Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 14:56, 16 wrz 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu takiego koloru róży w życiu nie widziałem. Pozdrówka.

Zbyszku piszesz o Novalisie?
Mala_Mi 20:18, 16 wrz 2014

Ależ u Ciebie różanie.. szok.
Reine des Violettes mnie nie zachwyca, coś jej nie pasi u mnie.. kwiaty małe, szybko zrzuca, plamistość złapała jako jedna z pierwszych, sterczą same badyle, kwiatów mało, pokrój rozlazły, pędy wiotkie i bardzo długie...
I tak to jest z różami, każdemu rośnie inaczej.. i co innego zachwyca.
Daję jej szanse po raz ostatni za rok.. jak nie , to przetestuję inne
Madzenka 21:18, 16 wrz 2014

Zastosowałam Falcona chyba z 3 tygonie temu i wydaje mi się, że zatrzymałam plamistośc. Nie postępuje choroba, nie pojawiają się kolejne żólte i plamiaste liście. Zamierzam go wiosną profilaktycznie zastosować.
Reine de Violettes zachwyca,....
monteverde 21:22, 16 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ależ u Ciebie różanie.. szok.
Reine des Violettes mnie nie zachwyca, coś jej nie pasi u mnie.. kwiaty małe, szybko zrzuca, plamistość złapała jako jedna z pierwszych, sterczą same badyle, kwiatów mało, pokrój rozlazły, pędy wiotkie i bardzo długie...
I tak to jest z różami, każdemu rośnie inaczej.. i co innego zachwyca.
Daję jej szanse po raz ostatni za rok.. jak nie , to przetestuję inne

Aniu moja też juz teraz od dołu złapała plamistość ale taka pora roku i pogoda sprzyja plamistości pomimo pryskania, pędy też ma długie ale wszystkie, ale to idzie okiełznać, ale kwiaty ma duże no i zapach za daleko od domu ja posadziłam, ale widać dobrze jej tam więc dam jej inną tylko podporę
dzisiejsza Bright as a Button
monteverde 21:28, 16 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Zastosowałam Falcona chyba z 3 tygonie temu i wydaje mi się, że zatrzymałam plamistośc. Nie postępuje choroba, nie pojawiają się kolejne żólte i plamiaste liście. Zamierzam go wiosną profilaktycznie zastosować.
Reine de Violettes zachwyca,....

No właśnie chyba w końcu trafiony środek ja go zamówiłam po uprzedniej konsultacji ze szkółką róż, spytałam się co oni stosujączekam na dostawę i też prysnę, można pryskać nawet przy temp.12 st, także późna jesienią
Mnie też
dzisiejszy Samaritan- sir Lancelot
Joku 21:29, 16 wrz 2014

Pachnącą Reine de Violettes też nabyłam. Zapach dla mnie obłędny. Aniu, duża ta twoja? Pytam, bo chciałabym posadzić przy wejściu na taras a tam mało miejsca. Boję się że będzie drapać przechodzących jak się rozrośnie.
monteverde 21:40, 16 wrz 2014

Joku napisał(a)
Pachnącą Reine de Violettes też nabyłam. Zapach dla mnie obłędny. Aniu, duża ta twoja? Pytam, bo chciałabym posadzić przy wejściu na taras a tam mało miejsca. Boję się że będzie drapać przechodzących jak się rozrośnie.

No wysoka musiałabyś wiązać, żeby się nie rozłaziła Jola jutro jej zrobię zdjęcie całej i zmierzę metrówką dzisiaj znalazłam to, ten kwiat jest na wysokości moich oczu, ale w górę widać jak idzie jeszcze wysoko

Czekam w październiku jeszcze na tą, ale ona raczej do cienia http://rozarium.shoparena.pl/pl/p/Roza-Baron-Girod-de-lAin-Reverchon-1897-nagi-korzen/132
Mirella 22:29, 16 wrz 2014

Ale cudne Róże
bogumila 22:48, 16 wrz 2014

Aniu...pozdrawiam...nadrabiam zaległości i podziwiam róże...
monteverde 23:00, 16 wrz 2014

Mirella napisał(a)
Ale cudne Róże

No daja popis na jesień prawie wszystkie albo kwitną albo maja pączki Mt Shasta