Danusiu Bardzo się cieszę, że odpowiedziałaś z radą
Dobrze, obetnę koło lutego, marca. Muszę kupić te specyfiki do zasmarowania po cięciu, już sobie nazwy zapisałam.
Spróbuję ją ukierunkować bez kołka, nie wiem tylko czy się da...to już dość spory krzaczek, jakieś 180 cm ma.
Tak, pamiętam, że pisałaś o płytkich i wrażliwych korzeniach magnolii. W razie czego...postaramy się jak najdelikatniej.
Szczękę zbieram...Danusiu...dziękuję Wrzosów mam 50 posadzonych jako obwódkę tej całej fali. Chyba w 4-ch odmianach, starczy Dokupię tylko wrzośców ile się zmieści Muszę poczekać do czasu wykopania cebulowych, przed wrzosami mam posadzone.
'Variegatus' ? Będą tam pięknie wyglądały na tle ciemnej zieleni tujek!!! Dziękuję
Ale najbardziej dziękuję za pomysł posadzenia drzewa, żeby zasłonić sąsiedni dom...to strzał w 10! Widzą nas z balkonu jak siedzimy na tarasie, to super rada!!! Tylko nie wiem, czy tam Nigrę też posadzić. Mam jedną posadzoną w rogu, dalej na prawo od tej rabaty na zdjęciu (to oczywiście też Twoja podpowiedź Danusiu). Jest wysoko szczepiona (jakieś 2,5 - 3 m), jechaliśmy po nią do producenta w Czańcu. Czy tu też Nigrę?
Ja też buziaki ślę
Dzisiaj się obijam Jutro mam przegląd pieca c.o., to trochę czasu z panem nam zajmie. Bardzo sympatyczny jest, ale gaduła przeokropna
Potem leżę, nic nie robię Nawet sobie nie zdajesz sprawy, jaką ciszę tu teraz mam...żadne dzieci, żadne psy...dzisiaj mi się podoba. Aż zatęsknię znowu
Faktycznie pomerdały się te miesiące...dzisiaj już hiacynty w doniczce kupiłam. Jutro je w jakiś mech ubiorę i znajdę im miejsce, gdzie świąteczne ozdoby nie stoją...bo jak to...obok stroika bożonarodzeniowego...