Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Pszczelarnia 08:31, 08 sty 2014

Madżenno, systematycznie odczytuję komunikaty pogodowe u Ciebie. Ściskam. Tytuska też.
WilczaGora 11:05, 08 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)
Jutro Wam odpowiem na posty bo dzisiaj padam na nos. W nocy nie spałam bo tytus kasłał, o 5:00 pobudka i podróz, cały dzien w pracy, powrót do domu i mózg nie ogarnia forum... Mogę tylko obrazki przypinać
Aha najnowsze trendy wieszcza, ze po Facebooku będzie czas na porozumieniwanie się obrazkowe, zamiast pisania wysyłanie zdjęć..... Pismomonrazkowe? Cofamy się kilka tysięcy lat wstecz? W przypadku ogrodowiska chyba nie byłoby tak żle

Ps zima będzie tylko kilka dni... Juz się wycofują z mrozów

o to coś dla mnie !!!!
w końcu !!!
ja mogłabym tylko obrazki i robić i wstawiać...piszę bo muszę ale najlepiej mi "pismo obrazkowe" idzie

macham do Ciebie z deszczowej Wilczej,
Ewa
bleebla 11:35, 08 sty 2014

Madżenko dziękuję za info. Jeszcze się dopytam czy ten żywopłot w zimie jest na tyle wystarczający żeby zasłonił nas od sąsiadów ?
Taka zima ciepła, że z 2 miesiące temu zaczeli koło nas budować nowe mieszkania i tam gdzie chciałam ten żywopłot będę miała sąsiadów w odległości mniej wiecej 10m.

Pozdrawiam wiosennie
Mala_Mi 11:58, 08 sty 2014

Podrap Tytusa za uszkiem... mój też kaszle, ale mój ze starości i wszystkich chorób..
A z mrozów sie wycofali.. jak na razie wieszczą tylko -10.
ewa004 19:16, 08 sty 2014

Pozdrowionka zostawiam
Madzenka 20:11, 08 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Madżenno, systematycznie odczytuję komunikaty pogodowe u Ciebie. Ściskam. Tytuska też.

Ściskam Ewo
Madzenka 20:12, 08 sty 2014

WilczaGora napisał(a)

o to coś dla mnie !!!!
w końcu !!!
ja mogłabym tylko obrazki i robić i wstawiać...piszę bo muszę ale najlepiej mi "pismo obrazkowe" idzie

macham do Ciebie z deszczowej Wilczej,
Ewa

Mi też najbardziej pasuje pimo obrazkowe tylko że za chwilę zampomnimy znaczenia słow... Pozdraiwam z Wrocławia? Jakiego pogodowo? Nawet nie wiem, na pewno nie pada....
Madzenka 20:15, 08 sty 2014

bleebla napisał(a)
Madżenko dziękuję za info. Jeszcze się dopytam czy ten żywopłot w zimie jest na tyle wystarczający żeby zasłonił nas od sąsiadów ?
Taka zima ciepła, że z 2 miesiące temu zaczeli koło nas budować nowe mieszkania i tam gdzie chciałam ten żywopłot będę miała sąsiadów w odległości mniej wiecej 10m.

Pozdrawiam wiosennie

To raczej ażurowa zasłona, nie tak gęsta jak z tuj ale liscie utrzymują się całą zimę i opadają dopiero gdy wychodza nowe wiosną. Zaleta grabów to szybki wzrost wiec polecam, bo szybko możesz je wyprowadzic wysoko - zgodnie z przepisampi do 4 m bez zgody sąsiada. Ja mam żywopłot grabowy albowiem nie chcialam pełnego zacienienia od strony zachodniej. Jeśli li jednak myślisz o szczelnym osłonieciu się od mieszkań przez cały rok to raczej polecam serby.
Jesli mi sie przypomnisz w przyszlym tygodniu to Ci zrobie aktulane zdjecie żywopłotu.
Madzenka 20:16, 08 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Podrap Tytusa za uszkiem... mój też kaszle, ale mój ze starości i wszystkich chorób..
A z mrozów sie wycofali.. jak na razie wieszczą tylko -10.

Tutus podrapany
Hi hi mrozow nie będzie, cytryny sie moczą w spirytusie
Madzenka 20:16, 08 sty 2014

ewa004 napisał(a)
Pozdrowionka zostawiam

Ćwiczysz?