Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 14:32, 24 lut 2014

kasiek napisał(a)
Nie no za duzy by szok przeżyła, co innego las a co innego miejska dżungla, za to patrzeć będę z usmiechem na nia u Ciebie

Kasiu Kasiek nie żebym skąpa była ale jednak z tym rozdawaniem wiewiórek trochę żartowałam - nie lubię ingerować w to co dzieje się w lesie, więc to był tylko taki zabieg cobyś z Krakowa się wyrwała i Wielkopolskę zwiedziła
Mathildis 16:49, 24 lut 2014

Alisonek napisał(a)
Witaj sąsiadko z Wlkp. bo doczytałam że my krajanki jesteśmy tylko nie wiem która jest Twoja część województwa
ogród w lesie z takimi wielkimi sosnami to wielkie wyzwanie, ale myślę że dobrze Ci idzie, i super zielony trawnik, taki soczysty
A co do nowiutkich zdjęć z ptasiej kuchni, ale żeś kawałki słoniny powiesiła (takie od serca)
Zaznaczam do częstego podglądania
Pozdrawiam

Taaak prawie sąsiadka zza miedzy..... jedyne 85 km do Gniezna mam
Trudno jest zagospodarować ten las, bo jest piach, wszędzie korzenie i jeszcze w dodatku cień. Więc chyba jak na takie warunki idzie mi nie najgorzej, ale może pomyślę o jakiej pomocy w tym roku.

słoninkę mam powieszoną, aż w trzech miejscach i na żadnej nie brakuje chętnych
Mathildis 16:52, 24 lut 2014

paniprzyroda napisał(a)

Tyle, ile zdoła schrupać na miejscu Wiewiórki u mnie mieszkają po przeciwnej stronie drogi, ale potrafią ją forsować w poszukiwaniu orzechów Pozdrawiam.

hihihi jak orzechy są rozłupane to zjada na miejscu, te które są w całości wynosi wszystkie ile bym nie położyła. Ostatnio policzyłam to 30 zniknęło w ciągu niecałej godziny
Mathildis 17:32, 24 lut 2014

laurowisnia napisał(a)
Zaglądam z rewizytą, leśny ogród, zupełne przeciwieństwo mojego. Wspaniale Ci z nim idzie, czy Ty masz u siebie kaliny? Pozdrawiam Ciebie i przyjaciółkę.

Mam kalinę koralową słabo kwitła w tym roku, mam 5 krzewów posadzonych blisko siebie.
A to jedyne zdjęcie jakie znalazłam:
malgorzata_s... 19:30, 24 lut 2014

Zaglądam czy u ciebie też wiosna No i czy wiewióry już wszystkie orzechy ci wyjadły Kalina koralowa jest piękna, takie białe pompony Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę
laurowisnia 13:03, 25 lut 2014

Na zdjęciu ta kalina wygląda ładnie, pewnie to Roseum, Pytałam gdyż Twój ogród przypomniał mi kiedyś widziany ogród i zakątek w nim, gdzie drzewa były podsadzone kalinami Compactum plus trochę leśnej roślinności. Ta kalina rośnie tak fajnie kompaktowo, taka przysadzista kulka - próbowałam ją poźniej kupić ale nie mam jej.
Milka 13:05, 25 lut 2014

Bardzo ładny pokrój ma ta kalina
Mathildis 17:25, 25 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zaglądam czy u ciebie też wiosna No i czy wiewióry już wszystkie orzechy ci wyjadły Kalina koralowa jest piękna, takie białe pompony Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę

Dopóki moja babcia ma orzecha to wiewiórki będą miały orzeszków pod dostatkiem. Kalina z pewnością nie jest tak wytworna jak RH czy azalie ani tak efektowna jak hortki, ale jest mało kłopotliwa i też ma swój urok.
A tu wiosna:

Mathildis 17:32, 25 lut 2014

laurowisnia napisał(a)
Na zdjęciu ta kalina wygląda ładnie, pewnie to Roseum, Pytałam gdyż Twój ogród przypomniał mi kiedyś widziany ogród i zakątek w nim, gdzie drzewa były podsadzone kalinami Compactum plus trochę leśnej roślinności. Ta kalina rośnie tak fajnie kompaktowo, taka przysadzista kulka - próbowałam ją poźniej kupić ale nie mam jej.

Nie umiem Ci powiedzieć czy to Roseum, kupiona została jako kalina koralowa i nic więcej na etykiecie nie pisało. Ale fakt, że bardziej przypomina roseum niż compactum.
Mathildis 17:33, 25 lut 2014

irena_milek napisał(a)
Bardzo ładny pokrój ma ta kalina

Irenko dziękuję za wizytę.