Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

dorciabe 15:08, 11 gru 2014

lojalna_ napisał(a)
Jakie slicznosci w okienku ...mnie doszły upadki przerózne gapiostwo czy starosc jakas mnie dopada bo ze skleroze mam to wiem hihihi

Jola może szpilki za wysokie nosisz a wiesz jakie chodniki i ulice dziurawe
dorciabe 16:53, 11 gru 2014

Gocha napisał(a)

Dorotko to ja mam podobnie. Nie przepadam za świętami a co za tym idzie nie lubiię za bardzo ozdób świątecznych. Zawsze mam dużą choinkę żywą i zawsze ja po nią jeżdżę i wybieram na plantacji i jest przy mnie ścinana. Wiem wtedy , że napewno jest świeża. Choinki nie lubię ubierać. Robi to mój M i czasami z Jaśkiem. Ale choinkę samą w sobie lubię i dosyć długo zawsze stoi właściwie do gromnicznej. Lubię kupować na choinkę co roku jakieś bombki nawet pojedyncze, takie nawet wolę, takie unikatowe. Mam też dużo ozdób słomianych i jeszcze duże bombki mam jeszcze z mojego domu rodzinnego takie które od zawsze pamiętam. Dom jest oświetlony lamkami i jeszcze są lampki na świerku przed domem. Ale świerk urósł i kolejny komplet lampek trzeba kupić. W domu nie stawiam nigdy żadnych ozdób i w pracy też nie lubię stawiać. Ja po prostu od świąt już czekam na wiosnę . Buziaki

Gosia ja żywą choinkę toleruję, ale stoi bardzo krótko, do kolędy tylko. Co roku mniej strojnie ubieram, jakoś tak się porobiłoKIedyś dawno temu dawałam duuuużo łańcuchów,a teraz wcale taki tam minimalizmświeczniki mam tylko świąteczne.
Za to moja mama stawia i wiesza ozdóbki wszędzie gdzie się da
lojalna_ 21:59, 12 gru 2014

Hahah szpilki nie zawiniły zjechałam z domowych schodów spokojnie schodzac ...w szpilkach bezpieczna jestem

Rózne zmiany w nas zachodza ......czasem podyktowane moda, czasem nastrojem , od 8 lat mam zywa choinke i jej ubieranie jest zupelnie inne ona nie ma takiego blichtru jak szyuczna nigdy nie bedzie taka prporcjonalna i za to ja kocham ......

We mnie siedza dwie natury ....... Skandynwska surowa prosta i błyszcaca glamur... Godze jak moge ....
dorciabe 02:05, 13 gru 2014

lojalna_ napisał(a)
Hahah szpilki nie zawiniły zjechałam z domowych schodów spokojnie schodzac ...w szpilkach bezpieczna jestem

Rózne zmiany w nas zachodza ......czasem podyktowane moda, czasem nastrojem , od 8 lat mam zywa choinke i jej ubieranie jest zupelnie inne ona nie ma takiego blichtru jak szyuczna nigdy nie bedzie taka prporcjonalna i za to ja kocham ......

We mnie siedza dwie natury ....... Skandynwska surowa prosta i błyszcaca glamur... Godze jak moge ....

No właśnie, podobno najwięcej wypadków w domu.
Ja mam żywą choinkę czwarty rok, nawet jak się sypie jest sto razy lepsza od plastiku
Jola pogodzić surowiznę z błyskiem to sztuka niemała, na szkolenie się wpraszam
Madzenka 09:15, 13 gru 2014

Mam od dzieicństwa uraz do sztucznych choinek
Odkąd wyszłam za mąż , a to już 22 lata, zawsze świeża

I ja nic nie piszę ale kocham Święta , zresztą ja narodzona w Świeta jestem więc jak mam nie kochać Świat???
dorciabe 10:52, 13 gru 2014

Świe=Marzena2007 napisał(a)]Mam od dzieicństwa uraz do sztucznych choinek
Odkąd wyszłam za mąż , a to już 22 lata, zawsze świeża

I ja nic nie piszę ale kocham Święta , zresztą ja narodzona w Świeta jestem więc jak mam nie kochać Świat???

Madżen jak pomyślę , to faktycznie te szuczne, szczotkowate choinki znielubiłam już w dzieciństwie i tyle lat ubierałam sama. Fuj, nigdy więcej
Ty świąteczna kobitka jesteś, prezenty podwójne fajna rzecz też bym tak chciała
KasiaWB 21:40, 18 gru 2014

alo też się chyba zapiszę do klubu ale opowiem przy okazji

U nas w rodzinnym domu zawsze była i jest choinka żywa do samego sufitu u mnie też są co roku żywe chociaż na razie małe (ok. 1,5 m) ze względu na brak miejsca na większe ale za to w donicy aby ją wiosną wysadzić do gruntu póki co nigdzie w tym roku nie mogę namierzyć małego serba jak w latach ubiegłych są same wielgachne.... chyba będę musiała wybrać coś innego w tym roku.
Kupiłam oczywiście kolejne ozdoby - na entuzjastyczną prośbę mojego dziecka chociaż nie wszystkie zawisną ale skoro sprawia jej to radość ...
Serdecznie pozdrawiam
dorciabe 16:29, 20 gru 2014

KasiaWB napisał(a)
alo też się chyba zapiszę do klubu ale opowiem przy okazji

U nas w rodzinnym domu zawsze była i jest choinka żywa do samego sufitu u mnie też są co roku żywe chociaż na razie małe (ok. 1,5 m) ze względu na brak miejsca na większe ale za to w donicy aby ją wiosną wysadzić do gruntu póki co nigdzie w tym roku nie mogę namierzyć małego serba jak w latach ubiegłych są same wielgachne.... chyba będę musiała wybrać coś innego w tym roku.
Kupiłam oczywiście kolejne ozdoby - na entuzjastyczną prośbę mojego dziecka chociaż nie wszystkie zawisną ale skoro sprawia jej to radość ...
Serdecznie pozdrawiam

Kasiu
moje chłopaki do ozdabiania choinki podchodzą jak pies do jeża dziewczynki- co innego jak piszesz, takie sroczki małe co błyskotki lubią. Nic nie dokupiłam, a i tak boję się o to powieszę, bo kota mała jest w domu i pewnie po drzewku wesolutko kicać będzieNa drugi rok bombki nowe pewnie wszystkie mus będzie kupić
choinki jeszcze nie mam, myślę że w poniedziałek kupimy.
A dzisiaj u mnie ni z tego ni z owego malowanie w sypialni na .....szaro
tak żeby roboty mieć więcej
Ewkakonewka 20:45, 27 gru 2014

Halo poświąteczne, jak Tośka rozprawiła się z choinką?
dorciabe 10:53, 28 gru 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Halo poświąteczne, jak Tośka rozprawiła się z choinką?

Hej
Tośka była bardzo grzeczna jak została sama na dwa dni. NIc nie zbiła, choinka była (z naciskiem na była) cała jak nowa Ale przy nas bombki lecą, codziennie dwie zbite. Ale nic to, wczoraj byłam w Leroju i kupiłam śliczne bombki w przecenie 50%, będą jak znalazł na drugi rok A bombki naprawde urocze jasny róż i srebro taka będzie moja kolejna choinka
Pozdrawiam gorąco