Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 13:15, 23 cze 2014

anna_g napisał(a)
Super te berberysy I zakupy. Ja też byłam u Kapiasa w sobotę tylko o 8 rano
Pozdrówka na dobry tydzień

Widziałaś? Praktycznie wcale wyboru żurawek nie mają, jakieś ze trzy bordowe odmiany tylko...ale róż się można było nawąchać Tylko te ceny...takie same w Pszczynie po 20 zł.

Buziolki
Kindzia 13:16, 23 cze 2014

ewa004 napisał(a)
buziaczki zostawiam

A ja macham Ewcia
ka1sia 13:22, 23 cze 2014

Hej, Kasiulek i ja macham i ściskam mocno
Milka 13:40, 23 cze 2014

Kasiu, tu i ówdzie doczytałam, że New Dawn cię średnio zachwyca, a ja jak sobie obejrzałam u Dzidki i Joasi, to po prostu zakochałam się w niej...i w Nostalgii
Milka 13:43, 23 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za rady
Pojechaliśmy wczoraj popatrzeć tylko do Kapiasa i kupić dwie żurawki. Jedną marmoladkę, która na skarpie wypadła i jedną lime, która wypadła przed kulaskami.

I zobaczyłam róże.....są Austiny, od wyboru do koloru, ale Williama Morrisa nie!!! Ale bardzo intensywnie zastanawiałam się nad takimi krzaczastymi morelowymi Kordesa...do 50 cm rosną...mimo, że cena u nich powala (35 zł!!! za krzaczek), to miałam już 5 sztuk na wózku...i rozsądek zwyciężył Przecież nie kwitną cały czas i znowu zielono będzie...zostawiłam je
Żurawek bardzo mało było i nie te, które potrzebuję
Poleciałam berberysy oglądać, ale mały wybór mają. Maria za 24,60 zł!!! Przy 15 sztukach...nie. M mnie do Pisarzowic porwał

3 szkółki zaliczyłam i zaraz w pierwszej Lime Marmalade szt. 1. za całe 8 zł kupiłam i mnie naszło...zobaczyłam berberysy, po 16 zł i mam

W następnej kupiłam Marmalade...za 15 zł!!! Ale, że jedna mi potrzebna była, to przeżyłam.

no, no, ale zakupy! berberysy lubię, gorzej potem te kolce wyciągać, mam z 8 i nijak jeszcze igłą nie wydziabałam
ale cudnie na rabacie wyglądają, fajny wybór
Może Konior mi skombinuje Williama Morrisa, mam dzwonić

W Pisarzowicach też sporo Austinek, ale "mojej" nie ma nigdzie...

Aaaa, kupiliśmy jeszcze 3 cisy, na wymianę Conic, bo mnie już walka z przędziorkiem przerosła.

I tyle, długi weekend czerwcowy się kończy, trzeba wracać...

Zdjęcia mam, później...

no, no, ale zakupy! berberysy lubię, gorzej potem te kolce wyciągać, mam z 8 i nijak jeszcze igłą nie wydziabałam
Kindzia 14:20, 23 cze 2014

ka1sia napisał(a)
Hej, Kasiulek i ja macham i ściskam mocno

O ludu złoty...Kasiulka, jak Cię dawno nie widziałam!!!

Lecę zobaczyć co u Ciebie słychać.
Kindzia 14:22, 23 cze 2014

Milka napisał(a)
Kasiu, tu i ówdzie doczytałam, że New Dawn cię średnio zachwyca, a ja jak sobie obejrzałam u Dzidki i Joasi, to po prostu zakochałam się w niej...i w Nostalgii

Patrz...a ja ani w jednej, ani w drugiej nie gustuję...jak to dobrze, że każdemu co innego się podoba
Pierwsza dlatego, że kwiat krótko się trzyma i śmieci jak nieboskie stworzenie. Druga brzydko przekwita i krzaczek nieforemny ma...babie nie dogodzisz
Kindzia 14:26, 23 cze 2014

Milka napisał(a)

U mnie berberysy praktycznie bezobsługowe. Na skarpie mam parę miniaturowych, raz na dwa, trzy lata trochę przycinam. Na salonowej mam Golden Rocket i Admirationy, też tylko korekta raz w roku. W sumie mam sporo berberysów (ale żadnego rozłożyście rosnącego)...już liczę, tak na oko ze 30 krzaczków już teraz Lubię je, robota dla mnie żadna, a jak wyglądają
eliza3 14:48, 23 cze 2014

Kasiu, widzę nowe zakupy poczyniłaś, widzę, że lubisz roślinki z kolcami
Ja ostatnio pozbyłam się dwóch berberysów, właśnie ze względu na kolce, ale ja miałam takie duże, ciągle mnie atakowały przy pieleniu
Twoje wyglądają niewinnie
Kindzia 15:00, 23 cze 2014

eliza3 napisał(a)
Kasiu, widzę nowe zakupy poczyniłaś, widzę, że lubisz roślinki z kolcami
Ja ostatnio pozbyłam się dwóch berberysów, właśnie ze względu na kolce, ale ja miałam takie duże, ciągle mnie atakowały przy pieleniu
Twoje wyglądają niewinnie

Już jesteście
Ale do Ciebie już z domu zajrzę
Twoje berberysy wielgachne były, moje bez ograniczeń do 1,20 m urosną
I w miejscu nie newralgicznym rosną, tylko zdobią, nie kolą