Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Pszczelarnia 17:39, 15 gru 2014

waldek727 napisał(a)
Przez ponad dwadzieścia lat projektowałem i wykonywałem jeszcze większe cudeńka.
Origami też kiedyś robiłem. Poza odpowiednim papierem potrzebne są jeszcze dwie rzeczy.
Dokładność i cierpliwość.

Waldek, może robiłeś bombki z frywolitek? Może anioły z koronki koniakowskiej?
Margarete 00:22, 16 gru 2014

No to witaj w klubie.......ja tez ledwie zywa - w poprzednim tygodniu siedziałam nadprogramowo w pracy a i ten tydzien nie zapowiada sie inaczej...........za to w wekend dla odmiany zmogło mnie zatrucie.....jestem w polu ze świetami.....trudno, mysle że i tak dojdą do skutku czy ja bede na nie gotowa czy nie..
Ozdoby dla domu bede robic dopiero w sobote...........a jeszcze na cmentarz tez musze cos przygotowac i tam pobiec....a do tego zakupy, przygotowania....całe szczęscie że gruntowne sprzatanie mnie omineło bo w styczniu zaczynam remoncik...tzn. malwanie głównie ale i inne dodatkowe prace wiec bałagan bedzie na maxa - tak sobie to wytłumaczyłam i sprzatam tylko po łebkach
waldek727 09:53, 16 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Waldek, może robiłeś bombki z frywolitek? Może anioły z koronki koniakowskiej?

Nie Ewo, nie robiłem ale bardzo lubię prace manualne. Tak na poważnie to myślę, że czarne frywolitki o ładnym wzorze naciągnięte na bombki w srebrnym, złotym i miedzianym kolorze mogłyby być całkiem ładną ozdobą choinki.
Paulinko.
Jak rozpakuję z folii łabędzia zrobionego techniką origami to wstawię u Ciebie fotkę.
polinka 20:57, 16 gru 2014

Margarete napisał(a)
No to witaj w klubie.......ja tez ledwie zywa - w poprzednim tygodniu siedziałam nadprogramowo w pracy a i ten tydzien nie zapowiada sie inaczej...........za to w wekend dla odmiany zmogło mnie zatrucie.....jestem w polu ze świetami.....trudno, mysle że i tak dojdą do skutku czy ja bede na nie gotowa czy nie..
Ozdoby dla domu bede robic dopiero w sobote...........a jeszcze na cmentarz tez musze cos przygotowac i tam pobiec....a do tego zakupy, przygotowania....całe szczęscie że gruntowne sprzatanie mnie omineło bo w styczniu zaczynam remoncik...tzn. malwanie głównie ale i inne dodatkowe prace wiec bałagan bedzie na maxa - tak sobie to wytłumaczyłam i sprzatam tylko po łebkach

Małgoś u mnie sprzątanie tylko z wierzchu aby wizualnie było czysto Porządki na dużą skalę w styczniu lub lutym, nie będzie wtedy czym się zająć to będę pucować chałupkę

Cmentarz też mnie czeka, od kilku dni myślę nad jakimś stroikiem i pustka w głowie

Trzymam kciuki za choć troszkę spokojniejszy następny tydzień choć wiem, że to tylko pobożne życzenie...

polinka 20:58, 16 gru 2014

waldek727 napisał(a)

Nie Ewo, nie robiłem ale bardzo lubię prace manualne. Tak na poważnie to myślę, że czarne frywolitki o ładnym wzorze naciągnięte na bombki w srebrnym, złotym i miedzianym kolorze mogłyby być całkiem ładną ozdobą choinki.
Paulinko.
Jak rozpakuję z folii łabędzia zrobionego techniką origami to wstawię u Ciebie fotkę.

Waldkek z niecierpliwością czekam na fotki
polinka 20:59, 16 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Sosnowo-waniliowo - ładne połączenie.

Dziękuję Pszczółko
Mala_Mi 21:01, 16 gru 2014

polinka napisał(a)
Kominek pachnie sosnowo- waniliowo

raczej tujowo -waniliowo
siakowa 14:01, 17 gru 2014

polinka napisał(a)
Produkcja bombek ukończona i niestety energia moja do dekoracji również na ukończeniu.

a kolezanka pytala u mnie o sznurkowe bombki a juz dawno je zrobiła swietnie wyszło
polinka 18:21, 17 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)

raczej tujowo -waniliowo

Anek sosnowo też jest

polinka 18:23, 17 gru 2014

siakowa napisał(a)

a kolezanka pytala u mnie o sznurkowe bombki a juz dawno je zrobiła swietnie wyszło

Kasia, jak robić to wiem, tylko mam problem z kolorem, tzn. chciałabym aby były brązowe...