Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 10:38, 18 gru 2015

siakowa napisał(a)

jakbym siebie słyszała.....

Myślę, że chyba gdzieś popełniamy błąd...przecież chcieć to móc
polinka 10:40, 18 gru 2015

siakowa napisał(a)

ja jak remontowałąm mieszkanie po rodzicach i ściągałam starą boazerie to się ukazały moje obrazki. tata pozwolił się wyżyć na scianach przed założeniem boazerii i

U mnie było to samo W pokoju Młodego podczas remontu odkryliśmy pod boazerią jego rysunki. Przypomniałaś mi, że miałam zrobić album wspomnieniowy dla Młodego
nawigatorka 11:01, 18 gru 2015

Pomysl wyjazdu w swieta jest fajny-wigilia nie jest klimatyczna co prawda jak w domu ale jesli ma sie z soba bliskich to wlasnie okazuje sie ze nie miejsce,nie dekoracje,nie jedzenie a wspolny czas cieszy!

Milych wspomnien z dziecinstwa zazdroszcze... u mnie jakos nerwowo bylo zawsze... staram sie by w moim domu tak nie bylo.
Kuba 11:09, 18 gru 2015

polinka napisał(a)

Myślę, że chyba gdzieś popełniamy błąd...przecież chcieć to móc

Wyjeżdżasz więc w góry na święta?
Kacha123 12:27, 18 gru 2015

polinka napisał(a)

Macie u siebie jakieś czynności, zwyczaje, które wykonujecie tradycyjnie raz w roku na święta Bożego Narodzenia i co roku tego pilnujecie?

Każdego roku jesteśmy najpierw na Wigilii u moich rodziców, a później pędzimy do teściów. Niby wszystko tradycyjnie - opłatek, potrawy, sianko pod obrusem itd. Ale przez ten pośpiech i to jeżdżenie nie mogę się pozbyć pewnej nerwowości. Marzy mi się jedna wspólna Wigilia z jednymi i drugimi rodzicami - ale to trudne do zrealizowania z pewnych rodzinnych względów
nawigatorka 12:50, 18 gru 2015

Kacha123 napisał(a)

Każdego roku jesteśmy najpierw na Wigilii u moich rodziców, a później pędzimy do teściów. Niby wszystko tradycyjnie - opłatek, potrawy, sianko pod obrusem itd. Ale przez ten pośpiech i to jeżdżenie nie mogę się pozbyć pewnej nerwowości. Marzy mi się jedna wspólna Wigilia z jednymi i drugimi rodzicami - ale to trudne do zrealizowania z pewnych rodzinnych względów

Dlatego mnie nikt z domu w wigilie nie ruszy (no chyba ze wyjazd w gory)
polinka 15:53, 18 gru 2015

nawigatorka napisał(a)
Pomysl wyjazdu w swieta jest fajny-wigilia nie jest klimatyczna co prawda jak w domu ale jesli ma sie z soba bliskich to wlasnie okazuje sie ze nie miejsce,nie dekoracje,nie jedzenie a wspolny czas cieszy!

Milych wspomnien z dziecinstwa zazdroszcze... u mnie jakos nerwowo bylo zawsze... staram sie by w moim domu tak nie bylo.

Asiu chyba właśnie dlatego takie święta wyjazdowe tak cieszą bo nie dość, że zmieniamy miejsce, odpoczywamy od codzienności ale i nie musimy robić tych wszystkich porządków, gotować potraw itd.
To podobnie jak z urlopem, urlop w domu to kiepski odpoczynek.
polinka 15:53, 18 gru 2015

Kuba napisał(a)

Wyjeżdżasz więc w góry na święta?

Jest plan
polinka 15:56, 18 gru 2015

Kacha123 napisał(a)

Kasiu i to są właśnie takie różne rozważania czy mamy starać się aby było dobrze dla innych czy dla nas samych? Fajnie jak można to połączyć ale nie zawsze wychodzi...
Dobrze, że u moich teściów jest zwyczaj, że każdy u siebie jest na Wigilii
polinka 15:56, 18 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

Dlatego mnie nikt z domu w wigilie nie ruszy (no chyba ze wyjazd w gory)

I u mnie tak samo