Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

malgol 15:24, 01 cze 2016

Rozumiem Cię Ja tez żyję od weekendu do weekendu
Mary 16:39, 01 cze 2016

Jak długo masz kłosówkę?
Moja po posadzeniu zamieniła się w dywan, a planowałam kępy. Teraz pozbywam się jej z rabaty i nie jest łatwo. Źle wygląda poza sezonem.
Mary 20:37, 01 cze 2016

Jeszcze o kłosówce. Wiele traw jest ładnych także zimą. Mogą być suche, mogą długo ruszać, ale można z nimi zrobić jakiś porządek. Ta wygląda zimą i wiosną okropnie.
Zdjęcie mojej kłosówki z drugiej połowy lutego. To ten ukośny pas z lewego dolnego rogu do prawego górnego.

Zdjęcie z drugiej połowy marca. Prawa strona.

AgnieszkaKch 22:08, 01 cze 2016

MariBere napisał(a)
Jeszcze o kłosówce. Wiele traw jest ładnych także zimą. Mogą być suche, mogą długo ruszać, ale można z nimi zrobić jakiś porządek. Ta wygląda zimą i wiosną okropnie.
Zdjęcie mojej kłosówki z drugiej połowy lutego. To ten ukośny pas z lewego dolnego rogu do prawego górnego.

o masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dzięki za zdjęcia, wymienię kłosówkę na coś innego.........a tak pięknie wygląda na zdjęciach.

Dziewczyny szybkie pytanie, co na lamówkę - niskiego do 25-30cm w rodzaju carex, trawki na lamowkę do pełnego słońca. Najlepiej nie żółta. Muszę natychmiast dokonać wymiany.
AgnieszkaKch 22:08, 01 cze 2016

MariBere napisał(a)

o masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dzięki za zdjęcia, wymienię kłosówkę na coś innego.........a tak pięknie wygląda na zdjęciach.

Dziewczyny szybkie pytanie, co na lamówkę - niskiego do 25-30cm w rodzaju carex, trawki na lamowkę do pełnego słońca. Najlepiej nie żółta. Muszę natychmiast dokonać wymiany.
Mary 22:45, 01 cze 2016

Też kupiłam kłosówkę pod wpływem pięknych zdjęć.
http://sklep.trawy.eu/holcus-mollis-white-fog-klosowka.html
Ale żeby coś z niej zrobić to trzeba mieć jakieś miejsce, gdzie się zimą i wczesną wiosną nie patrzy...
malgol 09:45, 02 cze 2016

Tak wszystko szybko i od razu chcesz mieć? Może posadż co masz zaplanowane i potem spokojnie się przyjrzyj co małego tam pasuje?
Może lawendę( choć rośnie wyższa)? Ja na obrzeżach w kilku miejscach mam trzemielinę Emerald gaiety( wytrzymuje i w słońcu i w cieniu i jest biało zielona), poziomki , które wiosna są uroczę bo mają białe kwiatki a potem czerwone owoce, goździki...Albo turzyce ceglastą Prairie Fire.
Ale ja bym się nie spieszyła skoro nie masz pomysłu. Pośpiech to zły doradca a dosadzić zawsze można
AgnieszkaKch 10:57, 02 cze 2016

malgol napisał(a)
Tak wszystko szybko i od razu chcesz mieć? Może posadż co masz zaplanowane i potem spokojnie się przyjrzyj co małego tam pasuje?
Może lawendę( choć rośnie wyższa)? Ja na obrzeżach w kilku miejscach mam trzemielinę Emerald gaiety( wytrzymuje i w słońcu i w cieniu i jest biało zielona), poziomki , które wiosna są uroczę bo mają białe kwiatki a potem czerwone owoce, goździki...Albo turzyce ceglastą Prairie Fire.
Ale ja bym się nie spieszyła skoro nie masz pomysłu. Pośpiech to zły doradca a dosadzić zawsze można

...bo ja jestem w goracej wodzie kąpana dziewczyna lubie wszystko szybko i na już, a tą nieszczęsną kłosówkę juz zamowiłam pare dni wczesniej, dzisiaj mają mi ja wysłac z innymi roslinami, więc szybko chciałam ją wymienić na coś innego
Toszka 15:36, 02 cze 2016

AgnieszkaKch napisał(a)

Carex ornithopoda Variegata - Turzyca ptasie łapki Variegata - jasno-paskowany liść, wys 15/25

Turzyca ceglasta Prairie Fire u nas nie zimuje, w Polsce jest sezonową trawą, bo wymarza.
AgnieszkaKch 22:24, 02 cze 2016

Toszka napisał(a)

Carex ornithopoda Variegata - Turzyca ptasie łapki Variegata - jasno-paskowany liść, wys 15/25

Turzyca ceglasta Prairie Fire u nas nie zimuje, w Polsce jest sezonową trawą, bo wymarza.

zastanawiałam sie nad tą Prairie Fire, szkoda, że sprzedawca nie napisał, ze nie zimuje.
W zeszłym roku kupiłam ostnicę Pony Tails - przepięknie wyglądała z lawendą, cudnie tez się prezentowała całą zimę- zachwycająca, ale niestety tez nie zimuje. W tym roku sama ją wysiałam i choduję ją na razie w doniczkach (wysiałam zbyt późno).

Carex ornithopoda Variegata - też ją rozważalam - jest śliczna, tylko czy na pełne słońce na pewno? u sprzedawcy czytałam, ze półcień. Czy masz doświadczenie z tym carexem na pełnym słońcu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies