Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Milka 14:48, 29 paź 2014

Kindzia napisał(a)
Jeszcze róże, widoczne wciąż różowawe limki i mój Figo... Już skończył 4 miesiące.

Ochrzan potrzebny, bo mam co podziwiać
Ale urósł, normalnie szok!!!
pięknie u ciebie, nie ma co marudzić, pogoda nam sprzyja
Kindzia 13:45, 01 lis 2014

lew_ogrodowy napisał(a)

Zdjęcia obowiązkowo, ale poczytać też muszę. Pisałaś u mnie o Promanalu, możesz mi napisać więcej szczegółów? Na co to, kiedy pryskać? Muszę utłuc wszystkie szkodniki, te mączliki mnie tak rozjuszyły, że nie popuszczę żadnemu. Dziękuję za odwiedziny, zapraszam częściej, sugestie i rady na każdy temat mile widziane!
Pozdrawiam, Monika.

Pryskać możesz wszystko co wystaje na stałe z ziemi i wiosną puszcza listki. Termin to koniec lutego, początek marca. Zależy od pogody. Ja pryskam róże, krzewy owocowe, teraz mi doszły buczki...wszystko można na czym żerują jakieś robale.

Ostatnio mało mnie na forum, ale teraz mi się już wszystko normuje i mam mocne postanowienie poprawy...czyli będę zaglądać do Ciebie

Kindzia 13:49, 01 lis 2014

barbara_krajewska napisał(a)

I słusznie! Wiem coś na ten temat A jak jeszcze wnuki będą w pobliżu, to już na wszystko czasu braknie

Ziąb, u mnie ledwo 1 stopień powyżej zera, a nad ranem będzie jeszcze gorzej. Dalie nie strzymają i robota będzie Dalej się nimi zachwycam!

Mam na razie jednego wnusia (wnuczka w styczniu się pojawi), ale to już duży chłopiec i nie potrzebuje już takiego niańczenia jak kiedyś...

U nas też były przymrozki, dalie już w sobotę wykopane. Dzisiaj, jak wracaliśmy z cmentarza, widziałam jeszcze piękne dalie w ogródkach...nie wszędzie widać przymrozek złapał...
U mnie już łyso się zrobiło
Kindzia 13:50, 01 lis 2014

Urszulla napisał(a)
Dopiero teraz się zastanowiłam na spokojnie, dlaczego mając tak blisko do Ciebie to Twoich róż nie widziałam w realu

A ja nie wiem...zapraszam w czerwcu, na pierwsze tłoczenie
Kindzia 13:53, 01 lis 2014

anabuko1 napisał(a)
Witaj!!
Ale u ciebie elegancko na rabatach, ładniutko!
Cudne hortensje, które i ja lubię
Wrzosowisko ładne
a dalijki i róże masz cudne .
No i piesio jaki dumny,- PAN ogrodu sprawdza swoje włości

Bardzo to miłe, co piszesz Jeszcze mam miejsca, które wymagają zmian, ale koncepcji i chęci brak po sezonie...może zimą coś wymyślę. Na razie czekam na zimowe odrętwienie, trochę czasu więcej dla siebie mi potrzeba.
Panów ogrodu jest dwóch i to jest malutki problem...ale powolutku się rozwiązuje.
Pozdrówka
Kindzia 13:57, 01 lis 2014

gierczusia napisał(a)
Kaśko .. Tego od telefonicznych ochrzanów za obijaniu się Ogrodowiskowe to wyślij i do mnie.

Róże jeszce masz ??.. Noo fieszzz ,toż to skandaliczny skandal

Figo uroczy jak zwykle buziole ślę :€
Ps. Falcon

Te ochrzany na niewiele się zdają, niestety, jak czasu za mało Kiedyś trzeba się poobijać przecież

Róże kwitną długo, jeszcze przy pierwszych mrozach są kwiaty...wcale Ci różanki nie proponuję u Ciebie, nie myśl...

Figo to już kawał psa, prawie 15 kilo ma I rośnie

Już pamiętam, że Falcon Dziękuję Gierczuś

Buziole
Kindzia 13:59, 01 lis 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu moje dalie i betonie już dzisiaj na kompoście Zmarzły całkiem -3 dzisiaj było
Buziaczki z przed kominka

Czyli czekamy do przyszłego roku, obie

Na razie przymrozki nocne się u nas skończyły, ale dalii już nie ma

Ściskam
Kindzia 14:03, 01 lis 2014

Agania napisał(a)
Twoje dalie to giganty, piękne, róże są wytrzymałe, a posokowiec coraz większy, wygląda na grzeczniutkiego piesia, Figo umila Wam te ponure dni, moje koty już nosa poza dom nie wyściubiają.......u mnie był już przymrozek i zrobił swoje, kany już ścięło, będzie miejsce pod cebule...zanim posadzę pewnie wiosna mnie zastanie

buziak

Moje dalie to już wspomnienie...ale ostatnie ich zdjęcia jeszcze mam, z soboty rano
Figo nie jest specjalnie szkudny, ale jak to szczeniak, swoje za uszami ma I złodziej jest okropny...żadna skarpetka, but czy papuć nie może być w jego zasięgu

Pogoda Ci sprzyja Agatko, możesz sadzić a sadzić...
Kindzia 14:05, 01 lis 2014

Milka napisał(a)

U mnie w nocy przymrozki dość mocne, nie wszędzie, bo tam, gdzie drzewa, to nie..
ale w dzień 15 i słońce, do 16 jest fajnie
ale zaskakują mnie Vertigo i Rubrum, mają się doskonale i wciąż nowe kłosy idą, a inne np cynie padły po pierwszym mrozie

Widziałam Twoje cynie i róże na FB, piękne...już ich nie ma???

Może zima taka łagodna będzie w tym roku, że Ci te czerwone trawki przetrwają w ogrodzie...chyba, że wykopywać będziesz?

Dzisiaj u nas też wiosenna temperatura
Kindzia 14:08, 01 lis 2014

Milka napisał(a)

Ochrzan potrzebny, bo mam co podziwiać
Ale urósł, normalnie szok!!!
pięknie u ciebie, nie ma co marudzić, pogoda nam sprzyja

Już coraz bardziej łyso Irenko...jak dalie wykopane, to dopiero pustka

Rośnie psisko Psie przedszkole skończył, więcej czasu mieć będę teraz, następne szkolenie dopiero wiosną zaczniemy. Teraz w domu ćwiczymy.