Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

aga_pe 09:39, 08 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Wiosne zaczynamy u Stefana na trawkach a w lutym na giełdzie. Daj znać, którą sobotę mamsz wreszcie wolną, bo jak nie to ja sie osobiście na adiencję do Twego szefa udam

Aga Pe ty sie nie czaj tylko terminy w kalendarzu tez już bookuj

A termin u Stefana już znany? Już Noemi pisała....i jak tylko będę miała wolny termin, to się melduję
polinka 13:15, 08 sty 2015

Gdzie ten Stefan? To jakiś Wasz znajomy?

Ostatnią sobotę w styczniu mam wolną A co proponujesz?
polinka 13:27, 08 sty 2015

Dziewczyny zaczynają plany wiosenne, od rana myślę jakie drzewa u mnie posadzić. Zdjęcia i wszelkie wymiary będą w następnym tygodniu i mam nadzieję na podpowiedzi

Zastanawiam się czy 1 m. przed lustrem dobrze będzie wyglądał grab fastigiata w obwódce bukszpanowej? Myślałam nad brzozą Doorenbos ale zaczyna mnie denerwować ten chaos w ogrodzie...muszę jednak ograniczyć ilość gatunków w ogrodzie i iść w kierunku minimalistycznym... Tylko czy ten grab nie zasłoni mi tego lustra?

Tak w skrócie tylko przypomnę, że mój ogród składa się tylko z jednej długiej na jakieś 30 m rabaty i na niej właśnie rosną już dwa graby w bukszpanie. Na przedpłociu czyli można powiedzieć, że na początku tej długiej rabaty ogrodowej mam dwie śliwy wiśniowe. Lustro będzie na końcu tej rabaty

siakowa 14:20, 08 sty 2015

ja się nie znam ale jako ze lustro bedzie takim punktem głównym to na jego tle może byc inne drzewo takie jakby wyjatkowe a graby sliwy i np wlasnie brzoza maja wszytskie w miare drobne listki wiec wszytskie jakos sa spójne a jakbys znalazla wielopienna brzoze na tle lustra..mmmmmmmm
Jagodaa 14:20, 08 sty 2015

Poli, to chyba racja z grabem zamiast brzozy. Sama mam często dylematy, bo wiele mi się podoba, ale z grabem będzie wg mnie zachowana jakaś ciągłość. To tak pomijając rozmiary, bo jeszcze o grabach nie czytałam i nie wiem ile miejsca trzeba im zapewnić.

Czekam na zdjęcia, zawsze lepiej się myśli patrząc na nie.
leon60 14:24, 08 sty 2015

Jeśli ma być minimalistycznie powtórz to co już masz, jestem za trzecim grabem
Magda70 14:39, 08 sty 2015

leon60 napisał(a)
Jeśli ma być minimalistycznie powtórz to co już masz, jestem za trzecim grabem

Tym bardziej, ze ma byc to odmiana kolumnowa...wielka nie bedzie.
Loosiuu 14:42, 08 sty 2015

Grab jak najbardziej, ale cięty w wąski stożek
Pszczelarnia 14:42, 08 sty 2015

Grab. Czy Stefan nie będzie przypadkiem na urlopie?

polinka 15:08, 08 sty 2015

Ufff, słyszeliście jak mi kamień z serca spada??

Kasia te brzozy chodzą dalej za mną ale mam bardzo mały ogród i nie mogę kokoszkować Za kilka lat jak już wyjdziemy z elewacji, garaży itd. to wtedy część gospodarczą zamienię w mały lasek brzozowy

Jagoda grab fastigiata to odmiana kolumnowa więc dużo miejsca nie potrzebuje. Bardziej boje się, że zasłoni mi lustro ale na szczęście można go ciąć
Zdjęcia będą w następnym tygodniu jak skończę maraton w pracy...

Ola liczyłam, że tak powiesz i nie wiesz ile radości mi tym sprawiłaś

Madzia jak będzie chciał być wielki to będę zniżać

Filip cieszę się, że zajrzałeś i podpowiedziałeś. Pozwolisz, że zgłoszę się pózniej do Ciebie po radę w jaki sposób ciąć?

Ewuś ja nawet nie wiem kto to ten Stefan?? Wiem tylko, że po trawy mamy tan jechać...ale co, gdzie, jak??

Wszystkim razem i każdemu z osobna DZIĘKUJĘ