Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo II

Kubusiowo II

zbigniew_gazda 13:52, 15 maj 2014

Gosiu zdolniacha z Ciebie dziewczyna - to się wie.
Mariska 17:29, 15 maj 2014

Ślicznie Gosiu, masz talent, a po Tobie i synuś
Sebek 17:53, 15 maj 2014

Pięknie to wszystko wygląda - a co dopiero jak się to rozrośnie!
Mala_Mi 08:55, 16 maj 2014

Gosia.. rozumiesz, ale nie można być wszędzie.. ale wpadłam na urodzinki Kuby...bo Kubuś to on był, a teraz to KUba, a niedługo będzie Jakub

Ale i tak rozwożenie ziemi przez Kubę mnie powaliło... pomocnik jak sie patrzy
Od ciast apetycznych wzrok odwróciłam ,bo dopcia rośnie a zrzucić nie potrafię...
kaisog1 09:42, 16 maj 2014

Justyna no fakt - niebo a ziemia

Agulek talenta się nie ma ale dzięki za komplement. Wszystkiego nauczyłam się tutaj a błędy robię co chwilę Ale warto czytać i podglądać bo człowiek na tym niesamowicie korzysta Poza tym bez Szefowej niewiele bym zrobiła Ona zawsze podpowie co i jak

Zbyszku dzięki! Buziaki posyłam gorące

Ilona bardzo dziękujemy oboje

Sebuś najbardziej to się śmieje z mojej Teściowej..... Nigdy bym Ją o to nie podejrzewała ale jak zrobiłam tą rabate to stała się strasznie niecierpliwa. Jest to rabata, która została przeniesiona z Kubusiowa (no nie dokładnie ale podstawy tak) i tam prezentuje się już w miarę "bogato". Teściowa zawsze chodziła za mną i pytała co tak gęsto sadzę a teraz sama chodzi i dosadza coby efekt szybciej był

Aneczko Kuba urodziny ma we wrześniu, teraz miał zaległe imieninki ALe faktycznie już jest z niego Kuba Do Jakuba wcale mi się nie spieszy
I jak możesz "suchotniku" jeden mówić, że Ci od ciast dupcia rośnie?! Ja to się mogę obawiać ale TY?!

monteverde 09:46, 16 maj 2014

kaisog1 napisał(a)
A teraz pokaże Wam czym sie zajmuje gdy Kuba w przedszkolu Małe przed i po (przepraszam za jakosć zdjęc ale są z komórki i jeszcze słońce ze złej strony )

Osoba zainteresowana zapewne zadowolona z tych zmian? pozdrówka
kaisog1 09:47, 16 maj 2014

Niektórzy już widzieli ale dla tych co nie widzieli i nie czytali opowieść

Czy jest sposób na kreta? Skuteczny sposób? Petardy? Pułapki i inne wynalazki? Sprawdziły się u Was?
U nas jedyną skuteczną bronią na kreta okazał się...... mąż
A to było tak....

Kret był z nami 2 lata. Buszował po rabatach jak oszalały. Kopce - no jakoś je znosiłam ale jak zaczęły mi wysiadać rośliny powiedziałam: dość! Próbowaliśmy wszystkiego, nic nie poskutkowało. Ponieważ znaliśmy naszego "sąsiada" wiedzieliśmy, o jakich porach zaczyna buszować po naszych włościach. Mąż 3 razy dziennie robił "obchód" "skradzionego" nam fragmentu ogrodu ale bez skutecznie wypatrywał krecich ruchów. Jednak pewnego popołudnia, gdy siedziałam sobie w garach rozległ się niesamowity wrzask: "Goooooooooooooośśśśśśkaaaaaaaa!!!!!!!!!!" Wypadam Ci ja na taras i co widzę?! Mój mąż podskakuje z miejsca na miejsce, machając łopatą. Pomyślałam, że go coś ugryzło i nawet się zastanawiałam czemu tej łopaty nie rzucił ale podeszłam bliżej i oczom moim ukazał się "fruwający" kret..... Paweł go podrzucał bo ten stykając się z ziemią natychmiast znikał. Rzuciłam się w stronę plastykowego kosza, podstawiłam Pawłowi a ten zgrabnym ruchem wsunął krecisko do środka.

Byłam na niego tak zła, jeszcze za nim go złapaliśmy, że gotowa byłam pokroić go na kawałeczki. Gdy jednak zobaczyłam taką śliczną czarną kulkę to wszystko mi odeszło. Postanowiliśmy wynieść krecisko daleko na pola.

kaisog1 09:50, 16 maj 2014

Ucieszona faktem pozbycia się niechcianego "sąsiada" zaczęłam porządkować rabaty, na których narozrabiał. (na pierwszym zdjęciu widać gdzie ugniatałam korytarze)

Radość moja trwała całe dwa dni.... Po dwóch dniach o poranku, wychodząc z kawą na taras poczułam się jak w horrorze! Zobaczyłam nowe korytarze i kopce..... a właściwie to były one dokładnie w tych samych miejscach co poprzednio.... Pierwsza myśl, że krecisko wróciło ale przecież chyba taki kawał by nie przelazł..... Faktem jest, że mamy znowu kreta i znowu muszę Ema na obchody wysyłać.....
...jak złapiemy tego dziada to go zaobrączkuje normalnie.... przynajmniej będę wiedzieć czy to stary czy nowy "sąsiad"
monteverde 10:17, 16 maj 2014

kaisog1 napisał(a)
Ucieszona faktem pozbycia się niechcianego "sąsiada" zaczęłam porządkować rabaty, na których narozrabiał. (na pierwszym zdjęciu widać gdzie ugniatałam korytarze)

Radość moja trwała całe dwa dni.... Po dwóch dniach o poranku, wychodząc z kawą na taras poczułam się jak w horrorze! Zobaczyłam nowe korytarze i kopce..... a właściwie to były one dokładnie w tych samych miejscach co poprzednio.... Pierwsza myśl, że krecisko wróciło ale przecież chyba taki kawał by nie przelazł..... Faktem jest, że mamy znowu kreta i znowu muszę Ema na obchody wysyłać.....
...jak złapiemy tego dziada to go zaobrączkuje normalnie.... przynajmniej będę wiedzieć czy to stary czy nowy "sąsiad"

Krety dbają żebyś miała stale zajęcie powodzenia w polowaniu
hanka_andrus 10:19, 16 maj 2014

Pewnie wywaliliście kreciego emusia, a krecia żona bezskutecznie czekając na śniadanie do łóżka w końcu ruszyła na poszukiwanie tegoż.