Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Milka 10:28, 04 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Tylko kulki bukszpanowe cieszą

Liści nie chce mi się grabić....

Horti smętne czekają na okrycie

jak dla mnie, dużo więcej tu roślin dla radości ducha
Milka 10:34, 04 lis 2013

W czerwcu i w październiku, dla mnie..... przepięknie
Z trawnikiem trudno cos powiedzieć, trzeba zajrzeć pod i może faktycznie cos tam jest, albo cholera wie
Jednego jestem pewna, na wiosnę znowu będzie piękny, bo dbasz o niego, ze hej
Margarete 10:50, 04 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Małgosiu ogrodowe niebieskie były eksmitowane do kompostownaika po czym po obserwacji pąków wróciły na tyły domu i zachwyciły tego lata.....
Te najbardziej widoczne na zdjęciu to wysadzone we wrześniu z donic do gruntu. Mróz październikowy nic hortensjom nie zrobi.... najgorsze sa mrozy powyżej -15 i majowe przymrozki. ale jeszcze nie czas na okrywanie. Ciekawe kiedy będziemy kopczykowac. Musze kilka worków torfu zakupić.

Rozumiem, że póki co jeszcze nie działasz w tej kwestii. Daj mi znac albo ogłoś głosno na forum kiedy bedziesz je kopczykować, tak samo i trawki bo ja jestem poczatkująca ogrodniczka ( mądrzę sie tytlko w pracy i wsród znajomych.. bo jestem bogata w wiedze dzieki forum a nie dzieki własnym doswiadczeniom....)
Przygotuje sie tak jak ty, kupie torf i bede czekac na sygnał.
a kora drobna nie może być zamiast torfu ? bo mi zostało kilka worków, są zafoliowane to bym nie chciała ich zostawic na zime żeby nic sie tam nie zalęgło...jakies grzyby czy plesni...
Mala_Mi 10:52, 04 lis 2013

Trawnik to na 99,99% sprawa nawożenia..
Margarete 11:06, 04 lis 2013

Trawnik to sprawa UFO.......... na penwo
A tak poważnie to Ania ma racje, może połączone działania kilku czynników ... jakaś rura od nawadniania czy kąt nachylenia gruntu powoduje że prawa strona jest bardziej użyźniona a lewa nie, tym samym jak posypałas nawozemto prawa strona lepiej go wchłoneła a lewa nie............

Twoje metamorfozy są bardzo spektakularne, uwielbiam je ogladać, ale doktoratu robic teraz nie będę....zostawiam sobie analize tych fotek na dłuuuugie zimowe wiedczory, wtedy bede planować swoje rabaty, zapisywać, zgapiać....mówiąc elegancko bedę sie inspirować....zostawiam sobie to jak deser na później.
atena35 12:28, 04 lis 2013

Jak cudownie oglądać metamorfozy w jednym ciągu
Wszystko tak szybciutko się rozrosło
malgorzata_s... 16:00, 04 lis 2013

Matuchno co tu sie dzieje? Tyle wpisów dzisiaj że nadążyc nie mogę. Metamorfozy cudoooooooo. Mam doła i wiosna zmiany czas zacząć.Pozdrawiam
Anabell 16:31, 04 lis 2013

Marzenka - co do zachowania trawnika weź pod uwagę cień padający od domu.
Były upały, nawadnianie nie zawsze da dobre efekty. cień od domu sprawia mniejsze wyparowanie wilgoci i może to to. Pozdrawiam
polinka 16:48, 04 lis 2013

Madżen może polecisz jakiś cudowny specyfik na zmęczeni materiału pracą po 12 h? Zdradz co Ty tam bierzesz dobrego? Chyba bardziej wskazana będzie pw co by nie robić reklamy
Agnieszka_B 17:03, 04 lis 2013

Obejrzałam metamorfozy. Nie można od tych zdjęć oczu oderwać. Znaczy : jest nadzieja! No i te graby! jak szybko urosły. Mam nadzieję , że moje też dadzą radę . Będę cie na wiosne mocno molestować o instrukcje obsługi