Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:50, 10 lip 2013

asc napisał(a)
Ja też się gniewam na mój busz..... i dziś eksmisje ze skalniaka dostały ...o kurde zapomniałam... chwilowa dziura w mózgu, a posadziłam lawendę... o.. już wiem..krwawniki....
Jutro sfocę i powiesz mi czy to ta dobra czy ta zła

Idę do Ciebie
Gabrysia_ 21:57, 10 lip 2013

Marzenko...jak ja bym chciała się już znudzić swoimi nasadzeniami i zmieniać!
Oj...jeszcze daleka droga do celu
ewa004 22:41, 10 lip 2013

Prawie Cie zgubiłam
Matko trzeci wątek ,czy ja doczekam się mojego 1000

Gratuluje Ci Marzenko świetnego wątku ,cudownego ogrodu

Moja Lariska dla Ciebie
atena35 23:01, 10 lip 2013

Syla napisał(a)
Madżen .... zmieniła się rabatka bardzo bardzo na korzyść pytałaś o Obsidiany u Wieloszki .... u mnie rosną na patelni .....i dobrze rosną ... nic a nic im nie jest ....

Czyli, że moja wiedza niedawno nabyta sprawdza się
Im ciemniejsza żurawka tym lepiej radzi sobie na słońcu w sumie moje berry smoothie też na patelni a idę jak burza
Evchen 23:07, 10 lip 2013

Madżen, busz nie busz i tak wiadomo, że nie usiedzisz w miejscu dłużej niż 5 minut I za to Cię podziwiam

Pytanie mam odnośnie żywopłotu grabowego - sypnąć go teraz azofoską?.. jakoś marnie mi rośnie..
Megi 01:04, 11 lip 2013

Marzenko, mam pytanie odnośnie Twoich ogrodowych hortek - na jakim stanowisku u Ciebie rosną i w jakim towarzystwie roślinnym ? szukam moim nowego miejsca, bo mam ich naście sztuk i koniecznie muszę je dobrze skomponować, żeby rabata nie była łysa, bo u mnie wszytsko na widoku i nie ma jak ich ukryć, zanim zaczynają wyglądać
Kindzia 09:44, 11 lip 2013

Madżenko...dziękuję

U mnie tawułki dały radę w wodzie (też je tam mam), białe tylko gorzej...dziwne...
Różowe i bordowe koncertowo sobie radzą

Przylecę po południu carexa zobaczyć. To ma być Ice Dance?
Wieloszka 10:05, 11 lip 2013

asc napisał(a)
Julka - zniosą i kwaśną

Madżen - informacje na podstawie moich doświadczeń... pysznogłówka kwitnie tak jak inne byliny.. nie za długo ... rozrasta się w kępę jak ma dobre podłoże, masz mokro w glebie.. ona to zniesie.... gorzej jak ma sucho... jak sie rozrośnie to po prostu ją będziesz kancikować by sie trzymała kupy (nadwyżki rozdasz koleżankom).. idzie bardzo płytko.... wiec nie jest inwazyjna. Pysznogłówka przekwita zaczynają jeżówki, wiec to dobry pomysł, by pysznogłówkę ( o cudnym zapachu jak sie rozetrze kwiatki lub liście, możesz dodawać do herbaty.. będzie Erl Gray) wspomóc jeżówką..... wybór taki, że znajdziesz coś w kolorystyce.
Pysznogłówki potrafią załapać mączniaka, jak maja np za mokro... wiec nie podlewaj po liściach. Jak moim zbrzydną liście... lub łapią mączniaka.... to po prostu ścinam i ich nie ma I po kłopocie .... korą zagrzebiesz i pozamiatane..
Rabata cudna, aż jej nie poznałam.... nie mam czasu, ale musiałam to zobaczyć coś nakupiła i gdzie to chcesz dać..

A teraz ja mam pytanie, czy lawenda która przekwita.. to trzeba ja ciąć.. czy zostawić czy co??? Bo jedna kępa mówi, że już się nakwitła.. i niedługo będzie brzydka..

Ania jesteś niesamowita Powinnaś jakiś poradnik bylinowy napisać, marnujesz wiedzę! Choć właściwie nie marnujesz - przekazujesz nam, więc chyba się zmobilizuję i wszystkie Twoje posty będę wyszukiwać i wklejać do jakiegoś folderu "Porady bylinowe mimo woli"
Madżen nie nadążam za Tobą Ja dumam, kombinuję, rozmyślam... A Ty: jedziesz, kupujesz, sadzisz i... jest pięknie!
Mala_Mi 11:28, 11 lip 2013

A Ty: jedziesz, kupujesz, sadzisz i... jest pięknie!

To tak jak ja..tylko u mnie będzie pięknie.. kiedyś Zaraz wkleję lawendę
Enya73 12:54, 11 lip 2013

No ja się teraz wcale nie dziwię, że nie mogłam odnaleźć Twojego wątku, skoro założyłaś nowy
Pozdrawiam serdecznie