Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 17:49, 30 sty 2016

Katkak napisał(a)
Kasia fajnie, że już jesteś. No zmiany zapowiadają się co najmniej ciekawie. Już nie mogę się doczekać i gorąco kibicuję .

Dzięki Kasiulka, będą duże zmiany - wyczyściłam wczoraj las - patrz ile miejsca! Sa tam oczywiście żurawki, naparstnice, turzyce i inne roślinki od Was ale miejsca na azalie japońskie jeszcze sporo zostało
Tu upały nie będą straszne w tym lesie ... Podkrzesałam już na ok 80 cm świerki ( na razie tyle by nie straciły zbyt dużej ilości masy zielonej). I miejsca się zrobiło że hej
kasiek 17:51, 30 sty 2016

Katkak napisał(a)
Kasia uwielbiam tę Twoją ławeczkę . To taka ławeczka z "duszą". Skończyłam odnawianie tego kredensu od Cioci, a wiem, że chciałaś zobaczyć jak wyszedł . Nie mogłaś wybrać lepszego miejsca na lustro moim zdaniem . Pokażesz meble?

Kasiulka mebelki będą niestety dopiero za 4 tyg.... trza czekać - tzn nakasliki juz mamy ale łózio nie... A jest zupełnie inne bo eMuś stwierdził że na tapicerowanym nie będzie spać i co ja z nim ma Ale dzis wybraliśmy tez super - jak będzie to wkleje (naklasliki muszę poskrecać
Juz do Ciebie zajrzę...
kasiek 17:55, 30 sty 2016

Rany ale tu wiosna

I słońce takie piękne!
kasiek 17:57, 30 sty 2016

AGDULA napisał(a)
Ja już się martwiłam co się stało, że tak długo nie dawałaś znaku życia
Jak zwykle świetne ujęcia No i oczko, jak zawsze cudowne.
Bardzo dobrze wyglada z tymi płotami zasłaniającymi garaże. Fajne tło się zrobiło. Bardzo przytulnie.

No niestety - tam gdzie byłam nie było kompa (może i lepiej) a potem przyrzekłam sobie że dopiero po robocie do niego siąde i tak zeszło...
Nawet ptasior początkowo miał focha za naszą nieobecność, ale teraz to sie stołuje

kasiek 18:00, 30 sty 2016

AGDULA napisał(a)
Jeszcze chciałam dopytać, co teraz obcinałaś?

Wszystkie byliny, horty, perukowca, krzewuszki, jaśminy, bardzo ogalałam świerki, trawy, wrzosy, derenie, jednym słowem masa bo ten rok to rok rzeźby - odkrywam piękno starych konarów

I bluszcz pnie sie po domu sąsiada
kasiek 18:05, 30 sty 2016

Mariusz napisał(a)
Nie sposób u Ciebie się nudzić, ogród ciągle miło zaskakuje , piękny i tajemniczy. Zawsze fascynuje mnie lustro w ogrodzie, czekam .
A ja wyszukuję zdjęć z minionego sezonu i wstawiam gdzie popadnie, komputer mi pada, dysku zastępczego obecnie nie mam, tak więc co połknie internet, to zostanie. A w ogrodzie jak na Dzikim Zachodzie, chwastokłębki niesione przez wiatr przetaczają się przez folwark , ryje też koparka, ale za to będzie nowa rabata, opiszę to szerzej w swoim wątku, po wykonaniu prac ziemnych .
Miłego dnia

Rany ale fajnie - ale Ty w tym roku mam nadzieje że mnie odwiedzisz?
Lustro oczywiście wstawie, ale jeszcze trochę bo musi byc dobra pogoda i wilgotność by je kleić.
Fajna ta zima choc przyznam że nie wszystko ją dobrze zniosło np. dziurawiec i bambus.... a niby nie było tak zimno...

Na szczęście to co sadziłam w grudniu - tj ostrokrzewy, trawy, wrzośce i drzewka - bez problemu przezimowały...

kasiek 18:08, 30 sty 2016

W japońcu też już czysto i i tak zielono
Katkak 18:12, 30 sty 2016

Wow, nawet już horty i wrzosy przycinałaś? Ja się boję, że zima wróci i zaczekam jeszcze. Dziś za to ciachałam mocno wisterię . Ale ten kiścień w japońcu urósł niesamowicie .
kasiek 18:13, 30 sty 2016

kasiek 18:15, 30 sty 2016

Katkak napisał(a)
Wow, nawet już horty i wrzosy przycinałaś? Ja się boję, że zima wróci i zaczekam jeszcze.

A ja nie... ogladam prognozy i widzę że juz wiosna, zreszta jak wrócę do pracy to juz po robocie bo szkoła Dari zabiera mi cały czas... Ile mogłam to zrobiłam, zreszta wiesz ze ja w goracej wodzie kąpana