Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród to moje hobby

Ogród to moje hobby

Mirella 12:34, 21 maj 2014

FrancoPolo napisał(a)
Z mojej herbaciarni roztacza się widok na ogród. Nawet jak pada deszcz można wypić herbatkę i poczytać książkę.

Dziękuję, wypiłam herbatę jaśminową, nie czytałam nic, chłonęłam piękno tego miejsca
FrancoPolo 15:27, 21 maj 2014

BarbaraM napisał(a)
Ale pozachwycać się mogę
Był czas że japońskie klimaty też mnie zauroczyły. W dalszym ciągu mam to gdzieś w głowie.
Ja jednak zdecydowałam że mój ogród będzie bardziej Polski z nutkami angielszczyzny.
Mam to gdzieś w naturze i sądzę że każdy może gdzieś w sobie znaleźć coś swojego.
Warto się zastanowić co komu w duszy gra. Wtedy każdy w swoim ogrodzie będzie się czuł dobrze.
Ot filozofii trochę,ale może ten twój ogród tak mnie nastroił...
Witaj Basiu .Oczywiście masz rację. Każdy poszukuje swojej drogi i robi tak jak mu w duszy gra. Prawidłowo człowiek musi czerpać zadowolenie z tego co robi i tego Ci życzę.Pozdrawiam.
FrancoPolo 15:58, 21 maj 2014

Mirelko mam nadzieję że było miło. Nie brakuje Tobie humoru.Pozdrawiam.
Toszka 10:57, 22 maj 2014

Przyszlam po pomoc... w sprawie acer palmatum. Nie wiem, może za sprawą sobotniego deszczu, ale w zastraszającym tempie więdną czubki i ewidentnie postępuje grzyb (?) od góry w dół. Z mieszanymi uczuciami podlałam Topsinem i opryskałam. Co robić? Ciąć martwiejące gałązki? Czymś pryskać?
Co robić?
Mam go 3 rok.
Nie wiem czy to istotne w tej sprawie, ale kret rył nieopodal....
Mirella 11:05, 22 maj 2014

FrancoPolo napisał(a)
Mirelko mam nadzieję że było miło. Nie brakuje Tobie humoru.Pozdrawiam.

Franko, w takich okolicznościach przyrody zawsze jest miło, przecudny ogród ale to już mówiłam,powtarzam się starość nie radość pozdrawiam
FrancoPolo 12:48, 22 maj 2014

Toszka napisał(a)
Przyszlam po pomoc... w sprawie acer palmatum. Nie wiem, może za sprawą sobotniego deszczu, ale w zastraszającym tempie więdną czubki i ewidentnie postępuje grzyb (?) od góry w dół. Z mieszanymi uczuciami podlałam Topsinem i opryskałam. Co robić? Ciąć martwiejące gałązki? Czymś pryskać?
Co robić?
Mam go 3 rok.
Nie wiem czy to istotne w tej sprawie, ale kret rył nieopodal....
Na razie nic więcej nie robić tylko obserwować.U mnie tez deszcz to samo zrobił z nowo posadzonym klonem Vitifolium. On jest wyjątkowo delikatny .Musiałem go wyciągnąć i wsadziłem z powrotem do doniczki i zobaczymy co dalej
FrancoPolo 12:51, 22 maj 2014

Mirella napisał(a)

Franko, w takich okolicznościach przyrody zawsze jest miło, przecudny ogród ale to już mówiłam,powtarzam się starość nie radość pozdrawiam
Mirelko dziękuję za miłe słowa i zapraszam na herbatkę.
Mirella 12:54, 22 maj 2014

FrancoPolo napisał(a)
Mirelko dziękuję za miłe słowa i zapraszam na herbatkę.

A jaką polecasz?
FrancoPolo 17:17, 22 maj 2014

Mirelko moja żona pije żórawina z jabłkiem, ja osobiście oryginalna chińska zielona lub czarna.Którą wybierasz?.
Mirella 17:33, 22 maj 2014

Franko pozdrów żonę, wybieram opcję żony bo też taką lubię, co nie znaczy że boje się nowości , chętnie skosztuję oryginału