Madżenko dziękuję za info. Jeszcze się dopytam czy ten żywopłot w zimie jest na tyle wystarczający żeby zasłonił nas od sąsiadów ?
Taka zima ciepła, że z 2 miesiące temu zaczeli koło nas budować nowe mieszkania i tam gdzie chciałam ten żywopłot będę miała sąsiadów w odległości mniej wiecej 10m.
Mi też najbardziej pasuje pimo obrazkowe tylko że za chwilę zampomnimy znaczenia słow... Pozdraiwam z Wrocławia? Jakiego pogodowo? Nawet nie wiem, na pewno nie pada....
To raczej ażurowa zasłona, nie tak gęsta jak z tuj ale liscie utrzymują się całą zimę i opadają dopiero gdy wychodza nowe wiosną. Zaleta grabów to szybki wzrost wiec polecam, bo szybko możesz je wyprowadzic wysoko - zgodnie z przepisampi do 4 m bez zgody sąsiada. Ja mam żywopłot grabowy albowiem nie chcialam pełnego zacienienia od strony zachodniej. Jeśli li jednak myślisz o szczelnym osłonieciu się od mieszkań przez cały rok to raczej polecam serby.
Jesli mi sie przypomnisz w przyszlym tygodniu to Ci zrobie aktulane zdjecie żywopłotu.