Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 08:12, 21 sie 2015

chelll napisał(a)
Rzeczywiście efekty widać. Super patrzeć jak otoczenie pięknieje. Kobiety to jednak silne są

Albo narwane, mój eM narzeka na bark i za cholerę nie zmuszę go do ciężkich robót. Nie mam mu tego za złe bo nie lubie zmuszać ludzi do prac których nie lubia. To moja pasja, a pomoc mam w formie koszenia, pilnowania elektroniki i czystości w oczku

A ja powinnam umieć nie przesadzać z robotą, powinnam ale głupia jestem i nie umiem...
AgnieszkaW 08:21, 21 sie 2015

Kasiu, Ty u mnie, a ja u Ciebie, oglądam sobie spektakularne zmiany na przestrzeni dwóchh lat
08:28, 21 sie 2015
2003-2015 to inny świat pokazujesz ale sztuką jest dobrze wsadzić duże drzewa ...bo potem rzeczywiście albo mają cisno ...albo brzydko się starzeją.

ja już tak bym chciała żeby moje drzewa były 3-4 metrowe chociaż, żeby można było zobaczyć co wymodziłam
07_Rene 09:12, 21 sie 2015

Pięknie u Ciebie Zdjęcia porównawcze porażają zmianami, oczywiście na lepsze. A te fotki z samych początków - aż trudno uwierzyć, że ta działka była kiedyś prawie pusta
kasiek 20:41, 21 sie 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, Ty u mnie, a ja u Ciebie, oglądam sobie spektakularne zmiany na przestrzeni dwóchh lat

Więc myslimy o sobie
Zmiany spektakularne to bardziej na przestrzeni 12 lat, no chyba że oczko i japoniec - tu była niemal 100% metamorfoza
kasiek 20:45, 21 sie 2015

eee_taam napisał(a)
2003-2015 to inny świat pokazujesz ale sztuką jest dobrze wsadzić duże drzewa ...bo potem rzeczywiście albo mają cisno ...albo brzydko się starzeją.

ja już tak bym chciała żeby moje drzewa były 3-4 metrowe chociaż, żeby można było zobaczyć co wymodziłam

Część drzew juz zastałam - orzecha, 2 żywotniki olbrzymie, lilaka, jedną jabłoń. Tyle. Resztę dosadzałam, i przesadzałam naet 4 m drzewa (przy jednym świerku i pęcherznicy które miały już 4 m musiał mi pomóc ogrodnik bo nie dałam rady). Resztę korygowałam cięciem. Plan jednak był zrobiony na samym początku. Rzut od góry działki i nasadzenia. To pomaga w tworzeniu i wytyczaniu lini rabat. Drzewa rosną wbrew pozoru szybko, zobaczysz jak będziesz fotki oglądać na przestrzeni lat
kasiek 20:47, 21 sie 2015

07_Rene napisał(a)
Pięknie u Ciebie Zdjęcia porównawcze porażają zmianami, oczywiście na lepsze. A te fotki z samych początków - aż trudno uwierzyć, że ta działka była kiedyś prawie pusta

Miałam tylko drzewa owocowe w których na wiosnę się zakochałam - i tak zaczęła się moja historia z ogrodem, 15 lat temu w 2000 roku
Nawet nie macie pojęcia ile dokonywałam zmian każdego roku
kasiek 20:54, 21 sie 2015

Lekarz zaliczony, kolejny tydzień w domu, nie usiedzę na krześle a co dopiero 8 godzin w pracy...
Będzie czas na pływanie i masaże. Po sobocie oczywiście
Ogród jako tako przygotowałam, na ile jako paralityk mogłam.

Dziś o poranku w blasku słońca stwierdziłam że jest ładnie, po mojemu ładnie

Katkak 20:55, 21 sie 2015

Ładnie po twojemu = ładnie po mojemu
ryska 20:59, 21 sie 2015

Jest ładnie potwierdzam