Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

wiunia 11:32, 18 sie 2013

Marzenko życzę skutecznej walki z tym dziadostwem Trawki masz przecudne jak i cały ogród! Bardzo dziękuję za odp w sprawie trzmielin u Irenki Pozdrawiam serdecznie i dalej cofam się w Twoim wątku, aby rozkoszować się pięknym ogrodem!
gierczusia 11:52, 18 sie 2013

O mammma.. O opuchlaku czytam.. Katasrofa , też walczę...u mnie wpieprzają rodki, żurawki , cisy , trzmielinę, bluszcz... A największym przysmakiem jest bergenia... Przerobiłam już i larvanem dwa lata temu i biomas w tym sezonie...najgorsze jest to ,że wystarczy przeoczyć jednego dorosłego robala i już masz tysiąc larw....dlatego to ciągła walka ...

Jednoczę się w bólu ....
gierczusia 12:11, 18 sie 2013

Dzięki za cykl rozwojowy opuchlaków.. Ciężko to złapać w czasie... Na dorosłe co innego , na larwy co innego.. Przerąbane....

Ps. Jaszczurki polecam na opuchlaki...
Loosiuu 14:37, 18 sie 2013

Hmm...a może kreta zaciągnąć do roboty? Trawnik się naprawi na wiosnę...
Ktoś zna sposoby na przyciąganie kretów do ogrodu?
Syla 14:40, 18 sie 2013

Loosiuu napisał(a)
Hmm...a może kreta zaciągnąć do roboty? Trawnik się naprawi na wiosnę...
Ktoś zna sposoby na przyciąganie kretów do ogrodu?

znam takich dużo co w odwrotnym kierunku
Syla 14:42, 18 sie 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Fatalnie się czyta o tym opuchlaku
Muszę posprawdzac u siebie.
Z tego co piszecie to rozumiem że żurawki to ich przysmak , tak?

żurawka była u mnie sygnałem , że są
Loosiuu 14:51, 18 sie 2013

Syla napisał(a)

znam takich dużo co w odwrotnym kierunku

Waśnie też się naczytałem, jak się pozbyć i w końcu sam sobie poszedł, a teraz jak się okazuje potrzebny. Może warzywnik założyć?
Dasia 17:10, 18 sie 2013

Ot żywot ogrodnika, najpierw szukanie sposobów i tysiąc rad jak się pozbyć kreta, a teraz pomysły jak go do ogrodu zaprosić
Współczuję opuchlaków, może swój ogród też powinnam dokładniej obejrzeć, bo dwa derenie mi marnieją. Myślałam, że to efekt suszy, ale kto wie, co tam w glebie piszczy...
Kasiek 18:32, 18 sie 2013

gierczusia napisał(a)
O mammma.. O opuchlaku czytam.. Katasrofa , też walczę...u mnie wpieprzają rodki, żurawki , cisy , trzmielinę, bluszcz... A największym przysmakiem jest bergenia... Przerobiłam już i larvanem dwa lata temu i biomas w tym sezonie...najgorsze jest to ,że wystarczy przeoczyć jednego dorosłego robala i już masz tysiąc larw....dlatego to ciągła walka ...

Jednoczę się w bólu ....

Ozesz...ja sobie w Polsce wlasnie bergenie dokupilam,czyli co,podaje im ladnie na tacy?
Kasiek 18:38, 18 sie 2013

Ja pierwszy atak opuchlakow zwalczylam srodkiem Calypso firmy Bayer Garten,na troche byl spokoj. Teraz nie bylo mnie troche w domku i widze ze znowu zaatakowaly (to chyba normalne w sierpniu) Pryskam i podlewam dzisiaj Marzenko,ten srodek moge z czystym sumieniem polecic W Polsce nie jest taki drogi a dziala