Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo II

Kubusiowo II

aleksandra_g 10:55, 16 maj 2014

Ja słyszałam, że krety potrafią parę kilometrów przebyć i wrócić tak więc może to ten sam albo tak jak pisze Hanka, to jego rodzinka
Ja tam się poddałam w walce z nimi, znaczy się przestałam się denerwować tylko usuwałam kopce i wsadzałam do nich sierść psa i kota. Nie wiem co pomogło, moje pogodzenie się z nim czy ta sierść ale kret u sąsiadów buszuje a do nas wpada bardzo sporadycznie A ostatnio nawet ku mojemu zdziwieniu mój pies wyczaił na trawniku leżącego kreta chyba martwego. Piszę chyba, ponieważ jak byłam dzieckiem to zakopałam takiego ''martwego'' kreta i nie muszę opowiadać co się później działo
Wypadające roślinki potrafią wyprowadzić z równowagi, ale z drugiej strony lepszy chyba kret niż turkucie podjadki lub inne dziadostwo.
Magda70 11:06, 16 maj 2014

kaisog1 napisał(a)
No to teraz trochę Kubusiowa...... w zasadzie u nas sie nic nie zmienia na razie Wszystko dopiero teraz się rusza bo susza była okropna.....
Miałam zaplanowane pielenie wszystkiego, dosadzenie paru roślin, uporządkowanie przechowalnika i takie tam drobne rzeczy....

Musiałam zakupić ziemię i trochę kory więc pojechałam i kupiłam. Jednak kręgosłup mi nawalał i tak się zaczęłam zastanawiać co tu zrobić, żeby tego wszystkiego nie nosić. Rozejrzałam się a po placu jeździł sobie Kubuś quadem...... zawołałam więc moje dziecię, obejrzałam pojazd, poszłam po przyczepkę od starego traktorka Kuby i sznurek do bielizny..... Zamocowałam przyczepkę do quada, naładowałam worki z korą i ziemię i placem pokazałam gdzie trzeba zawieźć.....

Kosztowało mnie to "mambę" ale warto było

Gosiak, dobre Ja bym nawet 2 mamby dała za to!
Magda70 11:19, 16 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Pewnie wywaliliście kreciego emusia, a krecia żona bezskutecznie czekając na śniadanie do łóżka w końcu ruszyła na poszukiwanie tegoż.

uśmiałam się Haniu...
Jagodaa 11:27, 16 maj 2014

No i jak moża się wkurzać na takiego ślicznego krecika? taka puchata kuleczka...

Ano można... doskonale wiem. Poprzednio miałam kopiec na kopcu, koszmar!

Fajnie, że go wywieźliście, innych akacji nie pochwalam.

MIłego weekendu Gosiu!
hanka_andrus 11:42, 16 maj 2014

Ba! Kuba w roli logistycznej! Toż to patent nad patenty. Teraz to już będzie jego stała trasa. I nie odbierajcie mu tej przyjemności, tylko lepszy sznurek do przyczepki. Warto zainwestować w takieg Quada.
kaisog1 20:52, 16 maj 2014

ANia a daj spokój.... wściekła jestem jak nie wiem.....

Hania może to i baba bo jakoś "subtelniej" kopie

Alex no tego to nie wiedziałam, że tyle przeleźć potrafią.... Faktem jest, że lepsze one niż te dziadostawa w ziemi, których u nas jest masa.... pędraki mogę na wiadra zbierać

Magda hahahha na początek na zachętę a później sie zobaczy

Jagoda ja chyba zaczne "inne" akcje pochwalać niestety

Haniu warto! Niestety Kuba coraz cięższy i quad pod górki nie wyrabia Trzeba pomysleć o lepsiejszym sprzęcie
kaisog1 20:56, 16 maj 2014

To dzisiaj pokarzę Wam parę migawek z Kubusiowa

kaisog1 20:58, 16 maj 2014

Żurawki niestety musiałam eksmitować z rabaty przy wejściu..... nasadziłam odnóżek Marmolade Tawułom przymrozek załatwił wszystkie nowe przyrosty....

Kondzio 21:00, 16 maj 2014

Moje najukochańszemiesjce pełen miłych wspomnień hi hi hi hi nigdy go nie zapomnę
kaisog1 21:00, 16 maj 2014

Mysłałam, że straciłam cisy z tej rabaty na jesieni ale chyba jednak nie.....

Mamy nowego lokatora na rabacie z bukszpanami Conicę przeniesiona od Teściów. Jest łysa z tyłu ale mam nadzieje, że ładnie po przyrasta.