Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kasik 22:20, 22 lip 2014

Kasiula- lawenda przycięta jak z hodowli jakiejś. Ja swojej jeszcze nie przycinałam, bo tak naprawdę nie za bardzo wiem jak. Jeśli mogę Cię prosić, to pokaż krzaczek po cieciu żebym mogła zobaczyć ile się tnie.

Oczywiście perfekcjonizm -ale nic dziwne- to cała Kasia i Rysiu.

U mnie jak to mówią "pies się nie żeni" wszystkie zakupy w wiadrach stoją, bo taki ukrop, ze po pracy nie ma jak wyjść , z reszta ziemia jak skała, a wieczorem to komary chcą człowieka żywcem zjeść.

Buziaki przesyłam.
Kindzia 23:35, 22 lip 2014

Kasik napisał(a)
Kasiula- lawenda przycięta jak z hodowli jakiejś. Ja swojej jeszcze nie przycinałam, bo tak naprawdę nie za bardzo wiem jak. Jeśli mogę Cię prosić, to pokaż krzaczek po cieciu żebym mogła zobaczyć ile się tnie.

Oczywiście perfekcjonizm -ale nic dziwne- to cała Kasia i Rysiu.

U mnie jak to mówią "pies się nie żeni" wszystkie zakupy w wiadrach stoją, bo taki ukrop, ze po pracy nie ma jak wyjść , z reszta ziemia jak skała, a wieczorem to komary chcą człowieka żywcem zjeść.

Buziaki przesyłam.

Ja też nie wiem, czy dobrze ciachłam...pierwszy raz to robiliśmy. Została taka kępka. Jutro zrobię zdjęcie, zobaczysz. Nawet się cieszę, że już ciachnięta, do róż się podejść z rozpędu nie dało, setki, albo i tysiące pszczół ciągle pracowało, wszystko się ruszało. Przed cięciem były obficie polane wodą, inaczej nie dałabym rady złapać ręką do cięcia...a i tak mnie jedna użarła...bez żądła wprawdzie, ale i tak to przyjemne nie jest. Ładnie róże z lawendą wyglądają, ale praktyczne, przynajmniej dla mnie, to nie jest.

Idę do góry...eksmisję chyba dostanę

Dobranoc
paniprzyroda 23:56, 22 lip 2014

Lawendowe żniwa obfite Będzie pachniało w domku. Samych przyjemności podczas urlopu
barbara_kraj... 00:43, 23 lip 2014

Po ususzeniu oberwane kwiatki lawendy wkładam do woreczków płóciennych i do szaf, bieliźniarki na półkach rozkładam. Świeży zapach lawendy przenika wszystko
boguslawa_ma... 06:53, 23 lip 2014

Kasiu to teraz lawendę trzeba ciąć ,moja przekwitła,zobaczę jak ty to zrobiłaś ,a do woreczków suszyć to chyba w pełni kwitnienia?Pozdrawiam
malgorzata_s... 09:40, 23 lip 2014

Kasiu lawenda w paczuszkach rewelacyjnie wyglądaPosmarowałaś ugryzienie??
No i kiedy się do nas wybierzecie?? Buziol
anna_g 09:44, 23 lip 2014

Kindzia napisał(a)
A co u mnie? Lawenda ciachnięta, jedna pszczółka mnie użądliła, zaplątała się gdzieś w środku i ścisnęłam ją...swędzi mnie niemożebnie!!!!!!!!!!!
Większość do ciachnięcia ciachnięta. Trochę deszczu trzeba, pielić by się przydało. Skorupa taka, nie będę się siłować. Zresztą, nawet na razie ochoty nie mam...
Lawendzia się suszy na drewutni Ale pachnie..........

Jeszcze trochę pszczół i motyli tam lata, ale to już ostatnie Przeniosły się na liatry, jeżówki i odętki.

Ten wymieniany buk ma znowu zdobniczkę...

Cudności.... cudności.... ach ta lawendzia... - nie szkoda było Ci ciachać To już trzeba było? bo ja ciągle mam kwitnącą i ciągle na niej motylki i bzyczki siedzą to mnie szkoda im ją zabierać.... A jak nie zetnę to co???? źle?
Kindzia - do kiedy jesteś i kiedy jedziesz do Kasika? Bo ja ten tydzień to już trochę zajęty wieczorowo...
eliza3 09:47, 23 lip 2014

Moja lawenda przekwitła (urlop) i za późno do woreczków, może z drugiego pokosu się uda Chociaż drugi raz tak pięknie nie kwitnie.
Kindzia 11:28, 23 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)
Lawendowe żniwa obfite Będzie pachniało w domku. Samych przyjemności podczas urlopu

To 2/3 tylko Reszta darowana
Na razie się suszy, pachnie koło drewutni.

Właśnie taka niegroźna burza przechodzi nad nami, wygoniła mnie z salonowej rabaty.

Dziękuję
Kindzia 11:30, 23 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Po ususzeniu oberwane kwiatki lawendy wkładam do woreczków płóciennych i do szaf, bieliźniarki na półkach rozkładam. Świeży zapach lawendy przenika wszystko

Właśnie taki zamiar mam Basiu. Tylko woreczki muszę poszyć, tu maszyny do szycia nie mam.
Pachnie ładnie, chodzę wąchać