Moniq 21:15, 30 mar 2017

Piekne te silvery. Podlewasz trawki gnojówka z pokrzywy?
U mnie jeszcze malutkie coby nazbierać.
polinka 21:16, 30 mar 2017

Iwk4 napisał(a)
Kusisz Polinko silverami. Mam 3 male sadzonki. Kiedy doczekam się poletka? Może lepiej domówię?

Iwonko, jak dla mnie to Silvery szybko rosną. Zależy do czego Ci potrzebne? Bo na większe poletko to ciut za mało ale jak na małą rabatkę to podziel to co masz i czekaj na rozrośnięcie
polinka 21:17, 30 mar 2017

frezja napisał(a)

Oj, ja też muszę je mieć

Polecam Fajne trawki a jeszcze jak ktoś nie może znalezc niskiej trawy do cienia to Silver idealny.
polinka 21:24, 30 mar 2017

AniMa napisał(a)
Poli kojarzysz ile ci te duże szmaragdy urosły przez rok????

Jak tam "zupka" pokrzywowa? W tej temperaturze to chyba trochę dłużej??? Uwierzysz, że na rabacie za placykiem basenowym wszystko wyplewiłam a pokrzywy zostawiam?

Aniu, kojarzę i pamiętam jak byłam na widoku na początku Teraz czekam aby w drugim ogrodzie nabierały wysokości

Gnojóweczka ładnie się pieni, codziennie mieszam więc myślę, że przy tych temperaturach, które obecnie mamy powinna się zrobić w regulaminowym czasie Gdzieś mam zapisane kiedy nastawiłam... I u mnie w drugim ogrodzie pokrzywa sobie rośnie na poletku

jazzy 21:48, 30 mar 2017

Cbolewcia, silvery się ścina tak nisko?
ID też tak tniesz?
Margarete 22:59, 30 mar 2017

polinka napisał(a)

Małgoś, myślałam o Tobie jak Cię nie było. Fajnie, ze już jesteś

Byłam w sanatorium...24 dni zabiegów, dużo ruchu, aquapark codziennie i kręgle 3 razy w tygodniu, tańce też....a jakże, codziennie po kilka kilometrów chodzenia na kijach, ugotowane, podane, posprzątane....3 książki przeczytane....I przede wszystkim naładowane akumulatory oraz lepsza kondycja fizyczna oraz reset w głowie....Było warto
Teraz tylko trochę do nadrobienia zaległości w pracy, w domu, w ogrodzie...Ale za to mam zapał i chęci na nowo do życia....I ta wiosna cudowna...
lindsay80 23:07, 30 mar 2017

polinka napisał(a)

Aniu, kojarzę i pamiętam jak byłam na widoku na początku Teraz czekam aby w drugim ogrodzie nabierały wysokości

Gnojóweczka ładnie się pieni, codziennie mieszam więc myślę, że przy tych temperaturach, które obecnie mamy powinna się zrobić w regulaminowym czasie Gdzieś mam zapisane kiedy nastawiłam... I u mnie w drugim ogrodzie pokrzywa sobie rośnie na poletku

Poli, u mnie pokrzywy to ledwie przy ziemi widać, a Tobie już gnojówka się pieni

Ale te silvery to masz urodziwe!
MirellaB 08:01, 31 mar 2017

Paulinka u Ewy pisałaś, żeby Carexy ID ściąć na jeża, bo ścięte tylko krótko źdźbła i tak zrobią się suche.
Ja nie obcięłam na jeża i źdźbła wysychają. Co teraz mam zrobić? Jak zaczną wypuszczać to obciąć na jeża i będzie ok?

I jeszcze jedno. Moje Carexy Evergold mają czarne plamki. Toszka komuś w takim przypadku radziła wykopać, oczyścić, wypłukać w jakimś roztworze. Ja tego nie będę robiła. Znasz inny sposób? Póki co spryskałam preparatem na grzyba.
Malgosik 11:17, 31 mar 2017

polinka napisał(a)
Zastanawiam się nad umiejscowieniem reflektorków. Model Bush-taki jak ma Ola

Kostka buksowa już jest na tyle wysoka, ze reflektor się w niej chowa i nie wiem czy przez bukszpany będzie widać światło?
Myślałam aby dać przed bukszpany, w trawy ale czy to nie będzie za daleko?
Najlepszym chyba pomysłem będzie wycięcie w kostce prostokjąta i umiejscowienie tego reflektora blisko pnia...
Co myślicie?

To jest piękne!
Byłoby najlepiej właśnie utrzymywać od środka pnia dziurkę i podświetlić drzewo od dołu.
Pozdrawiam