Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 23:25, 08 wrz 2017

babka napisał(a)

Ja dostałam jesienną chyba w czerwcu, podzieliłam, posadziłam ale nie ścinałam i rośnie pięknie. Teraz kwitnie strzeliście. Poczekaj do wiosny, pewnie ruszy z kopyta, teraz wszystko jej w korzeń poszło

Tak zrobię Nie mam innego wyjścia...zimą muszę sięd doszkolić w seslerii Coś czuję, ze zaszkodziłam jej ścinaniem...
Dzięki Ola!
polinka 23:26, 08 wrz 2017

babka napisał(a)

Cóż za okazja ?

Hmm fajnych parę lat z eMem
polinka 23:30, 08 wrz 2017

Przepraszam bardzo, że tak lakonicznie odpowiedziałam ale padam już ze zmęczenia...
NAstępny tydzień będe juz miała lajtowy to nadrobię forum

Miłego weekendu i proszę trzymać jutro kciuki za ładną pogodę
babka 23:31, 08 wrz 2017

polinka napisał(a)

Ola, sadziłaś w mieszankę Toszki? Podlałaś po posadzeniu korzonkiem? Dużo wody im dajesz? JEśli trzy razy będzie tak, to nie wiem

U mnie ID są ładne, na zdjęciach są Siler Sceptre z suchymi końcówkami. U SS, które są na słonecznej rabacie to norma pod koniec sezonu. A u Ciebie na ID te rdzawe plamy to są na końcówkach czy też na całości żdzbła?

Na całości, plamami, na końcówkach ...różnie. Łudzę się ze to od nadmiaru wilgoci.
ML ani korzonka ani mieszanki (nie wiem o czy mówisz) nie dostały, z wodą też różnie ale staram się podlewać często i nawozić regularnie.
Msazalka18 23:32, 08 wrz 2017

polinka napisał(a)

Ha, ha Słabość do ładnych molinii to tylko się cieszyć Miskantów nie sadzę w żadnych ogranicznikach-u mnie mają przybierać na masie

Tylko z czym je można posadzić ... hmhm i następny problem Ciężka ta praca w ogrodzie
babka 23:33, 08 wrz 2017

Kciuki zaciskam i gratulacje składam Wszystkiego pięknego na dalsze fajne lata !
Głowa do góry, pogoda gwarantowana
Gruszka_na_w... 20:15, 10 wrz 2017

polinka napisał(a)

na zdjęciach są Siler Sceptre z suchymi końcówkami. U SS, które są na słonecznej rabacie to norma pod koniec sezonu.

Nie wiedziałam, że to norma. Już myślałam, że nagle im się odechciało wyglądać przepięknie. Dziękuję za tę informację.
Mam nadzieję, że przyjęcie się udało, a Twoje dekoracje zachwyciły biesiadników.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
nawigatorka 23:13, 10 wrz 2017

i jak było?
mikina34 08:43, 11 wrz 2017

Pogoda dopisała to musiało wyjść pięknie pokażesz dekoracje?
Jeszcze raz pomyślności
AniMa 09:32, 11 wrz 2017

Hej Poli jak tam porcelanowe godowy? Nie każ czekać na widok dekoracji????