Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Mala_Mi 14:03, 23 cze 2015

Kindzia 14:13, 23 cze 2015

Matko i córko...masz nieprawdopodobnie cudne te żurawy!!! Aż nieprzyzwoicie cudne!!! Moje się starzeją, ostatnio mi w łezce marmoladki padły...Małgosia mi sadzonki zrobiła :"Łukasz mnie nauczył"
admete 15:47, 23 cze 2015

Luki napisał(a)

Łukasz cudowne ujęcia!!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo podoba mi się też to zestawienie

Mam chyba tego pełnika - cudny jest, kwitnie później i bardzo długo

---------

bukszpan z buźką wymiata hahahahaha
może to sposób na moje thuje po Silvuszku - tylko one nie tak ładnie i symetrycznie załatwione

-------------

Łukaszku pozdrowionka zostawiam i wielki zachwyt nad kipiącymi kolorami rabatami
popcorn 15:52, 23 cze 2015

Ładniutko u Ciebie Szkoda że na żywo nie zobaczę! pozdrawiam
Luki 22:16, 23 cze 2015

Kasiu nie powiem żurawki w tym roku dość ładnie rosną pomijając te, które padły w kwietniu i pierwsze sadzone w 2010, te niestety mimo już 3 krotnego pobierania sadzonek i wsadzania do świeżej ziemi mocno się zestarzały i nadają się do wymiany. Szkolenie było bardzo szybkie, a widać skuteczne

Agnieszko bardzo dziękuje, chciałbym mieć więcej czasu na szukanie łądnych kadrów
Zestawienie ładne, ale tymczasowe bo mój pełnik nadal siedzi w doniczce, nigdzie mi nie pasuje, ale mam do niego sentyment bo to jedna z pierwszych bylin, które sam kupiłem

Karolino jak nie teraz to zapewne jeszcze będzie okazja

Jak to mówią jak nie urok to... tak pięknie prezentowały się ostróżki na rabacie i co wiatr i deszcz jedną połamał w połowie, adruga cała na ziemi i cały efekt na rabacie poszedł się...
zszywka 23:36, 23 cze 2015

Łukasz Świetny pomysł z tą buźką bukszpanową
a te połączenia są bajeczne super inspirujesz!
Już w mojej głowie "rodzą" się pomysły na połączenia rabatowe

Pozdrawiam ;D
Jadwiszka 08:38, 24 cze 2015

Luki napisał(a)
Jadwiszka ten najwyższy to 4 letni miskant giganteus, ale zastanów się zanim go posadzisz bo jest bardzo ekspansywny i u mnie na kiepskiej glebie spokojnie osiąga ponad 3 metry, miałem go wykopać w tym roku, ale się nie wyrobiłem i aż się boję co będzie za rok bo jego wykopanie to trudny temat Obecnie ma spokojnie 2 metry.
Jednak każdy miskant jeżeli już się rozrośnie o tej porze ma minimum metr, a niektóre mniej ekspansywne odmiany więcej np Malepartus czy silberpfeder te chyba kwitną na jesień, ale pewien nie jestem bo nie mam.

Luki mi ekspansywnośc nie straszna, mam dużo powierzchni do zarośnięcia - gdybyś chciał się go pozbyć, ja jestem chętna, hehe
Agawita 12:34, 24 cze 2015

Gratuluję publikacji zdjęć z Twojego ogrodu w wydaniu specjalnym czasopisma o ogrodach czytelników nazwy nie pamiętam... Pewnie bedziesz wiedział kolorowe żurawki i trawy od razu wydały mi się znajome masz ogród jedyny w swoim rodzaju pozdrawiam

Edit: Łukasz w Kaletach z takim ogrodem jest tylko jeden?
wojtas2101 15:38, 24 cze 2015

Łukaszu
Piękne zdjęcia, moja rabata też się trochę rozrosła. Pewnie nie widziałeś ale te klony które kupiłem na targach całe mi spaliło, liście suche ciekawe czy odbiją.
popcorn 19:44, 24 cze 2015

Heloł, już po wizytacji?