Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

nicol21 20:00, 08 lis 2014

Kochana zrobiłaś bardzo dużo! Widoki bardzo ładne, choć słoneczko by było mile widziane
Trzmielinki pierwsza klasa, może i moje kiedyś takie będą. Trzmielinki som, brązowa trawa też jest, mikro cisy też są Teraz tylko czas i dobra energia jest potrzebna.

Przedpłocie to bym chciała też z drugiej strony obaczyć
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 10:48, 09 lis 2014

Ola - przedpłocie dobrez wygląda w rzeczywistościach a na zdjeciach brzydko... Nie wiem dlaczego... Pokaże wiosną gdy wreszcie skończe tu sadzić i wysypię żwirek.

Ewa - wczoraj byłam tak klapnieta , ze o 17 poszłam spać, uwierzysz? Potem energia wrócila

Mira - los brzóz przesądzony, wreszcie po dwóch latach agitacji M skłania się do pomysłu. Musze tylko wybrac co w zamian. Mam kilka pomysłów, zima bedę czytac, ogladać zdjecia a wiosną szukac drzewek...

Zielona - kiku prez pierwsze dwa sezony zachywcała koloerem a wiosna kwieciem. Rok temu zachorowała i zapomnialam, że tak pieknie wybarwia sie jesienia

Sebek - byle do świąt

Marzenko - dziekuję za odwiedziny

Nicole - o przedpłociu już pisalam, musicie się uzbroić w ciepliwośc a sąsiad musi auto przestawic.... Zawsze tam stoi, to trwaly element mojego weekendowego krajobrazu Dodtakowo geodeta cos mierzy i stawia słupki... Nie wiem czy wszystkiego nie bede musiala wykopywac.....
Trzmielinka na pewno da rade
ewakatowice 10:52, 09 lis 2014

Faktycznie...Z tym, że poszłaś spać o 17 nie uwierzę. Z pewnością poprzednią noc zarwałaś albo cały tydzień

czemu planujesz atak na brzozy?
hanka_andrus 11:59, 09 lis 2014

Marzenia dobra rzecz, więc spełnienia ich wszystkich życzę, i dziękuję za życzenia na mojej stronie, buziam

AlKa 14:29, 09 lis 2014

Piękna ta jesień i przebarwienia, po takich fotkach dochodze do wniosku,że musze podadzić drzewa liściaste bo u mnie nie ma się co przebarwić.
Pozdrawiam i przesyłam pozytywną energię.
Madzenka 14:49, 09 lis 2014

ewakatowice napisał(a)
Faktycznie...Z tym, że poszłaś spać o 17 nie uwierzę. Z pewnością poprzednią noc zarwałaś albo cały tydzień

czemu planujesz atak na brzozy?

Spałam 30 min ale to mi wystraczy, żadnych nocy nie zarywałam, poza wczorajsza bo robiłam za taksówkarza mojej córki

Brzozy nie konweniują, nie moge znieść asymetrii, dwie takie a dwie siakie, na dodatek nadmiar wody im bardzo doskwiera. Na liscie drzew do posadzenia są:
1. Platan alpen's globe
2. Tulipanowiec
3 klon chyba crimson sentury ale jeszcze dumam

Nawet M stwierdził, że graby na lrzedpłociu i na tyłach domu lepiej wyglądają niz nasze reprezentacyjne brzozy.... A jeszcze latem ich bronił

Mam trzy miesiące na decyzję
Madzenka 14:51, 09 lis 2014

AlKa napisał(a)
Piękna ta jesień i przebarwienia, po takich fotkach dochodze do wniosku,że musze podadzić drzewa liściaste bo u mnie nie ma się co przebarwić.
Pozdrawiam i przesyłam pozytywną energię.

Dlatego tak lubie liściaste, to oczekiwanie wiosna na limonkowe przyrosty, soczysta zieleń latem i feria kolorów jesienią. Zacznij od wisni ozdobnych lub magnolii (dodatkowo kwiaty wiosną oprócz wyżej wymienionych atutów) a skończysz jak ja na samych lisciastych i kulku miniturowych sosnach i cisach w żyopłocie
Madzenka 14:53, 09 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)
Marzenia dobra rzecz, więc spełnienia ich wszystkich życzę, i dziękuję za życzenia na mojej stronie, buziam

Haniu dla mnie jesteś rozważna i romantyczna w każdym calu. Uwielbiam czytać Twe mądrości życiowe na różnych wątkach, chłone, roważam i wyciągam wnioski Chcialabym kiedys posiąść taką mądrość zyciową. Macham

Idę na spacerek z M i Tutusem. Mglisto, szaro i trzeba się zmobilizować do ruchu
Iwk4 15:12, 09 lis 2014

Marzenko, wreszcie znalazłam twój poprzedni wątek i usiadłam do lektury. Lubię patrzeć, jak powstaje ogród od zera. Pozdrawiam.
Bogdzia 15:28, 09 lis 2014

Marzenko no chyba nie wyrzucisz brzóz z powodu że buki ładniejsze. Kazda roślinka ma swoja urode którą pokazuje w swoim czasie i choc brzozy ładne wiosna i jesienią to chyba najpiękniejsze zimą , nic im nie dorównuje. Przekonałam Cię?????????????????