MuSzka, witaj!

Derenie na zdjęciach piękne, szczególnie ta fotka z brzozami mnie zauroczyła

Mamy już gdzieś tam pod płotem 3 derenie posadzone, ale jakoś nie byłam do nich przekonana... Ale po waszych zachwytach spojrzałam na nie przychylniejszym okiem i teraz nie mogę się doczekać, gdy do mnie kolejne krzaczki przyjadą

Już mam miejscówkę jedną wybraną - rozświetlą najciemniejszy zakątek "ogrodu"

Oprócz tego kąta pewnie jeszcze w różne inne miejsca je poupycham, jak sama zauważyłaś - miejsca ci u mnie dostatek
Tu widać (albo i nie

) dwa dereni różnych odmian - z lewej za kamieniem obok przyszłego, ekhem, skalniaka, i gdzieś z prawej strony z tyłu
Byliny sadzę, aby coś kwitło w tym lesie... Z krzewów kwitnące latem są tylko hortensje, a reszta ozdobna z liści. Nie mamy prawie słońca na działce, więc pozostają tylko hurtowe ilości funkii, żurawek... Poza tym łatwo się je przesadza, co przy moim wiecznym niezdecydowaniu i jeszcze braku zdolności ogrodowych jest olbrzymią zaletą - już nie zliczę, ile razy je przenosiłam z miejsca na miejsce

Z krzewami jest trochę ciężej, dlatego je staram się sadzić dopiero, jak już będę na 100% pewna, gdzie ma być ich miejsce docelowe. Ponieważ zmieniam zdanie co 2 dni, na razie więcej jest u nas bylin niż krzewów

Ale wkrótce z pomocą Ogrodowiczan postaram się nadrobić