Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 08:36, 06 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Cudna ta róża i trudno przestac się nią zachwycac.

I ciągle to robię Bogdziu
Szkoda, że zapachu się nie da przekazać przez sieć...
Kindzia 08:38, 06 cze 2014

Kasik napisał(a)

Ależ ona piękna. Ten kolor i w ogóle. Co tu gadać- bajeczna- mniamuśna.

Buziaki

Widzisz Kasiu, warto na róże poczekać...a pomyśleć, że miała iść do wywalenia...

Buziolki
Kindzia 08:42, 06 cze 2014

Margarete napisał(a)
Kasiu ja swoja przygode z ogrodem, takim z prawdziwego zdarzenia zacżełam w tamtym sezonie, bedąc z dziewczynami z naszej grupy na wspólnych zakupach na giełdzie roslin w Łodzi,za ich namową - szczególnie Karoliny Popcarol kupiłam 2 pierwsze w moim życiu róże (eden rose i ingrid bergman)
Z niedowierzaniem,że mi sie uda wsadziłam je najpierw do zastępczej donicy (były z gołym korzeniem) a potem gdy rabata była gotowa do ziemi. Jaką miałam radoche gdy obie zakwitły......
Dzis mam juz 5 kolejnych róż (chippendales, ascot, pastelle, milky way od Bogdzi, artemis od Anity) oraz na jesien planuje różankę taka z prawdziwego zdarzenia, z trawami typu miskant morning light, z werbena, lawenda etc... na reprezentacyjnym miejscu....
Tak oto wyglada moja różana historia.....
Cieszę sie że ci pomogłam w identyfikacji, oto ona raz jeszcze w inej fazie kwitnienia (przepraszam za bałagan w tle ale to była faza tworzenia rabaty)

Potem usune te fotki,

Jesteś Małgosiu o 100% lepsza ode mnie, ja się boję róż z gołym korzeniem, wszystkie doniczkowe mam obecnie. Bardzo się cieszę, że Ci się z nimi udało Pięknie Ci rosną, lubią Cię
Już jestem ciekawa tej Twojej różanki, będę podziwiać!

Nic nie usuwaj, przecież potwierdzają identyfikację mojej
Dziękuję Ci za te zdjęcia
Kindzia 08:48, 06 cze 2014

Margarete napisał(a)
Ale twoje róże są super, tyle odmian, kolorów.....i kwitna juz - moje jeszcze wszystkie w pąkach. Alchemist zachwycający, a skoro jeszcze pachnie to... juz naprawde super. Szkoda że nie powtarza kwitnienia. Ile ma lat ten twój egzemplarz ?

Nie jestem w stanie mieć jednej odmiany i jednego koloru...tak dużo mi się podoba róż...
Za dużo szczęścia na raz by było, jakby jeszcze kwitnienie powtarzał On się tak ten raz wysila z kwitnieniem, że nie ma siły na następne w tym samym roku
Mój ogród młody, najstarsze rośliny mają 3 lata. To czwarty sezon Alchymista, ale początkowe dwa lata miał trudne, bardzo, bym powiedziała...
Milka 14:42, 06 cze 2014

Rany, Kasiu, co dajesz tej Alchymist, ona jest obłędna, nie dziwię się, ze nie możesz się napatrzeć!!
Milka 14:52, 06 cze 2014

Też mam taką czerwoną NN, a podobna do twojej
nie dziwię sie twojej miłości do róż
JulkAd 17:24, 06 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Alchymist w pełnej krasie i róże, które już zaczęły

Widok pozostawię bez komentarza...brak słów...zatkało mnie z zachwytu totalnie....
JulkAd 17:26, 06 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kindzia a czy ty sobie robisz sadzonki najpiękniejszych róż? Z ciekaowści pytam, bo moja siostra nawet roże cięte z kwiaciarni sadzi w ogrodziez sukcesem...

A ja też ciekawa jestem, bo też słyszałam, że można

edit: ...i doczytałam, że nie robisz sadzonek bo wolisz te szczepione.....
...a ja spróbuję po kwietnieniu, a czemu nie, może coś z tego wyjdzie...do donic na następny rok by mi się okrywowe przydały....
...Kasiu czy będziesz może 12 lipca w Pszczynie?, bo może się tak zdażyć, że będę w okolicy....
....miłego wieczorka...
grazyna 17:34, 06 cze 2014

Jesteś Kasiu chyba jedyna na Ogrodowisku z tak pięknym Alchymistem, zjawiskowy ! Jak cały Twój ogród, jej ileż Ty/Wy pracy włożyliście, efekty oszałamiające !

Kasiu jak rosną Ci roślinki z bylinowego ? Wiem, że kupowałaś już u nich w ubiegłym roku, ciekawa jestem ich jakości, bo cenowo to są ho ho ho !
boguslawa_ma... 19:16, 06 cze 2014

Dziś na wystawie porównywałam bylinowy z innymi wcale nie były takie wygórowane ,a roślinki naprawdę ładne