Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Donia72 17:07, 22 lip 2014

Kindzia napisał(a)
A co u mnie? Lawenda ciachnięta, jedna pszczółka mnie użądliła, zaplątała się gdzieś w środku i ścisnęłam ją...swędzi mnie niemożebnie!!!!!!!!!!!
Większość do ciachnięcia ciachnięta. Trochę deszczu trzeba, pielić by się przydało. Skorupa taka, nie będę się siłować. Zresztą, nawet na razie ochoty nie mam...
Lawendzia się suszy na drewutni Ale pachnie..........

Jeszcze trochę pszczół i motyli tam lata, ale to już ostatnie Przeniosły się na liatry, jeżówki i odętki.

Kuleczki i stożki doprowadzone do porządku

Ten wymieniany buk ma znowu zdobniczkę...

Kochana, perfekcja w kazdym caluO, a przy ciurkadelku widze fajowe ptaszynyMozna blizej?
JulkAd 19:52, 22 lip 2014

Kindzia napisał(a)

Moje ostróżki na razie zdrowe, ale na klonie Crimson Sentry mam białe ciapki, nie ma tak cudnie Zawsze coś musi być

No właśnie te białe ciapki czym w końcu potraktowałaś?....u mnie po topsinie młode są zdrowe, ale starszych liści już nie zmienię...
...basen by się zmieścił, ino trawy szkoda
JulkAd 19:55, 22 lip 2014

Kindzia napisał(a)

Wiesz co Irciu? Mnie się też podoba Muszę na salonowej porządek zrobić, maki przekwitły, tylko parę na nasiona zostawię. Brzydko to wygląda i taki nieporządek mam Maciejka też się kończy...szkoda Ale już nie będę siała w tym roku, zanim urośnie wieczory zimne będą i psinco z tego...
Urlop...już dzisiaj drugi dzień Już dzisiaj sami jesteśmy

A no to jak sami jesteście, to tym bardziej odpoczynku życzę...zbieraj siły na bardziej pracowite dni....i już nie ganiaj z tą ścierką i nie myj już tych okien
JulkAd 19:57, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Białe plamy na klonie crimson...hmmmmm.. Ciekawe czy te same co na moim... Ale mnie sprzedawca uprzedził..podobno one czesto na to chorują..to jakowyś grzyb , trudna nazwa nie udało mi się spamietać

W każdym razie powiedział ,że najlepszy jest na to Falcon , bo oni badali liście

Ściskam Kochana

Ps.czy gdziesik u nas można kupić krwawniki ??? Natknęłaś się może ??

A już mówiłam, jak u Kasi byłam, że mój choruje , ja teraz już wiem i w przyszłym roku profilaktycznie będę oprysk robić
JulkAd 19:59, 22 lip 2014

Kindzia napisał(a)
A co u mnie? Lawenda ciachnięta, jedna pszczółka mnie użądliła, zaplątała się gdzieś w środku i ścisnęłam ją...swędzi mnie niemożebnie!!!!!!!!!!!
Większość do ciachnięcia ciachnięta. Trochę deszczu trzeba, pielić by się przydało. Skorupa taka, nie będę się siłować. Zresztą, nawet na razie ochoty nie mam...
Lawendzia się suszy na drewutni Ale pachnie..........

Nic tylko żniwa były....zapach na pewno cudny...ciekawa jestem czy trwały będzie
Kindzia 21:48, 22 lip 2014

Donia72 napisał(a)

Kochana, perfekcja w kazdym caluO, a przy ciurkadelku widze fajowe ptaszynyMozna blizej?

Teraz już mi kulki wychodzą Pierwszy raz kulkowałam jałowce (już ich nie mam), wtedy bardziej jaja mi wyszły Nawet ze stożkami daję radę

Jutro Ci pstryknę zdjęcia z bliska.
Kindzia 21:51, 22 lip 2014

JulkAd napisał(a)

No właśnie te białe ciapki czym w końcu potraktowałaś?....u mnie po topsinie młode są zdrowe, ale starszych liści już nie zmienię...
...basen by się zmieścił, ino trawy szkoda

U mnie na młodych się pojawiły. Nie miałam środka polecanego przez Elę, Dithane prysłam, zobaczę za tydzień czy zlazło.
Rysiowi też szkoda, dlatego na tarasie mi stoi. Jak ten duży rozkładamy nie można się ruszyć, cały taras od strony łezki zajmuje.
Teraz my ino oba się zostali, mały starcza
Kindzia 21:53, 22 lip 2014

JulkAd napisał(a)

A no to jak sami jesteście, to tym bardziej odpoczynku życzę...zbieraj siły na bardziej pracowite dni....i już nie ganiaj z tą ścierką i nie myj już tych okien

Ja nie myję, nie mogę...Rysiu działa Moja rola to firanki, pranie, prasowanie, wieszanie
Jeszcze 9 dachowych zostało...ale spokój do świąt będzie. Nawet na wielką imprezę we wrześniu ich nie tkniemy. Obiecałam
Kindzia 21:55, 22 lip 2014

JulkAd napisał(a)

A już mówiłam, jak u Kasi byłam, że mój choruje , ja teraz już wiem i w przyszłym roku profilaktycznie będę oprysk robić

Przede wszystkim w lutym Promanal, potem w maju przy mszycach na różach też mu prysnę. Patrz, cały czas zdrowy był, teraz go dopadło...
Falcon kupię na przyszły rok, może skuteczniejszy będzie.
Kindzia 21:57, 22 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Nic tylko żniwa były....zapach na pewno cudny...ciekawa jestem czy trwały będzie

Dwie godziny nam to zajęło z zięciem...poplątały się z różami, nie było to przyjemne. Sąsiadkę też obdzieliłam, dzisiaj piękne rękodzieło lawendowe od niej dostałam. Jutro obfocę, pokażę
Pachnie pięknie