Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 14:18, 03 maj 2014

Kasik napisał(a)
Kasieńko powiedz mi po ile u Was są żurawki, bo planuję większy zakup i chciałabym już ciut większe i w dobrej cenie.
U nas takie malutkie są po 8-9zł, a ciut większe to i po 15zł.
Na zewnątrz zimnica- chyba mnie coś trafi - tyle wolnego i nie można nawet na chwilkę wyjść.

Buziaki

Kupowałam teraz ze szkółki w Kozach po 8 zł, ale nie były jakieś wielkie. Zdrowe za to. Wiem, że Ania u Kapiasa kupowała wielkie, rozrośnięte po 15,50 zł. W Pisarzowicach powinny byś tańsze niż u Kapiasa, ale niestety nie wiem po ile. Tam jest więcej szkółek, konkurencja, to ceny zawsze są lepsze niż w Goczałkowicach. Większe ilości zawsze tam kupowałam, mimo, że Goczałkowice (Kapias) mam blisko.
U nas też zimno jak diabli...eMuś koło kominka chodzi
Kindzia 14:21, 03 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kasiu... tulam mocno.... nie pierwsza i nie ostania katastrofa ogrodowa..... ale to kiepskie pocieszenie..... a robota nie poszła w las tylko na pola.. użyźni chwasty po sąsiedzku.
Za tydzień śladu po stratach nie będzie.... nasze roślinki twarde tak jak i ogrodniczki... podniosą sie, dobrze, że pąki się zostały, a liście... trudno.. jak nie ślimaki to grad.. oj ciężkie to ogrodniczkowanie

Wolałabym tych chwastów za siatką nie karmić...muszę kiedyś zdjęcie cyknąć jak chwaściory mogą dorodne być i kwitnąć = pylić na całą okolicę...
Właśnie cieszę się, że pąki zostały, nie będzie tak bardzo źle

Ślimaki też mam, ale z domkami biegają... Kubuś ostatnie mnie pytał dlaczego je niszczę, takie ładne domki mają...
Kindzia 14:21, 03 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Kasia grad to jeszcze i tak lepszy od mrozu, byle mrozu nie było to roślinki szybko sie pozbieraja.

Tak, to prawda Bogdziu. To pocieszenie jest
Kindzia 14:22, 03 maj 2014

ewa004 napisał(a)
Kasiu łącze się w bólu
Pozdrawiam cieplutko

Dziękuję Ewcia
Kindzia 14:27, 03 maj 2014

Urszulla napisał(a)
Kasiu, takie anomalie w przyrodzie mamy co roku, pamiętasz u Ani ASC w zeszłym roku.
Szkoda rodków , bo pięknie kwitły i róż,
reszta się pozbiera, liście odrosną,a te dziurawe wytniesz.
A pracy i kancikowania zawsze żal i tego piękna które stworzyliście z eM-usiem,
ale sama wiesz.......samo życie.......teraz przygotujcie nowy harmonogram prac i porządków.
O gości się nie martw...niech fotek nie robią i już
Posiedzicie przy kawie bo i tak pogoda kiepska.

Widzisz, a u mnie wczoraj nawet nie padało. Pada dopiero dziś i się cieszę bo mi przesadzane podleje, a żurawki jasne się po dzieleniu jeszcze nie wzięły za siebie.

Trzymam kciuki za uniesienie tematu gradobicia i za ogród

Już się nie martwię, przeżyjemy

Nie padało u Was też wczoraj??? Ja wczoraj podzieliłam odętkę, przesadzałam rozchodniki, też im mokra pogoda dobrze zrobi. Tylko jednej zdechłej lewkonii nie zdążyłam wywalić...za tydzień to zrobię.

Latam ciągle do buków, bo słabo im idzie...zobaczę za tydzień. Najwyżej zdjęcia zrobię, rachunek w kieszeń i do Kapiasa z reklamacją pojadę.

Dzisiaj się za sprzątanie domu wzięliśmy, ogród nie sprzątnięty. Pada i zimno
Kindzia 14:29, 03 maj 2014

Mirka napisał(a)
Kasiu jak dziś z pogodą u ciebie? U mnie pada zero pracy mus w domciu siedzieć i na O.być

Pogoda seksualno-barowa...na ogrodzie się nie da. Ale dom ogarnęliśmy. Prasowanko skończę, potem do wanny wlezę zrelaksować się Pazury mam z lekko żałobnym frenczem, a w poniedziałek do roboty...
anna_g 14:52, 03 maj 2014

