Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Juzia 23:00, 20 cze 2014

Ale ona śliczna!
polinka 06:59, 21 cze 2014

Matylda obłędna Chyba się na nią skuszę w realu...
A po trawki jedz do Jucci, będziesz wybierać, przebierać ale w gąszczu a nie w jednym zdzble
Jag_58 10:05, 21 cze 2014

Matylda Ty to masz modelkę w swoim ogrodzie i zawsze mile widzianą Ja kupuję byliny w Dobrympolu ,wygooguj sobie w internecie tam pan ma bardzo ładne sadzonki i ceny przystępne ,ale nie mają sprzedaży wysyłkowej
Pozdrawiam serdecznie ,dla modelki garść orzeszków
Mathildis 17:53, 21 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
Matylda pięknie rozrosły się hosty i żurawki a hortka ma piękny kolor ciesz się że synuś chce Ci pomaga ,nawet jeśli troszkę z pobudek egoistycznych a na pewno bakcyla ogrodniczego załapie wiesz czym skorupka za młodu........Pozdrawiam serdecznie buziole

Jag_58 napisał(a)
Matylda Ty to masz modelkę w swoim ogrodzie i zawsze mile widzianą Ja kupuję byliny w Dobrympolu ,wygooguj sobie w internecie tam pan ma bardzo ładne sadzonki i ceny przystępne ,ale nie mają sprzedaży wysyłkowej
Pozdrawiam serdecznie ,dla modelki garść orzeszków

Synowi z jego zainteresowaniami na razie bliżej do architekta lub historyka niż do ogrodnika , ale czas pokaże co z niego wyrośnie

Chciałam jechać do Dobregopola,ale doczytałam w necie, że tam trzeba po 12 szt. i minimum za 300zł??? i o ile listę roślin mam na pewno powyżej 300zł to chciałam wziąć po około 5-7 szt z rodzaju. Napisz proszę dokładniej jakie masz doświadczenie z tą szkółką.

Mathildis 17:59, 21 cze 2014

Katkak napisał(a)
Mój syniu na razie też nie za bardzo ma zacięcie ogrodowe. Czasem trochę "konefkujemy" razem . Ale ubaw mam jak grają z mężem w piłę i słyszę: "Maaaamooooo! Tata kopnął piłkę w kwiatki!!!"

Oczywiście lepiej od razu postawić sprawę jasno niż potem oberwać po uszach za tatę
U mnie w rodzinnym domu praca w ogrodzie warzywnym i sadzie była obowiązkiem... mojemu synowi nigdy nie każę czegoś robić zawsze proszę go o pomoc i mniej lub bardziej chętnie, ale pomaga. Może dzięki temu będzie milej wspominał ten czas gdy pracujemy razem

Mathildis 18:13, 21 cze 2014

anna_g napisał(a)
Matylda - ja nie wiem co Ty byś chciała osiągnąć ale moim zdaniem masz ślicznie i widać, że bardzo dbasz o tej swój kawałek ziemi... więc raczej te 3 godziny dziennie są dobrze wykorzystane... a to że ta praca nigdy sie nie kończy... no cóż... w zimie zatęsknisz do niej : Pięknie rozrosły się hosty. Moje dzieciaki - synowie - też nie kochają ogrodowych prac... Młodszy jak był jeszcze młodszy to owszem coś tam dłubnął a teraz... teraz to trzeba mieć twarde argumenty żeby ich zagonić
Miłego weekendu.

Co chciałabym osiągnąć... chciałabym jakoś ciekawie zagospodarować chwastowisko... bo co prawda wykoszone nie wygląda tragicznie, ale wolałabym tam ścieżkę i bylinki wzdłuż niej... wiem że nie chcę by był to typowy ogród leśny, ale raczej ogród pod sosnami - żeby z tego lasu zostały sosny, grzyby ale też żeby było miejsce na ławeczkę więcej Rh.
Dziś odwiedziła mnie ciocia i stwierdziła że jednak ta kora to chyba rewelacyjna jest bo ani jednego chwaścika na rabatkach nie ma, nie wiedziała że we wtorek i środę całość tak dokładnie wypieliłam - było mi miło, że moja praca została doceniona.

Hostom rzeczywiście się u mnie podoba planuje dokupić kross regal lub podobną... a może ktoś ma i chce się wymienić?

Ja mojemu synowi mówię że potrzebuję pomocy a on jak typowy rycerz chętnie mamie pomaga

Matyldzie z racji jej odmiennego stanu urozmaiciłam trochę menu w stołówce oprócz orzechów dostaje też marchewkę, jabłko, a w w moim lasku może sama poczęstować się malinami i porzeczkami
Mathildis 18:14, 21 cze 2014

Tarnina napisał(a)
Ale u ciebie już ładnie...

wreszcie jesteś... zaglądałam do Ciebie często a tam cicho było...
o sklepiku doczytałam, ale mój chłopaczek za duży już na takie gadżety

Tutaj głowę mi ucięło, ale za to widać większy brzuszek

Mathildis 18:17, 21 cze 2014

Juzia_G napisał(a)
Gęściej jakoś u Ciebie!!!

Józiu to zależy o których zdjęciach mówisz bo te z rabatami bylinowymi przy szkółce robiłam

ciekawska ruda mysz
Mathildis 18:21, 21 cze 2014

akanta napisał(a)
Ceny w tej szkółce straszą.Twoje roślinki pięknie ci rosną.Ja mam też z tymi szyszkami co wiatr...to wysyp.

żeby te ceny szły na równi z jakością to pół biedy, ale roślinki marne były.
Szyszki zbieram z trawnika i wrzucam na korę na rabatach... czego nie zdążę pozbierać to albo kosiarka przemieli albo wciska się w trawnik niszcząc trawę także z tymi sosnami to wieczna robota igły cały rok a od wiosny do połowy lata pełno szyszek.

Juzia 18:23, 21 cze 2014

Mathildis napisał(a)

Józiu to zależy o których zdjęciach mówisz bo te z rabatami bylinowymi przy szkółce robiłam

ciekawska ruda mysz

Pisałam o Twoich rabatach