Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 12:38, 07 lut 2015

Borbetka napisał(a)
Asiu, z Twoją mądrością życiową, praktycznością i cierpliwością przede wszystkim, zdziałasz wszystko.

Hi, hi
Z tą życiową mądrością polemizowałabym Jakoś nie uchroniła mnie przed pakowaniem się w różniaste kłopoty. Choc z wiekiem, chyba trochę się uczę
Ale dzięki Monia, że wierzysz we mnie
A cierpliwości to mnie właśnie ogród uczy, już nie raz się przekonałam, że jak pójdę na skróty, to mam dwa razy więcej roboty
Borbetka 12:43, 07 lut 2015

No właśnie. Prawdziwa prawda, że ogród uczy wielu i wiele. Jeszcze bym tu posiedziała, ale muszę się przygotowywać do wyjazdu. Jutro w pracy jestem, buuu.
wietrzyk 12:46, 07 lut 2015

Napia napisał(a)
Asiu, pięknie zapowiada się Twój ogród poz zmianach. Łagodne linie rabat to coś, co także bardzo lubię Czeka Cię jednak ogrom pracy Ale efekty z pewnością będą tego warte

Agnieszka,
już widzę miny moich panów co zakładali mi nawadnianie, jak znów ich poproszę o przemontowanie zraszaczy. W ubiegłym roku, po drobnych zmianach, obiecywałam, że na razie więcej nie planuję
Ręce pewnie rozłożą, ale na szczęście jak do tej pory pomocy mi nie odmawiali
wietrzyk 12:48, 07 lut 2015

Borbetka napisał(a)
No właśnie. Prawdziwa prawda, że ogród uczy wielu i wiele. Jeszcze bym tu posiedziała, ale muszę się przygotowywać do wyjazdu. Jutro w pracy jestem, buuu.

Od pracy nawet na wagary się nie da...
wietrzyk 16:18, 07 lut 2015

Borbetka napisał(a)
Ostatnio widziałam takie fajne domki z drewna. W środku była dziurka w kształcie serca, w nim drut, a na nim słoninka. Wisiały na płocie. Było ich kilka. Super widok. Podczas biegania można się napatrzeć .

Monika, przypomniałaś mi, że ja mam coś takiego. Kupiłam latem i schowałam w "pewnym miejscu". Mój galopujący alzheimer nie pozwalał przypomnieć sobie gdzie. Od wczoraj szukałam i mam Już wisi

Monic 16:36, 07 lut 2015

Ale fajny domek! U mnie jakoś mało ptaszków w tym roku, nie wiem dlaczego. Bażanty przychodzą codziennie na ogrodową stołówkę, pojawiają się sikoreczki, a innego ptactwa mało. A wróbelków w ogóle nie widuję Czy u Was podobnie?
Borbetka 17:55, 07 lut 2015

No jaki śliczny! Bardzo mi się podobają takie. Kupiłaś u Niemca? .
wietrzyk 20:41, 07 lut 2015

Monic napisał(a)
Ale fajny domek! U mnie jakoś mało ptaszków w tym roku, nie wiem dlaczego. Bażanty przychodzą codziennie na ogrodową stołówkę, pojawiają się sikoreczki, a innego ptactwa mało. A wróbelków w ogóle nie widuję Czy u Was podobnie?

Monika, u nas najwięcej sikorek i wróbelków. Jak tylko pojawią się sójki albo sroki to maluchy zaraz uciekają.

A to co spadnie też się nie zmarnuje

wietrzyk 20:42, 07 lut 2015

Borbetka napisał(a)
No jaki śliczny! Bardzo mi się podobają takie. Kupiłaś u Niemca? .

W TK Max, latem, jak na karmniki była obniżka
Monic 20:53, 07 lut 2015

Niesamowite! U mnie w tym roku właśnie pusto. Zagrożeniem są na pewno sójki i sroki - tych jest sporo, a co najgorsze - koty sąsiadów polujące w okolicy