Kasia ja dopiero dzisiaj do Ciebie dotarłam bo w czwartek cały dzień ogrodniczkowania - plan cały wykonany - a wczoraj cały dzień załatwień i zakupów na wyjazd dziecięcia... wieczorem to już nawet na O. nie miałam sił. No i dzisiaj jestem i co widzę... buuuu Ale Wam przywaliło... A my czekaliśmy na tą burzę - bo słyszeliśmy jak grzmi... i widzieliśmy jak się błyska... ja akurat zakupy na mieście robiłam z synem i przyspieszenia dostawaliśmy żeby zdążyć przed ulewą, ale u nas to jakoś tak jest, że jak coś za Wisłą to tam zostaje... nie wiem dlaczego ale na 99% to się sprawdza, burza od strony Pszczyny do nas nie dociera - mówi się że Wisła ją zatrzymuje... Więc nie doszło i przeszło... A to u Was było, cholercia... Współczuję bo choć nic nie poradzimy to wkurzyć się można zdrowo... ja bym się wkurzyła... Jakby mi tak wczoraj pogradziło to też bym była wściekła bo udało mi się też na miarę mozliwości wszystko "wylizać" w czwartek... No cóż ogrodniczkowanie to trudne hobby więc czekam razem z Wami na odrodzenie ogródeczka
Buziaki. Dzisiaj u mnie pada i jest 6 stopni - to pewnie i u Was też.
Kasik 14:55, 03 maj 2014

Kindzia napisał(a)

Kupowałam teraz ze szkółki w Kozach po 8 zł, ale nie były jakieś wielkie. Zdrowe za to. Wiem, że Ania u Kapiasa kupowała wielkie, rozrośnięte po 15,50 zł. W Pisarzowicach powinny byś tańsze niż u Kapiasa, ale niestety nie wiem po ile. Tam jest więcej szkółek, konkurencja, to ceny zawsze są lepsze niż w Goczałkowicach. Większe ilości zawsze tam kupowałam, mimo, że Goczałkowice (Kapias) mam blisko.
U nas też zimno jak diabli...eMuś koło kominka chodzi

No to widać,ze ceny są podobne.
Jutro pojadę do Przytoku i zobaczę. Tam takie mocno bordowe ostatnio widziałam za 5zł. Tylko, ze ja chciałam trochę jaśniejsze- jeszcze się zastanowię.

Buziak
Kindzia 15:06, 03 maj 2014

anna_g napisał(a)
Kasia ja dopiero dzisiaj do Ciebie dotarłam bo w czwartek cały dzień ogrodniczkowania - plan cały wykonany - a wczoraj cały dzień załatwień i zakupów na wyjazd dziecięcia... wieczorem to już nawet na O. nie miałam sił. No i dzisiaj jestem i co widzę... buuuu Ale Wam przywaliło... A my czekaliśmy na tą burzę - bo słyszeliśmy jak grzmi... i widzieliśmy jak się błyska... ja akurat zakupy na mieście robiłam z synem i przyspieszenia dostawaliśmy żeby zdążyć przed ulewą, ale u nas to jakoś tak jest, że jak coś za Wisłą to tam zostaje... nie wiem dlaczego ale na 99% to się sprawdza, burza od strony Pszczyny do nas nie dociera - mówi się że Wisła ją zatrzymuje... Więc nie doszło i przeszło... A to u Was było, cholercia... Współczuję bo choć nic nie poradzimy to wkurzyć się można zdrowo... ja bym się wkurzyła... Jakby mi tak wczoraj pogradziło to też bym była wściekła bo udało mi się też na miarę mozliwości wszystko "wylizać" w czwartek... No cóż ogrodniczkowanie to trudne hobby więc czekam razem z Wami na odrodzenie ogródeczka
Buziaki. Dzisiaj u mnie pada i jest 6 stopni - to pewnie i u Was też.

Dobrze, że do Was nie dotarło, u nas wystarczy...
Muszę jakoś eMusia zmotywować, żeby jednak wyszedł na ogród i zasypał chociaż te wypłukańce koło róż, nie widzę tego, a mimo to mnie denerwuje...u nas tak samo zimno, Em w kominku zapalił. Ja się zaraz do wanny idę zrelaksować, ciepła woda z pianką dobrze na mnie działa
Miałam wylizane, wyplewione, kanciki ja brzytwa...jeszcze se zrobimy

Dzięki Aniu
Kindzia 15:07, 03 maj 2014

Kasik napisał(a)

No to widać,ze ceny są podobne.
Jutro pojadę do Przytoku i zobaczę. Tam takie mocno bordowe ostatnio widziałam za 5zł. Tylko, ze ja chciałam trochę jaśniejsze- jeszcze się zastanowię.

Buziak

Bordowo ładnie na żwirku wyglądają, na korze giną. Zależy gdzie je chcesz. Na tych targach ogrodniczych też takie ciemne, bordowe można było za 5 zł kupić. Tylko, że u mnie nie było by ich widać
Zdaj relację jutro