I zostanę prekursorem przygotowań dekoracji świątecznych w mojej wsi? Nie, nie to się nie uda W takich sprawach ktoś inny wiedzie prym, nie będę odbierać zaszczytnych tytułów...
Aga z kwadratowego pokazała świetne pomysły na dekoracje z mchu. Wiem gdzie u mnie znajdę taki zwarty i intensywnie zielony mech, pomyślałam nad takimi kulkami
W niedzielę wieczorem powinnam uporać się z mchem a w poniedziałek planuję zrobić moje sznurkowe bombki ale tym razem będą o wiele większe i jak się uda to brązowe Będą dekoracją okienną
będą papierowe aniołki, bombki....może gwiazdki, styropianowe bałwanki. Wiklina też fajna, ale to musi być coś szybkiego, bo dzieciaki na zimnie długo nie wytrzymają. Kwestia kilku- kilkunastu minut, kiedy rodzice robią zakupy na kiermaszu
z papierowej wikliny tez można fajne gwiazdki i serduszka wyczarować w kilka minut...a może tradycyjne kolorowe łańcuchy z wycinanek?....może robić kilka grup a potem połączyć i zmierzyć?...tak mnie poniosło