Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 20:42, 12 wrz 2013

Debra napisał(a)
Zaczynam zwiedzać Twoją posiadłość. Ta wiewióra przyciąga , bo chociaż wiem, że psocą, jak tu ich nie lubić
Panorama z sosnami zachwycająca, a i trawnik pod nimi całkiem śliczny, co chyba nie jest łatwe.
Twoja żurawka Marmalade mnie zachwyciła. Jest przeogromna, no ale tak to jest w ziemi z igłami

Widziałam też Rokitnika, też mam, jest śliczny i niegroźny

Co to są 'czarcie miotły'?
Żaba w konewce cudna, nie wiem czy widziałam w życiu ropuchę zieloną.

Piękna jesienna kompozycja z rozplenicami i wrzosami na koniec.

Piękne masz miejsce, w sumie to możesz nic nie sadzic i tak będzie cudnie

A zakupy wspaniałe, szczególnie Konwalnik!

Wiewiór słodki a w gruncie rzeczy wcale nie złoszczę się na niego że sadzi dęby, troszkę się tylko w tym temacie przekomarzam

Czarcie miotły to takie zniekształcenia na drzewach spowodowane urazem mechanicznym, wirusem lub chorobą grzybową. Podobno z takich czarcich mioteł tworzą również nowe odmiany. Nie jest to jakaś groźna zaraza ot ciekawostka mi się trafiła na działce

Żabka fajna, troszkę strachu się najadła przez tę przygodę, ale synuś nie męczył jej zbytnio. Pooglądał nałapał jej much i wypuścił, by zdążyła znaleźć lokum na zimę
Mathildis 20:46, 12 wrz 2013

asc napisał(a)
Na rabatę pod okno posadziłabym te jasne wrzosy.. a ciemne przerzuć gdzieś na rabaty leśne.. będzie jasny akcent jak hakone nie będzie..
Mi też wersja z żółtą trawę najbardziej sie spodobała.

heh widzę, że wersja z Hakone przegłosowana
Mathildis 20:57, 12 wrz 2013

asc napisał(a)
I zapomniałam pozdrowić ślicznego Kazimierza w moro.. mój M też Kazimierz

Jak go spotkam to przekażę
Mój dziadek był Kazimierz, ale skąd młodemu się wzięło nie mam pojęcia.
Mathildis 21:01, 12 wrz 2013

Anulka napisał(a)
Ja w projektowaniu słabeusz,u siebie coś tam jeszcze wydedukuję..ale chętnie będę podglądać Aniu
Zakupy sporawe,trawki..mmm...pięknisie..no i żebym miała miejsce u siebie na wrzosy..ech..a tu "ni ma"..

Nic straconego, zawsze możesz:
a) zmniejszyć trawnik
b) wyciepać inne roślinki
c) a już tak na serio - postawić donicę z wrzosami
Mathildis 21:07, 12 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Mnie też się marzą konwalniki, ale żeby fajnie wyglądało to musi być ich sporo. Trawki robią furorę w ogrodach i dobrze, bo jesienią wyglądają pięknie w ogrodzie. Kompozycja w koszu śliczna, jednym słowem trawy jesienią rządą w ogrodach

Taak zdecydowanie trawki królują tej jesieni. Konwalniki mam zamiar posadzić dość gęsto, ale zobaczę jak wyjdzie w praktyce
Mathildis 21:18, 12 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)
Zakupy jak moje, no bardzo śliczne i okazałe

Muszę przyznać, że jak na internetowe zakupy byłam mile zaskoczona, Hakone i żurawka Smoothie Berry, których nie ma na zdjęciach też są bardzo ładnie ukorzenione i rozrośnięte.

Szkoda Danusiu, że nie głosowałaś na rabatkę, heh może jeszcze zdążysz bo na razie roślinki odstawione.

gierczusia 22:02, 12 wrz 2013

Noo a ja siem pytam dlaczego tej żurawki nie ma obfoconej ??
gierczusia 22:05, 12 wrz 2013

Kompozycja w donicy ..achhhh .. Piękna ... Nie wiem , czemu ze mnie taki nieogar , że się za kwestię wrzosową jeszcze nie zabrałam... Wstyd .... Buziam
23:54, 12 wrz 2013
Mathildis napisał(a)

Nic straconego, zawsze możesz:
a) zmniejszyć trawnik
b) wyciepać inne roślinki
c) a już tak na serio - postawić donicę z wrzosami

a) trawnik już jest mikroskopijny,nawet będę go powiększać kosztem warzywnika..na odwrót jak wszyscy..
b) sporo zostało wykopanych przed "remontem ogrodowym",do tej pory są w donicach a ich miejsce zajęły inne..i skąd one się wzięły ..
c) pojechałam po wrzosy do donic..wróciłam z kalinami i cebulowymi..podsumowując..przestanę odwiedzać szkółki...
malgorzata_s... 15:36, 13 wrz 2013

Postanowiłam znów zajrzeć. Szyszki i igiełki w trawniczku to tylko dodatkowa akupresura.Zakupy cudne, Kazik bomba. Kompozycje jesienne mistrzowskie. Pozdrawiam.