Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Enya73 22:40, 02 maj 2014

Aż wrzasnęłam na sam widok, pokazałam Wackowi, bo nie chciał uwierzyć. Współczujemy. Nas na szczęście w Bytomiu ominęło, mieliśmy 2 dni ładnej pogody. Ale żeby była równowaga w przyrodzie, to nie ominęły nas inne poważne problemy. Nasz pies jest bardzo chory. Ma bardzo wysoką temperaturę, kuleje na jedną łapę, całkiem stracił apetyt i wigor. Byliśmy pół dnia w klinice, dostał antybiotyk i leki przeciw bólowe, ale dokładnie nie wiadomo co to jest. Może nawet bolerioza, bo ostatnio mimo obróżki przeciwko kleszczom, wyciągałam mu kilka krwiopijców. Bardzo się martwimy. On ma dopiero 10 lat, a labradory żyją nawet 16 lat.
Pozdrawiam serdecznie, oby wyszło u Was słońce.
Kindzia 22:40, 02 maj 2014

Kancikami płynęła woda na dół, kancik eMusia już nie taki ładny. Ogólnie dużo kawałków liści leży.

biedne rodusie

Juzia 22:43, 02 maj 2014

Kindzia 22:44, 02 maj 2014

lilie w dziurkach

tym wielkim żurawkom gorzej, Umbra zrzuciła zawiązki owoców

Ostróżki ucierpiały, o dziwo mnie, tylko trochę liści. Ale agrest, porzeczki, maliny, jeżyna...z tymi gorzej.

Trudno, jutro jest nowy dzień
Kindzia 22:48, 02 maj 2014

Enya73 napisał(a)
Aż wrzasnęłam na sam widok, pokazałam Wackowi, bo nie chciał uwierzyć. Współczujemy. Nas na szczęście w Bytomiu ominęło, mieliśmy 2 dni ładnej pogody. Ale żeby była równowaga w przyrodzie, to nie ominęły nas inne poważne problemy. Nasz pies jest bardzo chory. Ma bardzo wysoką temperaturę, kuleje na jedną łapę, całkiem stracił apetyt i wigor. Byliśmy pół dnia w klinice, dostał antybiotyk i leki przeciw bólowe, ale dokładnie nie wiadomo co to jest. Może nawet bolerioza, bo ostatnio mimo obróżki przeciwko kleszczom, wyciągałam mu kilka krwiopijców. Bardzo się martwimy. On ma dopiero 10 lat, a labradory żyją nawet 16 lat.
Pozdrawiam serdecznie, oby wyszło u Was słońce.

O matko i córko! To mój ogród to nic przy Waszym zmartwieniu Bardzo Wam współczuję, wiem co to znaczy bardzo chory psiutek... Jeszcze dobrze będzie, pamiętasz jaki chory był Misiek Ani z Rzeszowa? A to starowinka i wylizał się. Trochę czasu mu trzeba, pozbiera się, nie martw się!
Do południa było bardzo ciepło, nagle się zmieniło, jak to przy burzy z gradem. Ale waliło!!! Bardzo bym chciała, żeby jutro nie padało...
Dzięki
Kindzia 22:49, 02 maj 2014

Juzia_G napisał(a)

Ach, piii....
malgorzata_s... 22:50, 02 maj 2014

No faktycznie nabroiło. Rodusia szkoda bo śliczny był. No i te kanciki takie wypięknione były, tyle roboty kosztowały. No ale co zrobisz Kasiu Na to rady niet. Rysia przytul i pozdrów bo to takie przykre jak praca tak szybko się niszczy Buziaczki i do przodu
Kindzia 23:11, 02 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No faktycznie nabroiło. Rodusia szkoda bo śliczny był. No i te kanciki takie wypięknione były, tyle roboty kosztowały. No ale co zrobisz Kasiu Na to rady niet. Rysia przytul i pozdrów bo to takie przykre jak praca tak szybko się niszczy Buziaczki i do przodu

Nawet mi nie mów...trzeba było do góry brzuchem leżeć, przynajmniej nie było by tej złości, że robota do lasu poszła...
Przytulę, dziękuję
Luki 23:23, 02 maj 2014

O kurcze, ale ulewa!!! Troszke szkód narobiło no, ale nic na to nie poradzimy, a dziurki w listkach szybko znikną pod nowymi liścmi. Szkoda tylko tych kwaitów.
ewsyg 23:57, 02 maj 2014

Nie mogę uwierzyć, że u Ciebie było takie gradobicie. U nas było kilka dni temu, ale jednak nie było tak strasznie.