Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 19:20, 18 lut 2014

Tusiala napisał(a)
Ależ pracowita kobieta z Ciebie też chcę przesadzić sosny, tylko z tego co czytałam, to właśnie one tego nie lubią. Ale może naszym się uda?

Niestety nienawidzą i liczę sie z tym że mam małe szanse że sie przyjmie. Ale dałam jej torfu, ziemi ogrodowej i popiołu na rany. I proszę ją ładnie by rosła. Sosny mają bardzo długi korzeń palowy który służy do stabilizacji i stąd kłopot z jego wykopaniem. Ja ciachnełam mój na wysok. 70 cm a pewnie miał z 120 cm.
Zobaczymy - próbować zawsze trzeba , a nuż się uda ?
kasiek 19:23, 18 lut 2014

Karolinek napisał(a)
Niesamowita pracusia z Ciebie i jeszcze wszystko sama. Podziwiam za przesadzenie taaaaaakich ilości roślin. A to dopiero luty!!!!!

Ja się ganię za brak rozsądku - dopiero jak podsumowałam sobie ile zrobiłam to sie za głowe złapałam i zbeształam okrutnie
A przesadzić chciałam teraz by patrzeć od pierwszych listków jak wyglądają kompozycje na każdym etapie.
Przesadziłam wszystko co w styczniu stwierdziłam że nadaje sie do zmian. Teraz mi wszystko pasi tzn. te co przesadziłam (przynajmniej do następnej wiosny
kasiek 19:29, 18 lut 2014

Dziś nie robie nic, i jutro i tak do soboty....
Boli mnie każda kosteczka i jestem nieprzytomna. Musze odpocząć bo oczko przede mną i też będzie strasznie duuuuuzo roboty.

Najbardziej lubie fotki porównawcze. Pokaże Wam jak wykończeniówka - tj. kostka brukowa + zmiana nasadzenia moga zmienić stare, zaniedbane miejsce w przyjeny kąt, ładny nawet w najbrzydszym okresie

Przed - marzec 2013

Prawie marzec 2014

renatamama3 08:29, 19 lut 2014

kasiek napisał(a)

U mnie sąsiedzi juz wiedzą że na od wiosny do jesieni toczy mnie ogrodowa choroba psychiczna i juz niczemu sie nie dziwią, ani kopania oczka w grudniu ani sadzenia w lutym
Kanciki tez musze porobicć bo żadne obrzeże nie daje tyle ogrodowi uroku co równe kanciki
Ja też się rozglądam za folią - jakie wymiary Cię interesują? Bo ja szukam 6 na 4 m i na allegro widze że ich pełno. Ale kopię dopiero za tydzień (teraz zbieram kości do kupy

Kasiu ,u mnie to raczej spacerowicze się dziwią .Jeszcze dokładnie nie wiem jakie wymiary ,bo dopiero będzie kopane ,no dobra M ,trochę już pokopał ,pewnie 6x4 wystarczy bo nie wielkie ma być ,to oczko ,oglądaliśmy w LM na razie.pozdrawiam
gaga 10:38, 19 lut 2014

No to czekamy na nowości napracowałaś się ogromnie ale efekty są czas na odpoczynek byle nie długi Miłego dnia
kasiek 15:55, 19 lut 2014

renatamama3 napisał(a)

Kasiu ,u mnie to raczej spacerowicze się dziwią .Jeszcze dokładnie nie wiem jakie wymiary ,bo dopiero będzie kopane ,no dobra M ,trochę już pokopał ,pewnie 6x4 wystarczy bo nie wielkie ma być ,to oczko ,oglądaliśmy w LM na razie.pozdrawiam

Jaki eMuś pomocny Niby takie rozmiary sa niewielkie a zobaczysz ile kopania... Wklej u siebie fotke miejsca gdzie będzie oczko.
A spacerowicze pewnie zaciekawieni spoglądają jak sie zmienia działka, sami najbardziej uwielbiamy przed i po
kasiek 15:58, 19 lut 2014

gaga napisał(a)
No to czekamy na nowości napracowałaś się ogromnie ale efekty są czas na odpoczynek byle nie długi Miłego dnia

Kilka dni nic nieróbstwa w ogrodzie to konieczność, strasznie mi kręgosłup się odzywa, a boje sie postrzału bo wtedy tydzień mam z głowy. Pocieszam sie że kręgosłup poboli trochę, a efekty będą długo
Ale nie bierzcie przykładu z mojej głupiej, narwanej natury
ewsyg 16:41, 19 lut 2014

kasiek napisał(a)

Ja juz zaczęłam 12.02!
ten zakątek teraz nie powala kolorami - taka pora -ale od kwietnia sie zacznie:

W kwietniu na niebiesko zakwitną dywany barwinków, ozłoci się trzmielina Ewergold, bordo wprowadza klony
W maju i czerwcu zaróżową sie azalie japońskie, zawciąg na środku wyspy i jeszcze cos fioletowego przy lustrze 9nie znam nazwy, poduchowiec), białe zakwitna pierisy
Od lipca zakwitnia na biało hortensja BObo i na fioletowo ogrodowa i tak do zimy.

Jeżeli więc plan wypali, kolorówo będzie tu o każdej porze

Ja też bardzo lubię kolor

Kasiu, ty tą sosnę przesadzałaś co jest w prawym dolnym rogu ?

malgorzata_s... 16:43, 19 lut 2014

Kasiu a eMuś może choć rozmasował bolące kosteczki???
Bogdzia 16:59, 19 lut 2014

Kasiu zobacz

http://forum.poradnikogrodniczy.pl/zamieranie-pedow-klona-palmowego-t6989.html