Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

inag 12:53, 21 maj 2017

frezja napisał(a)

Bój się ja posypałam kurzakiem po rabatach...ale dawało

O kurcze! W takim razie nie wychodzę do ogrodu bo trochę tego dobrego wysypałam wczoraj wieczorem pod kilkanaście krzaczków na próbę... Myślisz, że zapach jest silniejszy niż zwykłej gnojówki na bazie pokrzyw???
frezja 13:12, 21 maj 2017

inag napisał(a)

O kurcze! W takim razie nie wychodzę do ogrodu bo trochę tego dobrego wysypałam wczoraj wieczorem pod kilkanaście krzaczków na próbę... Myślisz, że zapach jest silniejszy niż zwykłej gnojówki na bazie pokrzyw???

Powiedzmy, że mocniejszy udawałam,że nic się nie stało, ale nos mojego męża odwrotnie...marudził 3 dni

Idź sprawdź..raczej musisz. Ciekawe, jak sąsiedzi...moi milczeli
babka 14:45, 21 maj 2017

Beleczki czyli będzie kolejne cudeńko ?
Wszystko u Ciebie wylizane, fantastiko
Mathildis 14:47, 21 maj 2017

polinka napisał(a)
Red Baron i hortki z czochami.

Jaką masz odległość między cisem a "środkiem" hortensji?

Mam w planach żywopłocik, za nim chciałam hortensje, a za hortensjami (których jeszcze nie ma) rośnie miłorząb i klon. Między cisami a drzewami mam 1,5 metra i nie wiem czy wciskać tam jeszcze hortki - jako niższe piętro pod drzewami?
inag 18:54, 21 maj 2017

frezja napisał(a)

Powiedzmy, że mocniejszy udawałam,że nic się nie stało, ale nos mojego męża odwrotnie...marudził 3 dni

Idź sprawdź..raczej musisz. Ciekawe, jak sąsiedzi...moi milczeli

Na szczęście to nie od strony sąsiadów a w razie czego będę udawała że też nie wiem co to moźe być
Byłam...ale nie podlewałam jeszcze więc to cudo jest suche. Podejrzewam ze zacznie nieźle dawać aromaty jak namoknie
inag 18:55, 21 maj 2017

Dubel
frezja 19:17, 21 maj 2017

inag napisał(a)

Na szczęście to nie od strony sąsiadów a w razie czego będę udawała że też nie wiem co to moźe być
Byłam...ale nie podlewałam jeszcze więc to cudo jest suche. Podejrzewam ze zacznie nieźle dawać aromaty jak namoknie

Bój się deszczu ) przekop to lekko.
inag 19:44, 21 maj 2017

OK, skoro mówisz że będzie tak ostro to przekopie z wierzchnią warstwą ziemi Dobrze więc, że nie planujemy żadnej imprezy w ogrodzie w najbliższym czasie bo znajomi mogliby tego nie zrozumieć
frezja 19:49, 21 maj 2017

inag napisał(a)
OK, skoro mówisz że będzie tak ostro to przekopie z wierzchnią warstwą ziemi Dobrze więc, że nie planujemy żadnej imprezy w ogrodzie w najbliższym czasie bo znajomi mogliby tego nie zrozumieć

Z nieogrodowymi gośćmi może być trudno

Producent zaleca takie stosowanie kurzaka.
inag 20:02, 21 maj 2017

No własnie ja tam dzieliłam gracillimusy i miałam im tego sypnąć w korzenie. Niestety zapomniałam i dlatego poszło na wierzch
Większość naszych gości jest "nieogrodowa" więc na pewno nie zrozumieją Moi znajomi potrafią spytać czy krokusy to są jakieś łąkowe kwiaty i czy się same sieją Nie widzą też np. różnicy między doorenbosem a zwykłą brzozą nawet jak się dokładnie przyglądają...

(Przepraszam Polinka za te wywodu u Ciebie...)