Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

asiach 11:36, 08 lip 2014

polinka napisał(a)

M. zastanawiał się kiedy w końcu zakwitną hortki Chyba załapał ogródkowanie Jeszcze kilka dni i będzie spektakl

Superrrrrr
aga_pe 11:45, 08 lip 2014

polinka napisał(a)
Hortensjowa dziewczyna Znaczniki musisz sobie zrobić

Znając siebie, to gdzieś by mi te znaczniki zginęły
polinka 12:21, 08 lip 2014

Zaczynam jesienne planowanie.
Zdjęcie robione z miejsca wypoczynkowego

Jestem tutaj cały czas na widoku sąsiadki ( chodzi o okno naprzeciwko)
Tutaj cała rabata

Myślałam aby śliwy szczepione ( mam ich 2 szt) przeprowadzić na przedpłocie:

A tutaj zamiast nich dać inne drzewa. Myślę też o śliwie ale nie szczepionej. Ogród jak widzicie jest malutki, pośrodku jest miłorząb, na przedpłociu będą 2 te śliwy i zastanawiam się czy wprowadzenie dodatkowego gatunku drzewa nie zrobi misz maszu? Proszę doradżcie

aga_pe 12:34, 08 lip 2014

o widzę, że i u Ciebie płot się pojawił. U mnie nadal nie pomalowany .Co do doradzania, to ja dobra nie jestem. U mnie ciągły misz-masz. Ale może jak zobaczę na "żywca" coś mi się urodzi w głowie
polinka 12:53, 08 lip 2014

Liczę bardzo na sobotnie doradzanie Uciekam, mam dostawę piachu
Milka 08:45, 13 lip 2014

Polinko, wielkie dzięki za wspaniały dzień od dawna nie upłynął mi tak spokojnie i fajnie
...masełko przepyszne, o Dolinie Baryczy czytam....wjeżdżając w miasto, miałam wrażenie, że wróciłam do dżungli betonowej, a przecież Wrocław jest zielony..tak pięknie jest u was
wstawiam fotki na pamiątkę
Polinka i Aga_pe

cudowne limki są u Polinki, prawie w rozkwicie, będzie szał!

mam nadzieję, że rady okażą się przydatne cmokam
Zielona 15:52, 13 lip 2014

Miło Cię widzieć, Paulina Chciałam zameldować, że żurawki od Ciebie podzieliłam brutalnie na UWAGA: kilkanaście sadzonek!!! i chyba wszystkie mi się przyjęły!!! Jupi!!! To samo z kostrzewą. Wszystko już na rabacie. Trzymaj kciuki, żeby ładnie rosłyZ kolei surfinie... ładnie zaczęły i... zaatakowały je mszyce walczę o nie, ale zmarniały bidule... Uściski zostawiam.
asiach 17:37, 13 lip 2014

Polinko, jeżeli to przedpłocie dalej jest aktualne to może pokaż zdjęcie przedpłocia ile tam masz miejsca na jakieś rośliny. Nie wiem czy dobrze widzę (patrząc od lewej strony) panel od strony sąsiada jest stały, później jest brama wjazdowa + furtka?
polinka 18:21, 13 lip 2014

Irenko za wszystkie rady, porady,krytyczne uwagi dziękuję
Berberysy, cisy, bluszcz ucięte wg wskazówek. Niestety ze śliwą nie byłam już taka konsekwentna Skróciłam tylko o połowę, nie miałam serca więcej ciąć

Spotkanie musimy koniecznie powtórzyć, teraz typowo krajoznawczo z lornetkami
polinka 18:27, 13 lip 2014

Zielona napisał(a)
Miło Cię widzieć, Paulina Chciałam zameldować, że żurawki od Ciebie podzieliłam brutalnie na UWAGA: kilkanaście sadzonek!!! i chyba wszystkie mi się przyjęły!!! Jupi!!! To samo z kostrzewą. Wszystko już na rabacie. Trzymaj kciuki, żeby ładnie rosłyZ kolei surfinie... ładnie zaczęły i... zaatakowały je mszyce walczę o nie, ale zmarniały bidule... Uściski zostawiam.

Martuś cieszę się bardzo, że ładnie się wszystko przyjmuje Tak jak Ci mówiłam, ta odmiana żurawki wytrzymała jest na początkujących ogrodników
Z moimi surfiniami to samo też walczę z mszycą Po ostatniej burzy bardzo powoli dochodzą do siebie i bardziej straszą niż cieszą. Mam nadzieję, że się zreanimują
Ściskam Kochana