Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Mira104 15:36, 31 mar 2017

Piękne masz te trawy, czy możesz podać namiary na szkółkę?
bacowa 08:13, 01 kwi 2017

Miałam pytać czy silvery w półcieniu dadzą radę i doczytałam że tak. Super że cały wykład o silverach jest.
AngelikaX 08:31, 01 kwi 2017

polinka napisał(a)

Angel, nie ma za co Znalazłam zdjęcia z zimy.

Grudzień 2015-silvery jeszcze małe, nierozrośnięte.Przepraszam, że zdjęcie obrócone ale ok kilku minut obracam w jedną i drugą stronę i nie chce normalnie wejść

Luty 2017

teraz po ścięciu

I koniec maja 2016

Przepiękne są chcę takie - kupowałaś przez neta czy stacjonarnie? jeszcze raz dziękuję za foty
anbu 08:25, 04 kwi 2017

Poli rozdrabniacz moim zdaniem nadaje się do traw i miskantów, bo one są długie. Jakby co, możesz popchnąć jakąś gałązką (uwaga na palce ).
Noże co prawda usadowione są dość nisko ale zawsze jest obawa wkładać paluchy/rękę w ten kaptur
Sama zmieliłam swoje dwa miskanty a raczej te suche coś co po nich pozostało.
Jak chcesz do samych miskantów to poszukaj modelu ze słabszym silnikiem - stihl ma duży wybór
Emus kupił naszego w najbliższym sklepie stihla

Pooglądaj sobie na all... jaki jest duży wybór i jak różne są ceny

Pa pa
polinka 11:12, 05 kwi 2017

Moniq napisał(a)
Piekne te silvery. Podlewasz trawki gnojówka z pokrzywy?
U mnie jeszcze malutkie coby nazbierać.

Monik, wszystko w ogrodzie podlewam gnojówkami.
polinka 11:12, 05 kwi 2017

jazzy napisał(a)
Cbolewcia, silvery się ścina tak nisko?
ID też tak tniesz?

Marta, wszystko carexy tak nisko tnę.
polinka 11:16, 05 kwi 2017

Margarete napisał(a)

Byłam w sanatorium...24 dni zabiegów, dużo ruchu, aquapark codziennie i kręgle 3 razy w tygodniu, tańce też....a jakże, codziennie po kilka kilometrów chodzenia na kijach, ugotowane, podane, posprzątane....3 książki przeczytane....I przede wszystkim naładowane akumulatory oraz lepsza kondycja fizyczna oraz reset w głowie....Było warto
Teraz tylko trochę do nadrobienia zaległości w pracy, w domu, w ogrodzie...Ale za to mam zapał i chęci na nowo do życia....I ta wiosna cudowna...

Małgosiu, fajnie, że mogłaś odpocząć! I najwazniejsze, że akumulatory naładowane-teraz to niezwykle potrzebne do codziennego życia.Też lubimy taki aktywny odpoczynek Leżenie plackiem na plaży to nie dla nas

Buziaki pogodna dziewczyno
polinka 11:17, 05 kwi 2017

lindsay80 napisał(a)

Poli, u mnie pokrzywy to ledwie przy ziemi widać, a Tobie już gnojówka się pieni

Ale te silvery to masz urodziwe!

Edytko, już się wypieniła Ogród już podlany pierwszą gnojówką.
polinka 11:19, 05 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka u Ewy pisałaś, żeby Carexy ID ściąć na jeża, bo ścięte tylko krótko źdźbła i tak zrobią się suche.
Ja nie obcięłam na jeża i źdźbła wysychają. Co teraz mam zrobić? Jak zaczną wypuszczać to obciąć na jeża i będzie ok?

I jeszcze jedno. Moje Carexy Evergold mają czarne plamki. Toszka komuś w takim przypadku radziła wykopać, oczyścić, wypłukać w jakimś roztworze. Ja tego nie będę robiła. Znasz inny sposób? Póki co spryskałam preparatem na grzyba.

Mirelka, możesz obciąćte wysychające żbła, najlepiej terazbo póżniej to szkoda już ciąć jak będą nowe zielone.
Na czarne plamki pryśnij czymś na grzyba. Czym, to nie wiem...
polinka 11:20, 05 kwi 2017

Malgosik napisał(a)

To jest piękne!
Byłoby najlepiej właśnie utrzymywać od środka pnia dziurkę i podświetlić drzewo od dołu.
Pozdrawiam

Małgosiu, bardzo Ci dziękuję za opinię! Konkretnie i rzeczowo, i tak też zrobimy