Dokładnie. Lawenda jest a między bukszpan - zapomniałam nazwy - kwitnie na żółto-zielono. Jeszcze chcę dać Morning Lighta.
Tu nie chcę wysypywać. Masz rację - rabata duża i wolę pieniądze przeznaczyć na rośliny. Jednak nie wiem czym ją ściółkować, żeby chwasty nie rosły jak szalone.
Nie martw się Małgośku, hosty tam stały tylko na chwilę. Pod lasem jest ogromna ilość różnych nasion chwastów rozsiewanych przez wiatr. Sąsiad też rzadko kosi trawę i sieją się mniszki. W sumie, to powinnam założyć wszędzie kwaśne rabaty i wysypać je korą, ale chciałam mieć trochę lawendy. Coś tam wymyślę.
Te wyrośnięte miskanty na jednym ze zdjęć to raczej MISCANTHUS SINENSIS "GRACILLIMUS"), bo Morning Light taki duży nie urośnie. Trzeba to jeszcze sprawdzić u niejakiego Mariusza, który jest znawcą traw.
Aga, te linki ze zdjęciami są przecudowne!
Dziekuje Ci kobitko
Teraz utknełam w tych galeriach i ciągle cos fajnego znajduję.
Mam dylemat między różami za kulkami bukszpanowymi a zywopłocikiem i trawami z czosnkami. Malutkie bukszpaniki już sobie porobiłam i widziałam, że sporo sie przyjeło
Aguś .Mam tam wrzosy i propozycje z kolorem fajne
Nie żal mi bedzie tych choinek stozkowych one teraz chorują -spryskałam na przedziorka .Zobaczę czy coś pomoże bo ogólnie to nie podobają mi się.
Szukam dalej pomysłu
Macham ślicznie Tobie kochana