Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

elzbieta_g 20:24, 20 lut 2014

piękne wspomnienia 15 lat ogrodu i jak pięknie jest a będzie jeszcze piękniej jak japoński skończysz
Agania 23:05, 20 lut 2014

Ale, się obrobiłam dzisiaj, przy tym pakowaniu, szukaniu wszystkiego, prasowaniu, składaniu, zakupach i gotowaniu, wreszcie mam chwilkę, żeby dać odpocząć mojemu kręgosłupowi, bo mi już zaczął ból dokuczać, a tu czytam o bólu i problemach z kręgosłupem....................wpadłam jak śliwka w kompot i jak tu odpocząć..........ech, ciężkie to życie, ale na szczeście trafiłam na słodką retrospekcję i już mi lepiej............gratki z okazji 15 urodzin ogrodu......................piękne wspomnienia

Buziaki Kasiu, dobrej nocki i lecę zaraz paść do łóżka
kasiek 18:21, 21 lut 2014

Mathildis napisał(a)

Mój mąż też tak ma, dosłownie nie jest w stanie się ruszyć. Raz tak mu się przydarzyło gdy był sam zobaczyć co na naszej budowie. Gdyby nie telefon komórkowy to pewnie do wieczora by tam leżał bez pomocy.
Na dwusetkę się spóźniłam, ale co tam pogratuluję i okruszki pozbieram.

dzięki

Więc z Twoim eMusiem dobrze wiemy co to znaczy zwalić się z nóg lub leżec jak kłoda...
Niestety trza z tym żyć i jakoś tego unikać, choć czasami człowiek sie zapomina...
kasiek 18:26, 21 lut 2014

elzbieta_g napisał(a)
piękne wspomnienia 15 lat ogrodu i jak pięknie jest a będzie jeszcze piękniej jak japoński skończysz

Dziś wsadziłam tam wierzbę iwę, i bonsai z przesadziłam bonsai z buksika na żwirowe morze - jutro wkleję fotki jak świetnie widać teraz jego formę

Strasznie sie jednak boję o sosnę, obawiam się że nie przetrwa tej przeprowadzki, a teraz ładnie ją dogiełam...
kasiek 18:28, 21 lut 2014

Agania napisał(a)
Ale, się obrobiłam dzisiaj, przy tym pakowaniu, szukaniu wszystkiego, prasowaniu, składaniu, zakupach i gotowaniu, wreszcie mam chwilkę, żeby dać odpocząć mojemu kręgosłupowi, bo mi już zaczął ból dokuczać, a tu czytam o bólu i problemach z kręgosłupem....................wpadłam jak śliwka w kompot i jak tu odpocząć..........ech, ciężkie to życie, ale na szczeście trafiłam na słodką retrospekcję i już mi lepiej............gratki z okazji 15 urodzin ogrodu......................piękne wspomnienia

Buziaki Kasiu, dobrej nocki i lecę zaraz paść do łóżka

Agatka dzięki za ta stronkę z japońskim - cudowna, dzieki niej wprowadziłam jeszcze kilka poprawek w japończyku - super te inspiracje!

Mój kręgosłup kuruje - jutro - uwaga - eMuś wykopie mi jednego krzaczka - bo ja pauzuje i zbieram siły na oczko
Pola 18:41, 21 lut 2014

Kurcze, Kasia kombinuję jak stworzyć taki busz, kocham takie tajemnicze ogrody.... No szkoda że tak mało masz zdjęć metamorfozy swojego ogrodu
malgorzata_s... 19:03, 21 lut 2014

Ty znów zmieniałaś ??? Niesamowita jesteś nigdy chyba nie przestaniesz przesadzać co??
Buziaki
kasiek 10:11, 22 lut 2014

Pola napisał(a)
Kurcze, Kasia kombinuję jak stworzyć taki busz, kocham takie tajemnicze ogrody.... No szkoda że tak mało masz zdjęć metamorfozy swojego ogrodu

Dzięki Polus, Busz to czas, mnóstwo nasadzeń, walka z zagłuszaniem i wycinanie jak już bedzie efekt przesady

Ja mam baaaardzo dużo fotek metamorfoz - co chcesz widzieć?
U mnie było duzo fot metamorfoz - link jest też na wątku matamorfozy, jak znajdę czas to wkleję która strona.
kasiek 10:13, 22 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ty znów zmieniałaś ??? Niesamowita jesteś nigdy chyba nie przestaniesz przesadzać co??
Buziaki

Nigdy
Choć, juz chyba jest coraz mniej

W Japońcu dosadziłam wierzbę iwę (ta pomalowana żeby było widać gdzie) i 2 kulki złotych iglaczków (po prawej stronie prawego buksika). Do tego jeden bonsai z buksika poszedł na żwirek by był lepiej widoczny

kasiek 10:19, 22 lut 2014

Tu jak nie pomalowana jest wierzba - nie widac ją, ale bazie juz wypuszcza