Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Gardenarium 08:32, 15 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

Sebek to Ty mi powiedz jak artykuły wyszukiwać.... ???? Bo ja umiem znaleźć tylko wątki.

Klikasz na stronę główną i tam dla odmiany jest wyszukiwarka u góry po prawej stronie nad azofoską a pod wizualką dużą, Piszesz lawenda i enter

Albo po tagach czyli niżej pod reklamami i FB - popularne słowa kluczowe np rośliny, byliny, portrety roslin itp. Duże buziole, wybacz tamtego posta

Ostatnio w ogrodzie miłośników roślin, widziałaś jak Wicio ciął lawendę? Radykalnie całkiem Dałam galerię na FB

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.648495628509863.1073741841.140025996023498&type=1

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:38, 15 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)
tym samy trąbienie na cięcie lawendy zrobiło się samo ...

Niekoniecznie, bo ona różnie zakwita i u Wiesi np, jeszcze nie przekwitła Dostosujmy do swojego etapu rozwoju.

Instagram Ogrodowiska
mirela 09:02, 15 lip 2013

Marzenko cudne są te przetaczniki (o reszcie nawet nie wspominam - boskie). Nie wiesz, czy one by sobie poradziły pod brzozami ? Zaplanowałam sobie 6 brzózek a pod nimi coś niebieskiego (lawenda, perwoskia lub coś innego - i przetaczniki mi wpadły do głowy).
Urszulla 09:08, 15 lip 2013

temat lawendowy poczytany dla mnie na przyszły rok,
a teraz ciekawie się zaczyna temat stawowy, u Bogdzi i u Ciebie,
pozdrawiam
Moniika 09:10, 15 lip 2013

Oj jakie przydatne tematy ... Przeczytałam, skorzystam, dziękuje serdecznie
Syla 10:33, 15 lip 2013

ja również sobie poczytałam ale i tak najbardziej lubię obrazki u mnie pada leje wieje .... brzozy się powywracały i połamały mi horti i gracillimuski na froncie ..... wyżaliłam się i zmykam .... miłego dzionka
Milka 10:47, 15 lip 2013

Naczytałam się
co do lawendy, nie wiem czy akurat moje zdanie ma znaczenie, ale w moim ogrodzie rośnie już od 15 lat; sadziłam w róznych miejscach i wiem, że w najbardziej suchych rośnie najlepiej; przycinam w marcu, tak do połowy i potem po kwitnieniu, z reguły w sierpniu i jest to mocne cięcie; część kwiatostanów zostawiam, w ten sposób mam nowe sadzonki i lawenda zagęszcza się i odmładza jednocześnie; chyba nie jest to zły sposób, ponieważ co roku obficie kwitnie i jest bardzo dorodna
tę wiedzę uzyskałam z książek, zanim trafiłam na forum, zakupiłam książkę ..1001 sposobów na piękny ogród" i w oparciu o nią robiłąm różne zabiegi, nie tylko z lawendą
róża do identyfikacji piękna, chyba przy zmianie rabaty, Dżaga tam niszczy, pójdę w bukszpan i róże, z tym, że poprzesadzam ciasno, te jasne bukszpany i będę ciąć w murek
miłego poniedziałku
Syla 10:49, 15 lip 2013

irena_milek napisał(a)
Naczytałam się
co do lawendy, nie wiem czy akurat moje zdanie ma znaczenie, ale w moim ogrodzie rośnie już od 15 lat; sadziłam w róznych miejscach i wiem, że w najbardziej suchych rośnie najlepiej; przycinam w marcu, tak do połowy i potem po kwitnieniu, z reguły w sierpniu i jest to mocne cięcie; część kwiatostanów zostawiam, w ten sposób mam nowe sadzonki i lawenda zagęszcza się i odmładza jednocześnie; chyba nie jest to zły sposób, ponieważ co roku obficie kwitnie i jest bardzo dorodna
tę wiedzę uzyskałam z książek, zanim trafiłam na forum, zakupiłam książkę ..1001 sposobów na piękny ogród" i w oparciu o nią robiłąm różne zabiegi, nie tylko z lawendą
róża do identyfikacji piękna, chyba przy zmianie rabaty, Dżaga tam niszczy, pójdę w bukszpan i róże, z tym, że poprzesadzam ciasno, te jasne bukszpany i będę ciąć w murek
miłego poniedziałku

inny sposób i jak napisałaś również się sprawdza .... każda metoda dobra
atena35 10:59, 15 lip 2013

Nie było mnie 2 dni a tu takie foty, informacje.
Fotki śliczne, wszyściutko takie wow.
Dobrze, że piszecie o lawendzie, moja chyba przekwita - mus przymierzyć się do cięcia
Pozdrawiam serdecznie
ewa004 11:03, 15 lip 2013

Marzenko a powiedz mi czy macierzankę się przycina czy nie ?
Moje dwa krzaczki tak się rozrosły i takie rozlazłe się zrobiły ,dobrze by było przekwitły kwiat ściachać