Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród to moje hobby

Ogród to moje hobby

Mathildis 22:40, 01 cze 2014

Za zdjęcie jesiennej St,Kaverne dziękowałam już u siebie, ale dziś mam wolną chwilę i zaglądam co tam u Ciebie. Piękna jest ta Twoja kalina, może uda mi się ją gdzieś upolować....
FrancoPolo 15:25, 02 cze 2014

Witam. Dziękuje za odwiedziny .U mnie kalina jest dostępna ale Caskade. Prawie niczym się chyba nie różni od tej mojej. W internecie też można ją kupić.
FrancoPolo 15:49, 02 cze 2014

Po raz pierwszy udało się uzyskać siewki klonu Katsura . Stało się tak za sprawą łagodnej zimy i opadłe nasiona przeszły naturalną stratyfikację a wiosną ujrzałem wschodzące siewki. Mam ich 14 sztuk powsadzałem je do doniczek. Jednak siewki bardzo powoli rosną. Przeniosłem je na parapet pomieszczenia gospodarczego gdzie jest widno ale nie pali słońce. Ciekawe ile się z nich uda utrzymać. Dotychczas udało mi się ukorzenić jeden zraz z tego klonu obecnie ma ok 60 cm wysokości i to jego trzeci sezon. A może macie jakieś podobne doświadczenia?
FrancoPolo 16:27, 02 cze 2014

W ubiegłym roku posadziłem trawy ozdobne. Jedna niestety wypadła musiała być bardzo delikatna. Bardzo dobrze rozwija się też skrzyp arktyczny po przycięciu tworzy ciemnozielone poduchy
dajana 14:19, 04 cze 2014

Ogrodnik z praktyką to nawet klony ukorzenia Witaj Franiu pogoda nas nie rozpieszcza ,zła jestem bo stoję z robotą a mnie się spieszy ! Trawki ładniutkie a moje tak wolno rosną ,jedna to aż piec listków ma hi,hi Coś nieudany z niej egzemplarz Ja już chce mieć ogród!!Mogę sobie tylko pokrzyczeć nie ma lekko najpierw trzeba troszkę potyrać aby potem się cieszyć. Popatrzę sobie w takiej sytuacji na twój i uspokoję emocje tak tu pięknie!
FrancoPolo 19:35, 04 cze 2014

Dziękuję za odwiedziny.Tak ostatnio o Tobie myślałem księżniczko.Ciekawe czy wreszcie uda mi sie w tym roku Cie odwiedzic.Swoją droga wiem że na nic nie masz czasu a pogoda nas nie rozpieszcza.Ciesz się tym cokolwiek uda sie zrobić ,nawet jakby cos nie wyszlo to pamiętaj że jeszcze jest jutro.Pozdrawiam.
akanta 19:52, 04 cze 2014

FrancoPolo napisał(a)
Po raz pierwszy udało się uzyskać siewki klonu Katsura . Stało się tak za sprawą łagodnej zimy i opadłe nasiona przeszły naturalną stratyfikację a wiosną ujrzałem wschodzące siewki. Mam ich 14 sztuk powsadzałem je do doniczek. Jednak siewki bardzo powoli rosną. Przeniosłem je na parapet pomieszczenia gospodarczego gdzie jest widno ale nie pali słońce. Ciekawe ile się z nich uda utrzymać. Dotychczas udało mi się ukorzenić jeden zraz z tego klonu obecnie ma ok 60 cm wysokości i to jego trzeci sezon. A może macie jakieś podobne doświadczenia?

Siewki świetnie rosną,oby tylko ich nie przelać z nadgorliwości i powinny dać radę,a popędzić chyba można nawozem.
akanta 20:03, 04 cze 2014

FrancoPolo napisał(a)
W ubiegłym roku posadziłem trawy ozdobne. Jedna niestety wypadła musiała być bardzo delikatna. Bardzo dobrze rozwija się też skrzyp arktyczny po przycięciu tworzy ciemnozielone poduchy

Bardzo ładne trawki ..kilka tych też mam.Skrzyp super,mógłby zastąpić trawę w mokrych miejscach.Mnie wypadło kilka carex ornitopoda/ptasie łapki/.Najbardziej lubię carex elata aurea ,bo daje radę i taki żółciutki.Kłosówka miękka pięknie wygląda z tą swoją bielą koło czerwieni i bordo.Ja na razie ją mnożę a w zamyśle mam ją w kompozycji z makami.Ta z szerokim liściem i białym paskiem/jak jej tam?/dwukrotnie mi przemarzła.
akanta 20:07, 04 cze 2014

FrancoPolo napisał(a)
Pogoda nie nastraja optymistycznie a u mnie nadal wiosna trwa.

Piękny obrazek ..takie słoneczne barwy zastępują brak utęsknionego słońca.
akanta 20:11, 04 cze 2014

FrancoPolo napisał(a)
Nacieszyć się wiosną w ogrodzie.

Swietne to miejsce,z domku można popatrzeć nawet w deszcz.Dobrze,że ci tego wszystkiego ulewa nie zmyła.