Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Zeta 06:04, 17 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Chyba przetrwają... Jeśli to buxus sempervirens to dlaczego ma nie dać rady? Chyba ze kupisz wieeeelkiego nie przyzwyczajonego do Twoich mrozów?

No spory stożek ...ok 1,5 metra....boję się ze on ciepłolubny... Koszt 100 zł zaryzykować??
Mają tez ligustry kuleczki na pniu po 150 ..i ostrokrzew....ale wszystko przywiezione z Włoch
Milka 06:57, 17 kwi 2014

Marzenko, jak u ciebie po dzsiejszej nocy, u mnie istny pogrom, szlag trafił wszystko?
Anita1978 07:12, 17 kwi 2014

Czytam o farbowanie jajek, myciu okien, podróżach śródziemnomorskich.....jajka na łatwiznę- farbuje w łupinach cebuli, okna myję dzisiaj....a podróż promem- na śródziemnomorskim też buja, ja płynęłam tylko jedną noc i oka nie zmrużyłam....ale Włochy polecam. Ja jeżdżę co roku. Ostatnio eksploruję Sycylię- jest piękna, na samej tej wyspie można zrobić objazdówkę . A podróż, to ja na 4 osoby samolot w 2 strony około 3 tyś placiłam teraz , na sierpień. W tym roku zwiedze też Wyspy Eolskie, z Sycylii są promiki , łódeczki, i masz całodniową wycieczkę . No i to jedzenie! Tylko na Sycylii zjesz prawdziwe, rozpływające sie w ustach canolo- ciacho nad ciachami . O najlepszym winie i owocach morza nie wspomnę!
P.s. No i na promie jedzenie nie jest tak naprawdę włoskie.....nie ma to jak klimatyczne knajpeczki, takie jak w filmie " jedz, módl sie kochaj"
bociek 07:24, 17 kwi 2014

O rany, czyzby przymrozilo u Was??? Oby nie bylow powazniejszych strat... Milego dnia Madzen
Madzenka 08:07, 17 kwi 2014

GabiK napisał(a)
Marzenko, Adam relację po rejsie. Też nie lubię jak buja.
Jednak morze śródziemne jest spokojne, a taki statek to jak wielki budynek, liczę, że nie poczujemy, że płyniemy. Promy na różne greckie wyspy nie bujały, to tu tym bardziej nie powinno.

Sąsiad lata zimą na ryby na Karaiby. Taka męska coroczna wyprawa. Wypożyczają katamaran, gdzie wszystko musi być przymocowane do podłogi. Nawet herbaty z kubka nie wypijesz, bo nie trafisz do ust. Zdjęcia się prostego nie da zrobić. Jeden kolega źle to znosi i pierwsze pięć dni jest zielony, a potem 2 się świetnie bawi. I nie rezygnuje.
Niby fajnie brzmi "rejs po Karaibach", ale jakoś żadna z żon nie narzeka, że nie może jechać.

Gabi dla mnie rejs na Santorinii to była masakra piłą teksańską..... Czekam zatem na relację z rejsu po M.Śródziemnym. Jesli mniej buja to pomyśle... Ale skoro Odra na mnie dziala jak Atlantyk... To marne szanse ....
M mnie o dawna namawia na rejs po Karaibach, NIGDY w ŻYCIU!!!
Juzia 08:08, 17 kwi 2014

Marzenko mocno zmroziło?
Madzenka 08:17, 17 kwi 2014

Zeta napisał(a)

No spory stożek ...ok 1,5 metra....boję się ze on ciepłolubny... Koszt 100 zł zaryzykować??
Mają tez ligustry kuleczki na pniu po 150 ..i ostrokrzew....ale wszystko przywiezione z Włoch

Zeta a co masz do stracenia? Stówka lub piękny stożek
Madzenka 08:18, 17 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Marzenko, jak u ciebie po dzsiejszej nocy, u mnie istny pogrom, szlag trafił wszystko?

Klon przez okno wygląda na zdechłego... Poczekajmy na ocieplenie....
Madzenka 08:20, 17 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Czytam o farbowanie jajek, myciu okien, podróżach śródziemnomorskich.....jajka na łatwiznę- farbuje w łupinach cebuli, okna myję dzisiaj....a podróż promem- na śródziemnomorskim też buja, ja płynęłam tylko jedną noc i oka nie zmrużyłam....ale Włochy polecam. Ja jeżdżę co roku. Ostatnio eksploruję Sycylię- jest piękna, na samej tej wyspie można zrobić objazdówkę . A podróż, to ja na 4 osoby samolot w 2 strony około 3 tyś placiłam teraz , na sierpień. W tym roku zwiedze też Wyspy Eolskie, z Sycylii są promiki , łódeczki, i masz całodniową wycieczkę . No i to jedzenie! Tylko na Sycylii zjesz prawdziwe, rozpływające sie w ustach canolo- ciacho nad ciachami . O najlepszym winie i owocach morza nie wspomnę!
P.s. No i na promie jedzenie nie jest tak naprawdę włoskie.....nie ma to jak klimatyczne knajpeczki, takie jak w filmie " jedz, módl sie kochaj"

Namawiam M na samochód ..... Bo chciałabym pojeżdzić ......
Ale zobaczymy
Prom to dla mnie migrena, nie mglości, ale ból nie do wytrzymania.... Więc wole samolot, samochod,... I piesze wycieczki..
Madzenka 08:21, 17 kwi 2014

Bociek i Juzia ... Się okaże....
Jak wymrozilo to albo odbije albo wyciepię, nie ma to tamto! Tylko hortensjom ogrodowym daruję, bo zbyt piękne aby z nich rezygnować