Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

JulkAd 20:53, 23 cze 2014

Kindzia napisał(a)

A skąd wiesz, że rzucałam???
Z Iranem łatwo nie będzie, ale mam nadzieję, że się chłopcy zmobilizują szczególnie przed mocnym przeciwnikiem i dobrze będzie Nawet nie wiem jeszcze kiedy grają.
U mnie piłka nożna dorywczo oglądana, czyli spokój
Po lekarzach...zmusiła mnie rodzinka, przebadam się, zobaczą, że zdrowa jak krowa jestem

No popatrz, jak bym siebie podczas meczu słyszała
Z Iranem gramy już końcem tygodnia u nich, a później u nas...
...piłkę nożną M ogląda, ale już się tak nie emocjonuje jak siatkówką...prędzej Kuba, ale ten nad książkami teraz siedzi(no przynajmniej mam taą nadzieję)....
...to życzę "Końskiego Zdrowia"
Kindzia 20:54, 23 cze 2014

cynie ładny kolor mają

To jest ta pomylona vanilka, ciekawa jestem co to za hortusia...jeszcze za mało rozwinięta, żeby coś rozpoznać.
boguslawa_ma... 20:55, 23 cze 2014

Kasiu lilie piękne nie spodziewałam się że będą miały tyle kwiatów,
a powiedz mi czy te co ci teraz sprzedałam kwitną już ,bo u mnie dopiero w pączkach.
JulkAd 20:56, 23 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Tu widać moje "stare" berberyski Golden Rocket z Admiration w nóżkach

Wiesz, że patrząc na tę rabatę zawsze widziałam tylko lilie dopiero Ty zwróciłaś moją uwagę na berberysy...widać co rządzi na rabacie
Mirka 21:00, 23 cze 2014

Kindziula ty tak nie chlastaj bo pusto będzie hihhi jak ty mało pokazujesz takich fajnie skomponowanych rabat uprasza się o więcej
JulkAd 21:03, 23 cze 2014

Kindzia napisał(a)

To jest ta pomylona vanilka, ciekawa jestem co to za hortusia...jeszcze za mało rozwinięta, żeby coś rozpoznać.

Na tym zdjęciu podobna do mojej Vanilki, ale pewności nie mam...
Kindzia 21:03, 23 cze 2014

Te róże, to kandydatki do eksmisji, jak Williama Morrisa znajdę

W zbliżeniu kwiat nie najgorszy, ale całość...nie koniecznie.
A tu cisy w miejscu wywalonych Conic

Kindzia 21:05, 23 cze 2014

JulkAd napisał(a)

To jaką trasą?...pogadamy jak się spotkamy

Nie mam bladego pojęcia...ja z kierowcą jadę
Magda70 21:05, 23 cze 2014

Kindzia napisał(a)

A skąd wiesz, że rzucałam???
Z Iranem łatwo nie będzie, ale mam nadzieję, że się chłopcy zmobilizują szczególnie przed mocnym przeciwnikiem i dobrze będzie Nawet nie wiem jeszcze kiedy grają.
U mnie piłka nożna dorywczo oglądana, czyli spokój
Po lekarzach...zmusiła mnie rodzinka, przebadam się, zobaczą, że zdrowa jak krowa jestem

pt i niedziela o 18.30
I niestety Kurek nie bedzie grał...
Kindzia 21:11, 23 cze 2014

Iwk4 napisał(a)

Jakie piękne zestawienie kolorów. A ja tak się broniłam przed liliami. W zeszłym roku kupiłam 2 doniczki w biedronce, przetrwały na rabatce, w tym kupiłam jeszcze 3 cebule i muszę przyznać, że kupiły moje serce.
Kindziu, byłam na początku twojego wątku i na końcu starego. Rozważę twój projekt ciurkadełka. Powiedz mi tylko, czy ta woda się nie rozchlapuje z kamienia, bo kamień nierówny jest.

Akurat na tej rabatce, oprócz Bogusi łososiowych, są same biedronkowe Olbrzymy i grubasy porosły
To dopiero początek lilii, zachwycisz się i będziesz je chciała w dużych ilościach Pachnące już w zaawansowanych pąkach, te dopiero są urodziwe

Ta końcówka pompy i moc pompy (słup wody) jest tak dobrane, żeby się nie rozchlapywało. Pojemnik jest o dość dużej średnicy w porównaniu do obwodu kamienia, że jest OK. Ja nie mam folii położonej naokoło pojemnika, ale dziewczyny na forum mają. Właśnie po to, żeby woda, która się rozchlapie do pojemnika wracała. Czekaj...Sebuś dokładnie pokazywał jak ciurkadełko z folią robił. Zajrzyj tam.