Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 17:23, 06 sie 2014

Nie miała baba problemu to sobie trawę kupiła

Wiesz, że ja przenoszę przetacznika Za niski jest i nie widać go za hortkami. Mój M. mówi, że jak tak cały czas będę coś zmieniać to nie zdąży dobrze nazw się nauczyć
Zielona 17:30, 06 sie 2014

hahaha- wiesz, co ja myślę... że tak naprawdę to Ty nie byłaś przekonana do żadnej z bylin na to miejsce... Może po prostu daj tam werbenę patagońską? Wysokość i kolor odpowiednie
polinka 17:54, 06 sie 2014

Czasami sama nie wiem co bym chciała I póżniej są tego skutki
Werbenę mam w różach i grackach kawałek dalej. Za hortkami myślałam o pęcherznicy bordowej ( Gosia z Kubusiowa ma u siebie podobnie).
Na przedpłociu, który jest w jednej linii tak jak ogródek będą śliwy wiśniowe. W ogrodzie mam żurawki mocno bordowe i tak myślę, że ta pęcherznica będzie nawiązywała kolorem do tych właśnie roślin a po drugie da ładny kontrast dla limek i bukszpanów.
Pamiętasz jak rozmawiałyśmy o wagonach w ogrodzie? Muszę je zlikwidować bo za bardzo mnie denerwuje to oddzielanie się każdej rabatki od pozostałych.
I tak wymyśliłam, że może podobnym kolorem choć troszkę uda mi się to zmienić
Zielona 18:02, 06 sie 2014

Dobrze Pani myśli, Pani Kochana Ja też staram się planować tak, żeby ten sam kolor powtarzał się w różnych piętrach ogrodu. Bedziesz tylko musiała mocno ciąć pęcherznice, bo rozrastają się bardzo szybko. Ale... na pewno dadzą świetne tło dla limek. Za moimi mam gracki, ale też brałam pod uwagę diabolo, albo nawet śliwy dziecięce bardzo nisko szczepione.
polinka 18:16, 06 sie 2014

Dziewczyno teraz to wpadłam jak śliwka w kompot Jestem w pracy a po przeczytaniu o śliwie dziecięcej wypowiedziałam słowa, których staram się nie używać
To jest pomysł godny dużej uwagi i coś czuję, że pół nocy spać nie będę mogła.
A ja dzisiaj cały dzień myślałam...
Kindzia 21:53, 06 sie 2014

Masz już nazwę czarodziejstwa na privie
polinka 17:12, 07 sie 2014

Kasia, dziękować

Wczoraj z Martą rozmawiałyśmy na temat aklimatyzacji drzew. Przyjeżdzam do domu, spoglądam na mojego buczka i co widzę? Pojawiły się nowe listki Jeszcze malutkie, drobniutkie ale już coś widać
Irenka podczas odwiedzin doradziła aby troszkę go pociachać tzn. suche badylki obciąć, co też uczyniłam. I proszę jakie efekty
A ja już planowałam jego wyprowadzkę

Zielona 21:49, 07 sie 2014

Oj Ty niedobra - tak chcieć pozbywać się Mężusiowego buczka
polinka 06:41, 08 sie 2014

Zielona napisał(a)
Oj Ty niedobra - tak chcieć pozbywać się Mężusiowego buczka

eM. to samo stwierdził
ewakatowice 09:47, 08 sie 2014

Polinka ale masz cudną rabatę z hortensjami. Doczytałam, że zastanawiasz się nad pęcherz nicą, raczej mało miejsca a ona szeroko rośnie…
Mam co prawda pierwszy sezon bordową Diablo mam za płotem i rośnie jak głupia. Dwa razy szybciej od tej w ogródku.